Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Po prostu Kasia

Zarobki nauczycieli

Polecane posty

Gość Po prostu Kasia

Chciałabym zapytać ile obecnie zarabia nauczyciel Liceum Ogólnokształcącego ( z uwzględnieniem premii, dodatków )? Za dwa lata kończę anglisykę, nie mam nikogo znajomego w zawodzie więc od Was hciałabym się dowiedziec na o mogę lizyć w przyszłości. Pozdrawiam :-)

Gość pytajkkka
ja teraz koncze, ale nie anglistyke i widze, ze bez plecow nici z tego :(

Gość Anglistka ze Slaska
Zaraz po studiach będziesz stażystką, więc zarobki ok. 800zł na rekę. A na dodatki na początku tez nie licz, Chyba, ze dostałabys trochę andgodziń, to moze do tysiaca dociągniesz. Ja jestem już kontraktowym i mam 18godzin, zero nadgodizn i stawke 913 netto, ale oplacam obezpieczenie grupowe z tego 40zl. Mało.... :O

Gość aaneczka
hej ja robie studia mgr uzupelniajce anglistyka i mam pisac prace ale zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac czy mozecie mi w jakikolwiek sposob pomoc

Gość Aniia28
Ja jestem kontraktowym, pracuje 25 godz na tydzien i mam 1300zl na reke. Pozdrawiam

Gość Wiem że
w niektórych gminach gdzie bardzo potrzebują anglistów, mozna negocjować wynagrodzenie :-D

Gość W pierwszym roku pracy
pewnie dostaniesz troche nadgodzin, ale w drugim możesz się zakręcić i podjąc pracę np. na pół etatu jeszcze w drugiej szkole :-D Wszystko zalezy od ciebie , pozdrawiam

Gość Wiem że na wsi
jest brak anglistów, może nawet uda się tobie zdobyć mieszkanie, jak im bardzo bedzie na tobie zależeć. No na pewno masz duże możliwości, trzeba troche poszukać, poweszyć ...

Gość ppk
a jak długo trwa staż?

Gość Staż- 9msc.

Gość ppk
czy wynagrodzenie uzależnione jest od "stopnia' szkoły? czyli czy jest to szk. podstawowa, gimnazjum, liceum?

Gość lilianna24
moja siostra jest nauczycielką i zarabia (jak bierze w miesiącu kilka godzinek nadgodzin) prawie 2 tysiące złotych.

Gość przedszkolankainspe
a ile zarabiaja nauczyciele przedszkola?

Gość upupupuppupupupupuupu
odswiezam

Gość Polonista za Śląska
No wiem Anglistka w jakiej szkole Ty na stażu osiem stów na rękę zarabiałaś. Chyba w Akademi Pana Kleksa;-) Pięćset zł na rękę, stażysta na pełnym etacie u n mnie.

dobre sobie,po co takie bzdury rozpowszechniacie??500 złotych?? Nauczyciel ,nawet kontraktowy,może spokojnie zarobić około 1500 zł,do tego zwykle dochodzą korepetycje+jakieś dodatkowe fuchy-chyba że jest się skończonym nieudacznikiem. Można przeżyć.

Gość dziwne dziwne dziwne
ja to ja i nikt poza mną - nie mąć w głowach , ja jestem kontraktowym i nawet brutto nie mam!!!!! 1500 zł

Gość Polonistka ze Śląska
No kwitka nie będę ci skanować "ja to ja". Sformatuj swoje poglądy bo prezentujesz tu social fantasy;-)

Gość Do ...lilianna24
Ty chyba jestes chora dziewczyno, po co wypisujesz takie bzdety. Mam ukończone studia wyższe, pracuję w szkole specjalnej zawodowej 30 lat i zarabiam z nadgodzinami 1.700 zł., a wiadomo przecież, że mam dodatek specjalny i wysługę lat :-D

Gość trolek
faktem jest, że zarobki nauczycieli są żenujące. Aż wstyd się przyznać, że po tylu latach nauki i pracy oraz dokształcania, za które trzeba było płacić z własnej kieszeni teraz zarabiamy GROSZE. W dodatku nasze zarobki stawiają nas w sytuacji gdzie nie mamy poszanowania nie tylko u uczniów ale i ich rodziców, którzy śmieją się z żałosnych nauczycieli i co gorsza robią to przy swoich dzieciach a naszych uczniach. I jak uczniowie mają nas szanować?

Gość alexa26
Jestem stażystą w przedszkolu. Pracuje na pełny etat, 25 godzin w tygodniu. Bez nadgodzin i zastepst dostaję 965 zł na rekę.

