Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buszko

jaki dobrze kryjący fluid dla osoby z rumieniem

Polecane posty

Gość buszko

Czy ktoś może znalazł dobrze kryjący podkład, fluid do twarzy z rumieniem. Ja używam fluidu marki Dermacol i True Match Loreal ale nie jestem zbytnio zadowolona.

Gość zizi999
ponoc dobry jest max factor lasting performance i revlon colorstay ten bez dozownika , generalnie sama o to tez pytam bo mam blizny po tradziku ktore chce zakryc ale nie tak aby na twarzy powstala maska tylko aby efekt byl naturalny niewidoczny na skorze :)

Gość buszko
Śliczne dzięki. Wypróbuję. Pozdrawiam.

Gość rozalka olaboga
czy próbpowałaś ten rumień zlikwidować zamast go zakrywać? pytam, bo też miałam z tym problemy, mogę napisać co mi pomogło, jeśłi chcesz

Gość zizi999
heh pytanie nie do mnie ale... zanim sie to zlikwiduje minie troche czasu a poki co dziewczyna chcialaby ladnie wygldac !!!wiem cos o tym :)

Gość rumiankowa
do poprzedniczki--->zlikwidowalas,tak bym chcial....ale mam problemy z naczynkami uzywalam przeroznych kremikow,obecnie diroseal musze przyznac ze wnmocnil naczynka ale nie poradzil sobie z zaczerwieniami.

Gość rozalka olaboga
nawet trochę więcej niż trochę czasu, też niestety wiem Acha, to dziadostwo lubi sobie wracać

Gość rumiankowa

Gość rumiankowa
rozalka napisz mi prosze jak sie pozbylas rumienia,i czym byl u Ciebie spowodowany??

Gość rozalka olaboga
ok rumiane dzieweczki, powiem Wam, jak to u Rozalki było. Przede wszystkim - koniec z "jadowitymi kosmetykami" czyli tylko bardzo delikatne, dla alergików bądź dla dzidziusiów. I to wszystko bez wyjątku .. szampon, mleczko do ciała też. Kosmetyki tzw popularne są naszpikowane chemią, żeby tylko je sprzedać, często te aktywne skłądniki są uczulające, potrafią podrażnić cerę - naprawę niewarto, lepiej zainwestować, żeby nasza cera sama się broniła, niż ulegać reklamie. Ja się właśnie tak załatwiłam - przez beztroskie paćkanie się nowinkami kosmetycznuymi nabawiłam się nadwrażliwośic na kosmetyki i trądziku różowatego Po drugie wzmacnianie cery, czyli witaminki na cerę, ja brałam skrzyp i rutinoscorbin jakieś trzy miesiące, acha i jak jeszcze byłam paskudnie czerwona, piłam wapno musujące dwa razy dziennie. druga rzecz we wzmacnianiu cery: jonoforeza jesienią u kosmetyczki (świetne na naczynka)

Gość rumiankowa
a ten zabieg u kosmetyczni jest drogi??/i tak krotko na czym polega?

Gość rozalka olaboga
no i w końcu coś co mi uratowało życie :) Kosmetyki Synchrorose. Moim problemem jest to że robię isę czerwona niewiadomo kiedy, a najczęściej "z wrażenia", potem taka pąsowa jestem przez kilka godzin, a czerwone mam policzki, uszy i na ciele wyskakują paskudne buraczkowe plamy. No koszmar po prostu. Najgorzej że wiem że zaraz będę czerwona i oczywiście co? jestem

Gość rozalka olaboga
no i mądry dermatolog polecił mi Synchrorose FAST - kremik cudotwórca, który gasi pożary w zarodku - uff, nareszcie. Nawet jeśłi się zarumienię to szybciej znika, no i juz nie tak często. Jonoforeza - jeden zabieg ok 30 - 35 zł. kosmetyczka powie ile zaleca zabiegów w serii, to jakby wtłaczanie pod ciśnieniem w skórę substancji odżywczych i wzxmacniających - dobrz eprzygotowuje naczynkową cerę na zimę - czyli zmiany temperatur i suche powietrze od kaloryferów

Gość rumiankowa
acha dziekuje no na ten zabieg to teraz troche zapozno ale napewno w te jesien skorzystam :) dzis wstalam i mialam bardzo czerwone policzki:( i juz wiem czemu wczoraj posmarowalam sie samoopalaczem soraya...........juz wczoraj czulam lekkie piecznie ale zmylam to swinstwo dopiero po ok godz....ale juz teraz jest ok:)

Gość rumiankowa
mialam serie bielendy zbytnio nie narzekam ale jak posmarowalam sie tym kremem pod podklad to zaraz sie swiecilam.......noi nie stosowalam regularnie..:( przerzucilam sie na ten zachwalany diroseal ale ten mi odpowiada i tez nie jest tani bo koszytuje 60 zl (tubka na 3 miesiace) nie chce miec rumiencow w lato.........!!jak bedzie cieplo

Gość rumiankowa
dzieki rozalka:):)

Gość buszko
W planach mam laserowe zamknięcie tych wstrętnych naczynek których na polikach jest cała masa nie wiem tylko gdzie w łodzi można coś takiego zrobić i być zadowolonym cena nie jest taka ważna chodzi mi o to żeby nie było blizn i nie zostać zeszpeconą. Za wszystkie rady dziękuję. A może jeszcze coś na temat dobrych kremów na zlikwidowanie rumienia ja stosowałam RUBORIL ale nic nie pomógł więc się zniechęciłam. Pozdrawiam!!!

