Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luana21

Dom...

Polecane posty

Gość do luany
a dlaczego nie mialabys dostac prace w Niemczech ? jesli skonczysz studia i masz dobre kwalifikacje na pewno dostaniesz prace ! :) nie mysle ze w Polsce bedzie ci lepiej , jest ci ciezko ale i to minie

Gość luana21
Dzieki za Wasze wypowiedzi, przynajmniej nie czulam sie taka samotna... Nie wiem, skad to sie wszystko bierze u mnie, kiedy przyjezdzam do domu, ludzie mysla, ze jestem super szczesliwa, traktuja mnie jak gwiazde, wiecie jak to jest w malenkim miasteczku, polowa moich znajomych albo ma juz dzieci i rodziny, albo pije piwo pod blokiem... Musze wziac sie w garsc, bo mam za 3 tygodnie sesje, a ten glupi smutek mnie meczy

Gość oletka
No widzisz, tak nie mozna...Musisz zaczac sie uczyc, zrobic wszystko, zeby zdac jak najlepiej sesje. Sama pisalas, ze za jakis czas powinno byc lepiej, wiec poczekaj na ten czas spokojnie...

Gość Magda-35
Znam to...Mieszkalam przez 4 lata w USA, mialam tez szanse na super prace, zycie...Mialam narzeczonego, mieszkanie, ale brakowalo mi tej polskiej rzeczywistosci, ktorej nie zastapi Ci TV Polonia i kartki swiateczne. Wrocilam, zostawilam narzeczonego, prace...I jest mi dobrze. Jestem nauczycielka angielskiego, moze nie zarabiam duzo, ale wystarczy. Mam meza, corke...I nie zaluje niczego

Gość Loena
Ja bym chyba nie wrocila. Tam nawet na bezrobociu bedziesz bogatsza niz w Polsce na eksponowanym stanowisku

Gość patryjota
ja to bym w Polsce zostal, nienawidze faszystow

Gość krokwia
bo szkopy sie juz teraz koncza jako raj...anglia,irlandia, tam sie teraz oplaca zyc i pracowac, niemcy beda niedlugo biedni jak my

Gość durni jestescie
a ja lubie Niemcow i niemiecki jezyk i jakbym mial 15 lat temu mozliwosc studiowania w tym kraju to bym sie nie zawahal, a tesknota by mnie nie meczyla napewno, bo i za czym?

Gość patryjota
Sam jesteś durny, miejsce Polaków jest w Polsce

hej,glowa do gory,ja jestem studentka drugiego roku w irlandii:-)tez studiuje hiszpanski,i twoj opanowany jezyk niemiecki:-)jestem tutaj z chlopakiem,pracuje dorywczo,zeby rodzicow odciagnac:-)nie chce do domu,nawet jesli mi egzaminy zle poszly!!!-taka zalamka,jestem w trakcie egzaminow,i jakos dziwnie sie czuje:-(, tesknie za domem i to strasznie,wlasnie teraz jade do domu na 2 (za tydzien dokladnie)tygodnie,ja nawet na swieta nie bylam,musialam zostac i pracowac:-( zazdroszcze ci tego niemieckiego opanowanego,ja tez bzyukam po ang ale bledy robie!!a moj mozg idzie w ciemnosc kiedy przychodzi egzamin z literatury,masakra sie wypowiadac w nie swoim jezyku9dla mnie to troche trudne) dziwie sie tobie ze nie widzisz perspektyw?wstudia za granica,4 jezyki razem-pomysl jaka masz przewage nad innymi? jak tobie idzie w szkole?

Gość luana21
Witajcie! Una mujer bonita, podnioslas mnie na duchu. A jak mi idzie? Na poczatku mi super szlo, a teraz coraz czesciej po prostu nie mam ochoty... Nie chodze na zajecia, np. dzisiaj nie poszlam, ale jestem chora. Nie wiem, jak zdam te egzaminy, mam tylko rok do Zwischenprüfung(taki jakby nasz licencjat). To nie wynika z mojej nieznajomosci jezyka czy glupoty, ja po prostu stracilam chec do wszystkiego.

Gość dargon
Jak tak dalej pojdzie to Cie wywala ze studiow i bedziesz musiala naprawde wrocic do Polski

Gość Mushka
ja mieszkam od ponad 3 lat w Niemczech..( okolice Baden-Baden ) i zawsze moje serce bedzie bilo w kierunku mojej ziemii....wiem ze tak wybralam i musi juz tak zostac...