Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hassssan

Antykoncepcja hormonalna a włókniak

Polecane posty

Gość Hassssan

chciałam sie dowiedzieć wstepnie,zanim pójde do lekarza, Może ktoś z was wie czy można stosować tabletki antykoncepcyjne "posiadajac" włókniaka w piersi??? Moze któraś z was dziewczyny jest w podobnej sytuacji?

Gość no c
nalezy przerwac antykonc hormonalna na mies przed usunieciem wlokniaka, u mnie yly podejrzenia ze wlasnie anty hormonalna go wywolala - choc inny lekarz stwierdzil ze niekonieczie

Gość lidada
CAŁKIEM MOŻLIWE ŻE ANTYKONCEPCJA WYWOŁAŁA WŁÓKNIAKA BO MAM TAKĄ SAMĄ SYTUACĘ PO CZTERECH LATACH STOSOWANIA ANTYKONCEPCJI HORMONALNEJ POJAWIŁ MI SIĘ GUZEK NA PIERSI JESTEM W TRAKCIE BADAŃ WIĘC NIE WIADOMO CO TO DOKŁADNIE JEST

Gość Hasssan
Ja włókniaka "nabawiłam" się jakieś 4 lata temu,włąściwie to na 100% nie miałam robionych badań. A wcześniej,tzn. wogóle antykoncepcji hormonalnej nie stosowałam. Hmmm....no c....a będziesz cos robiła z tym włóknakiem? czy tylko obserwacja? będziesz dalej brać tabletki?? lidada-nie bierzesz już tabletek?

Gość minusek
upupp

Gość nicollee
ja tez biore tabletki i dzis ide na usg piersi bo wykrylam sobie guzek. zastanawiam sie dlczego niby tabletki o bardzo niskim poziomie hormonow moga miec wplyw na guz w piersi

Gość Netka24
pierwsze dwie operacje usunięcia włókniaka miałam w wieku 18 i 21 lat- nie brałam wtedy pigułek antykoncepcyjnych. Pigułki zażywam od dwóch lat w tym czasie- w październiku ubiegłego roku miałam trzecią operację- usunięcie dwóch włókniaków. W tym czasie nie przerwałam stosowania pigułek. Trudno więc jednoznacznie stwierdzić, ze to przez antykoncepcję pojawiają się włókniaki- ja miałam je na długo przed zastosowaniem pigułki