Synchrorose Fast czy to jest tylko krem czy cała seria mleczko i tonik ???? i gdzie można zakupić i jaki koszt ?????? i jeśli można co jest w składzie Synchrorose Fast czy są to jakieś naturalne specyfiki ??? z góry dziekuję i sorki za kłopot :)

Gość rozalka olaboga
wejdź na ten link, który podałam wyżej, tam jest strona producenta, może znajdziesz odpowiedx profesjonalną co do składu. Ja mogę powiedzieć tyle: Synchrorose to cała seria a synchrorose fast jest akurat na konkretny problem (czerwienienie się). Bardzo dobre kosmetyki jak dla mnie, choć cenowo .. same widzicie

Gość buszko
Rozalko mam pytanie. czy ten krem spowodował całkowite usunięcie zaczerwienienia czy tylko działa tymczasowo - mam na myśli - zrobię się czerwona , posmaruję , skóra robi się jaśniejsza i potem znów robi szię czerwona, czy też stosując go długo można uzyskać efekt "wybielenia - rozjaśnienia" sobie twarzy??? Pozdrawiam!!!

Gość rozalka olaboga
sam kremik nie zlikwiduje na stałe zaczerwienien, zwłaszcza że masz już popękane naczynka, o ile dobrze zrozumiałam. Dla mnie ma on takie działanie: 1. zapobiega zaczerwieniom jak go nałoże na bladą jeszcze twarz, a jak nawet są ekstremalne warunki, to łagodnie sę tylko zarumieniam i szybciej znika 2. na zaczerwienioną skórę: wtedy pięknie gasi. To taki kosmetyk ratunkowy. Moim zdanim zmniejsza podatność skóry i wzmacnia ją, ale stosowałam też inne kosmetyki np Farmaceris dla cery z trądzikiem różowatym i Avene (woda termalna jest super) ,więc trudno mi powiedzieć czy akurat to ten krem. Generalnie nie wierze w cudowną moc kosmetyków popularnych, dlatego polecam leczenie dermatologiczno-kosmetologiczne i skupienie się na ochronie skóry przed drażniącymi czynnikami, bo taką już cerę mamy i nie odmieni się od kremiku jak od czarodziejskiego eliksiru. A szkoda:) życzę śsmiechu i pozdrawiam

Gość buszko
Dziękuję Ci Rozalka. Czy ktoś może jeszcze mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Pozdrawiam!!!

Gość buszko
Ponawiam apel i czekam.

Gość buszko
Ponawiam apel i czekam

buszko, z własnego doświadczenia wiem,że bezapelacyjnie (po wielu testach przeróżnych podkładów) najlepiej kryjące są: - DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE, Estee Lauder - COLORSTAY, Revlon - TEINT IDOLE ULTRA, Lancome (moje najnowsze odkrycie) ;-) - ewentualnie: TEINT SOFT SENSATION, Christian Dior (chociaż z niego już zrezygnowałam na rzecz rewelacyjnych wyżej wymienienych Lancome i Estee Lauder) Revlon,choć naprawdę bardzo dobrze matująco-kryjący --> to jednak dla mnie już troszkę za ciężki. ;-) Pozdrawiam! :-)

Gość rapciaaa
no tak ten ESTEE LAUDER double wear, jest dobry, ale kolorystyka nie dla mnie, ja mam jasna karnację, i jeszcze wole zeby był ton jaśniejszy Colorstaya używam Ivory, lub buff.To jak byś mogła mi napisać czy Lancome, jest bardzo zbliżony w działaniu do ESTEE, i czy ma jasne kolory, będe zobowiązana.

rapciaa, wg mnie Teint Idole Ultra (Lancome) jest dokładnie tak dobry,jak Double Wear Stay-in-Place (Estee Lauder). :-) Lancome\'a używam nr 045 (beige sable),ale oczywiście są jaśniejsze, nawet bardzo jasne odcienie. :-) Natomiast Double Wear\'a --> 06 (auburn) ps-dość często korzystam z solarium,dlatego też \"zmuszona\" jestem wybierać ciemną gamę kolorystyczną ;-)

Gość zielony podkład
Buszko droga, istnieje cos takiego jak "zielony podklad", specjalnie dla osob z rumiencami. Naklada sie go na czerwone policzki pod podklad w zwyklym odcieniu bezu lub rózu. Zielony kolor neutralizuje zaczerwienienia. Istnieja zielone korektoy na wyretuszowanie czerwonych skrzydelek nosa i zaczerwienonych miejsc po np. pryszczech. Wiec zadbaj o buzie tak jak tu dziewczyny madrze radza, ale kup sobie podklad zielony, zawsze Ci sie przyda:)

Gość zielony podkład
Acha, i dzieki temu nie bedziesz musiala uzywac zadnych ciezkich mocno kryjacych podkladow, bo czerwone policzki i tak spod nich "wyjda" w ciagu dnia.