Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani prążek

rozstępy - jak zwalczać, zapobiegać?

Polecane posty

Gość pani prążek

Ratujcie, mam 23 lata, a z roku na rok przybywa mi tych rozstępów na pośladkach, biodrach i zaczyna na udach w znacznej mierze. Przyznaję, nie potrafię utrzmać stałej wagi ciągle tyję i chudnę dwa kilo. No ale ja przez te rozstępiska nie potrafię się ubrać w strój kąpielowy i pokazać na plaży bądź na basenie. Czy macie jakieś sposoby na te potworne, szpecące prążki? Słyszałam, że rozstępy to jak blizny - nie da się ich usunąć, no chyba, że operacyjnie -> u mnie jest to wykluczone. Czy naprawdę nie ma sposobu na nie?

nie ma sposobu. aby zapobiegać, rób masaże przy pomocy oliwki. z czasem same zbledną, ale nie znikną.

Gość pani prążek
masaże oliwką? jaką oliwką? zwykłą? i jak te masaże wyglądają? A może zna któraś z was jeszcze inne metody na pozbycie się rozstępów?

Gość pani prążek
a to wyżej to było do justy. A czy naprzemienny prysznic zimny-ciepły może powstrzymać powstawanie nowych rozstępów?

masaże oliwką, zwykłą, mają na celu zwiększyć elastyczność skóry. podobnie działają balsamy z wit. E. elastyczna skóra jest mniej podatna na \"pęknięcia\", czyli rozstępy. naprzemienne prysznice działają ujędrniająco, to trochę co innego niż elastyczność.

Gość nunu
a ja mam 14 lat i to samo.. na szczęście nie widać ich bardzo mocno..

Gość masazysta72
Jeżeli masz możliwość to skorzystaj z usług dobrego masażysty lub spróbuj automasażu