Gość plastikowy klosz
drodzy nauczyciele! mimo mego szacunku dla waszej osoby mam prośbę- rozejrzyjcie się wkoło. ilu ludzi jest bez pracy, ilu zarabia 400-500zł i musi utrzymać z tego rodzinę, a haruje 10h na dzień! Wy pracujecie sobie 18-25h na TYDZIEŃ i mało wam 1500zł! rozumiem, wyższe wykształcenie, praca, dokształcanie. to pochłania dużo czasu i pracy, rozumiem,. zrozumcie tylko innych ludzi w 100% gorszej od was sytuacji. i przestańcie z tym swoim zawodem o zwiększonym ryzyku. oczywiście, psychicznie trzeba być wytrzymałym, żeby znieść rozwydrzoną młodzież, ale jak patrzę na to, co się wyrabia w mojej szkole, to zmieniam zdanie, że nauczyciel, to taki kulturalny, inteligentny człowiek "na poziomie". a chodze do najlepszego LO w wlkp. "faktem jest, że zarobki nauczycieli są żenujące. Aż wstyd się przyznać, że po tylu latach nauki i pracy oraz dokształcania, za które trzeba było płacić z własnej kieszeni teraz zarabiamy GROSZE."- wybaczcie, ale to jest przegięcie. z waszych wypowiedzi w większości wynika, jakby to ktoś pchnał was do tego zawodu, jakby była to kara za grzechy. sami sobie wybraliście taki zawód, nie ma więc teraz nad czym płakać. a jeśli faktycznie uważacie, że wszyscy zarabiają więcej niż nauczyciele, radzę zmienić profesję. ale nie od dziś wiadomo, że trawa u sąsiada wydaje się bardzoej zielona niż u nas. trochę więcej samokrytyki ,zastanowienia się nad swoją sytuacją i wczucia w sytuację innych, drodzy nauczyciele!

Gość plastikowy klosz
drodzy nauczyciele! mimo mego szacunku dla waszej osoby mam prośbę- rozejrzyjcie się wkoło. ilu ludzi jest bez pracy, ilu zarabia 400-500zł i musi utrzymać z tego rodzinę, a haruje 10h na dzień! Wy pracujecie sobie 18-25h na TYDZIEŃ i mało wam 1500zł! rozumiem, wyższe wykształcenie, praca, dokształcanie. to pochłania dużo czasu i pracy, rozumiem,. zrozumcie tylko innych ludzi w 100% gorszej od was sytuacji. i przestańcie z tym swoim zawodem o zwiększonym ryzyku. oczywiście, psychicznie trzeba być wytrzymałym, żeby znieść rozwydrzoną młodzież, ale jak patrzę na to, co się wyrabia w mojej szkole, to zmieniam zdanie, że nauczyciel, to taki kulturalny, inteligentny człowiek "na poziomie". a chodze do najlepszego LO w wlkp. "faktem jest, że zarobki nauczycieli są żenujące. Aż wstyd się przyznać, że po tylu latach nauki i pracy oraz dokształcania, za które trzeba było płacić z własnej kieszeni teraz zarabiamy GROSZE."- wybaczcie, ale to jest przegięcie. z waszych wypowiedzi w większości wynika, jakby to ktoś pchnał was do tego zawodu, jakby była to kara za grzechy. sami sobie wybraliście taki zawód, nie ma więc teraz nad czym płakać. a jeśli faktycznie uważacie, że wszyscy zarabiają więcej niż nauczyciele, radzę zmienić profesję. ale nie od dziś wiadomo, że trawa u sąsiada wydaje się bardzoej zielona niż u nas. trochę więcej samokrytyki ,zastanowienia się nad swoją sytuacją i wczucia w sytuację innych, drodzy nauczyciele!

Gość Prawda1
6 godzin pracy w szkole można porównać do conajmniej 12 w fabryce. Kto nie pracuje ten niestety tego nie wie.

Gość nauczy-cielka
czytalam dzis w wyborczej , że nauczyciele sa druga po studentach grupa zawodowa, która dorabia popołudniami na kasach w hipermarketach... do pensji ok 1000 zl dorabiaja sobie na pól etatu około 500 zl . wiec pytanie do osoby ktora twierdzi, ze nauczyciele maja wygorowane wymagania co do zarobków : czy to normalne ze nauczyciel po studaich i sprzedawczyni w sklepie po zawodowce zarabiaja tyle samo??

Gość karolinska
plastikowy klosz nie wiem czy znasz takie powiedzonko: Nie chcialo sie nosic teczki to nosi sie woreczki. Najbardziej zazdroszcza zarobkow nauczycielskich osoby, ktore nie moga poszczycic sie wyksztalceniem wyzszym. Nauczyciele maja prawo domagac sie wysokich zarobkow, ze wzgledu na ryzyko zawodowe utraty zdrowia (m,in,pobicia przez uczniow) oraz na to,ze naleza do elity intelektualnej naszego kraju. Tyle szkolen, warsztatow,kursow, studiow nie ma zadna inna grupa spoleczna, poza lekarzami, ktorych zarobki szacuja sie na tym samym poziomie co nauczycieli.

Gość plastikowy klosz
nauczy-cielko tak się składa, że mam koleżankę po studiach ekonomicznych. siedzi na kasie w geancie. uważasz, że to jest fair, jak dziewczyna po studiach zarabia marne 500zł? może otwórzcie w końcu oczy i dostrzeżcie polskie realia. nie wspominając już o 2-miesiecznych wakacjach i innych bajerach, o których w innym zawodzie można pomarzyć. tak samo górnicy, pielęgniarki, wszyscy zarabiają mało. ale zawsze nauczyciele to była uciśniona grupa. zawsze pozują na szlachetnych, ale biednych. to jest właśnie w moich oczach żałosne.

Gość karolinska
plastikowy klosz:D uwazasz,ze kasjerka w hipermarkecie powinna zarabiac tyle ile nauczyciel? to jest wlasnie zazdrosc

Gość Prawda1
To prawda. Po co było inwestować w naukę skoro jeszcze długo nam się to nie zwróci. Tylko tym co kombinuja w tym kraju, no i politykom się jakoś powodzi. Reszta to po prostu biali niewolnicy, z których Ci "na górze" głośno się śmieją.