Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertta q1

waga dziecka

Polecane posty

Gość Filipinka88
Urodziła sie z wagą 3060 w dniu wyjścia ze szpitala ważyła 2910 miała około 3 m-cy jak przeszła tylko na Humanę z piersi sie nie najadała

Gość anusia19835
moj 11 miesieczny synek wazy 8kg czy mam sie tym nie pokoic mi sie wydaje ze powinnien wiecej wazyc blagam pomozcie jak sprawdzic czy miesci sie w tej siatce

Gość kinia232
mój synek obecnie ma 5 miesięcy i wazy 8,5kg.Jego waga przy urodzeniu 2,7kg.

Gość mamakama
mój synek ma 15 miesięcy i waży 10 kg, jestem przerażona, że tak mało w porównaniu z innymi dziećmi, je 5 posiłków dziennie, między tym ciastka, czekoladki, soczki, owoce, ma świetny apetyt. Wygląda ładnie i zdrowo jak to możliwe, że połowe młodsze dzieci ważą tyle co on?

Gość elcia2404
moja córcia 21.10-4 miesiące i waży 6,030, słabo tyje ale zdrowa jest;) martwię się ale chyba nie jest tak źle.. jak myślicie?? pierwsze dziecko i się niepokoję trochę

Gość krokodylka
Mój synek przyszedł na swiat 09.09.2008r. wazac 3300g, wczoraj bylismy na szczepieniu i okazalo sie ze wazy 5500g :):) karmie go tylko piersią.. smiejemy sie ze ma kilogram nadwagi..:):):)

Gość latynoska24
Moj syn urodzil sie i wazyl 4,540 gdy mial 3 tyg wazyl 4260 teraz ma ponad3 mc i wazy 5760

moja cora waga urodz 2900, jak wychodzilysmy miala 2700 niedlugo skonczy 5 misiecy i w tym tyg byla wazona-waga prawie 7 kg i lekarz mowil ze duzo :-/ pije mleko, soczki, je obiadki, deserki, w nocy spi od 4 miesiaca zycia po 12 godzin bez jedzenia

Gość malibu696
moj syn ma dokladnie tak samo 4 miesiace wazy 8 kg az sie balam ze moze cos jest nie tak mieszkam w anglii i lekarz polecil mi nie wprowadzac (do 6 miesiaca) do jego diety jeszcze zadnych innych produktow oprucz mleka (karmie butelka) a moze powinnam zaczac dawac mu cos innego?

Gość sylkape
bardzo się martwię, bo moja córcia ma 14miesięcy i waży dopiero 7600, wzrost ma ok 74cm, jest bardzo chudziutka, z zachowania widać ze wszystko jest w porządku malutkie bystre sreberko, wszędzie jej pełno i jest bardzo radosna. Je rano kaszę 180ml, potem mega danonka albo deser z jogurtem ze słoiczka, obiadek, potem znowu albo drugi deser albo obiad albo danonek czy danio i kaszę na noc 180ml. Nie chce pić mleka, chlebka nie je bo nie umie gryźć, wszystko zdejmuje z języka nawet nie próbuje, je tylko papki albo skubnie biszkopta czubeczek czy chlebka i ucieka, jak ją posadze w krzesełku w ogóle nie ruszy. Dodajemy jej jajko do obiadów by były bardziej treściwe i już nie mamy pomysłów co by tu jej dawać do jedzenia, banana zwymiotuje, tartego jabłka z biszkoptem nie zje, biszkopty na mleku też zwymiotowała albo nie ruszy i tak ciągle je to samo, co ja mam robić? Byliśmy u lakarza i mówią ze drobna za mamusią a mamusia całe zycie pilnuje wagi bo lubi jeść. Wyniki są dobre, bakteri nie ma już sama nie wiem moze któś ma podobny problem i może mi coś podpowiedzieć proszę o kontakt na maila sylkape@wp.pl. dziękuję

Gość ale jak to nie pije wcale
mleka??? powinna pić choć trochę

Gość ale jak to nie pije wcale
ale skoro wyniki są w normie, lekarz twierdzi, że wszystko z małą ok, to moim zdaniem nie ma powodu do neipokoju

moj w 5 tygodni przytyl 2 kg na piersi ;) urodzil sie 3100, ze szpitala wyszedl 3 kg a teraz juz 5 kg, mam nadzieje ze nie bedzie strasznym tlusciochem a najlepsze jest ze nie wisi ciagle na cycku, tylko je co okolo 3 godziny, tak 10-15 minut

Moja Kalinka urodziła się z wagą 3500g teraz ma 4,5 miesiąca a waży 8720g. wzrost 67cm wydaje mi się że trochę za szybko tyje i rośnie.Jednak położna powiedziała mi że dziecko dobrze się rozwija i rośnie.Jak tylko zacznie raczkować szybko zgubi wagę.:) W sumie mój pierwszy synek miał 4000g jak się urodził też szybko przybierał na wadze teraz ma dwa latka i wygląda jak szczypiorek:)

Gość ona2435
Moj syn dzis konczy 1,5 roku wazy 15,7 kg jutro idziemy na bilans az sie boje

sylkape mój synek jak skończył rok czasu nie miał wcale apetytu do jedzenia nie można go było zmusić do niczego. Więc zaczęliśmy jadać posiłki razem i mieliśmy wszyscy to samo na talerzach. Na początku nie było łatwo mały się buntował jednak po jakimś tygodniu zaczął skubać co nie co ze swojego talerzyka. W miedzy czasie starałam się nic mu takiego nie dawać żeby miał okazje zgłodnieć.A jeśli chodzi o mleko to może na początku podawać po trochu z kaszką kakaową bardzo dobra i odżywcza z dużą ilością witamin:)

moja mała na cycu ma 4 mies a waży tylko 5500. raz dziennie dostaje butle. co robić by przybierała więcej? nie chcę przerywać karmienia piersią :(

Gość mi tak zalecono
zacznij wparowadzac nowe pokarmy,zupke i kleik,owoce po 4.a nie dawaj modyfikowanego bo po co?daj lepiej kaszke i potem cyc na popicie.mi pediatra powiedziala ze lepiej dawac zupe niz modyfik.i po 4 mieisacu dalam pierwasza zupke(marchew i ziemniak)i stopniowo dawalam to co wolno po 4.moj synek tez slabo przybieral na samym cycu potem bylo lepiej

Gość Kornelia1232
Hej Dziewczyny ! Pierwszy raz pisze na forum ale sama juz nie wiem co robic. Moja córcia ma 6.5 miesiaca wazy 11.300kg. Waga urodzeniowa 4670g. W tamtym tygodniu bylam z Corcia w szpitalu otoz podczas nocnego przewijania zauwazylam krwisty sluz w kupce mojego malenstwa od razu pojechalysmy do szpitala a jej kupy wygladalyjuz jak sam krwisty sluz zrobiono jej wszystkie badania:usg,rentgena,kal,mocz,krew,i nie postawiono zadnej diagnozy.dodam ze karmilam ja tylko piersia a od 3 tygodni dostaje juz rozne jedzonka dla dzieci,jedyne co uslyszam to to ze jest za gruba. Niestety przebywam w uk i sama nie wiem co mam robic??? Wiem ze odbieglam od tematu ale jestem zalamana. Przepraszam za brak polskich znakow.