Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wisia

strasznie boli mnie zab!!!!!!co moge wziasc?jestem w 3 m-cu

Polecane posty

Gość wisia

strasznie boli mnie zab!!!!!!co moge wziasc?jestem w 3 m-cu

Gość APAP
TYLKO I NA 100%! PROSZE UWIERZ! ZRESZTA W APTECE TO SAMO CI POWIEDZA! WSPOLCZUCIA! :(

Gość wisia
choroba=nie dosc ze od małego siedze na fotelu dentystycznym przed ciaza tez chodziałam to juz mi sie dalej sypia i ten bol........:(

Ja tam nie ufam zadnym lekom.... Raz czy dwa pewnie APAP nie zaszkodzi, ale jeśli masz problemy z zębami to lepiej powaznie porozmawiaj z dentystą!! niestety w ciąży ząbki sie sypią... a ponoc najgorsze zaczyna się dopiero po porodzie... Bądż dzielna!! :)

Gość wisia
dzieki-jak tak maja sie sypac to jeszcze troche i zgłosicie mnie do 'Łabedziem byc" albo do metamorfoz na clubie eh

Gość panadol
na mnie działa

Gość saffi
to nieprawda że w czasie ciąży sypią się zęby - trzeba poprostu dbać o higienę jamy ustnej i odwiedzać stomatologa

W jaki sposób boli Cię głowa, możesz sprecyzować? - Czy boli połowa, czy cała,- bardziej z przodu czy z tyłu?- czy gdy się kładziesz to ból rośnie, czy maleje, a może pulsuje?- Jak leżysz chwilę - jak wyżej, rośnie, maleje, pulsuje?- Jakie masz zazwyczaj ciśnienie (wystarczy napisać niskie, wysokie, czy przeciętne)- Czy jadłaś dzisiaj coś wybitnie ostrego?Odpowiedz proszę na powyższe pytania to spróbuję Ci poradzić jak się z tym uporać metodami naturalnymi.

saffi - ciąża to okres największego zapotrzebowania na wapń - jeśli nie dostarczamy organizmowi odpowiedniej ilości ten \"zam sobie\" bierze z naszych tkanek, dlatego owszem, w ciaży zęby i kości są o wiele bardziej narażone na wszelkie \"akcje\".

a jeżeli boli z tyłu to co to oznacza??? i dosyć często boli mnie glowa i to dosyć mocno, tak mi się wydaje że choćby gałki oczne od środka , ja wymyśliłam że to od ciśnienia

I dobrze wymyśliłaś chimero, to jest typowy ból ciśnieniowy, a dokładniej oznacza nadciśnienie (charakterystycznym i często opisywanym zjawiskiem jest odczucie bólu oczu od środka) - wtedy ból się nasila przy kładzeniu i nie przechodzi po dłuższym lezeniu a wręcz zaczyna pulsować - przy każdym skoku ciśnienia (gwałtowny ruch, emocje), ból daje ostro o sobie znać - mniej kawy, czekolady i rzeczy bogatych ogólnie w kofeinę a więcej czosnku ;-)

Chimera: Dodam, że ból opisywany przez Ciebie często towarzyszy zbyt długom sesjom przy tv czy komputerze.

jeski dzięki NgLka :D super nareszcie wiem skąd to się bierze masz to dla ciebie 🌼 a mojego męża czesto boli głowa z tyłu, wiesz może z czego to?

Nie ma za co, cieszę się, że mogłam pomóc ;)Ból głowy zależy od wielu czynników, nie da się na podstawie jednego objawy określić rodzaju bólu, spróbuj odpowiedzieć na pytania, które kilka postów wyżej zadałam autorce postu.Dodatkowym pytaniem dla męża będzie \"jak często i jak długo za jednym razem boli go głowa?\"

Gość jolalalala
podnosze

a mi powiedziano że nic nie można brać, i truto mi ząb na żywca a potem myślałam że głowę sobie utnę...dziwne

MUSIALABYS WZIĄSC IBUPROM, PONIEWAZ KOBIETA W CIĄZY MOZE BRAC KAZDĄ TABELETKE KTORA ZAWIERA IBUPROFEN!!!!!

Gość kronika
ngLka, może nie w temacie, ale nie wiesz od czego jest następujący ból: z przodu głowy, umiejscowiony za prawym oczodołem, zazwyczaj z prawej strony głowy, ale czasami i cała głowa? Zazwyczaj mam normalne lub niskie ciśnienie. Byłabym niezmiernie wdzięczna za pomoc.

Gość IBUPROM
www.poronienie.pl/gr_leki.html

Gość wisia
dzieki za info

Gość begbi
a co sie stanie kobiecie w ciązy jezeli wezmie 4 tabletki ibupromu max? 1 tabletka zawiera 400 mg ibuprofenu..czyli razy 4 to wychodzi=1600mg ibuprofenu..czy to moze zaszkodzic dziecku?czy kobieta moze pronic?jakie sa szanse?ODPOWIEDZCIE MI!!PROSZE!!TO WAZNE

proponuje pić dużo mleka lub kakao na ząbki,najlepiej od dziś do końca ciązy,zęby i włosy bedziesz miała przetrzymane :-)

pewnie że może poronić jeśli to pączątki a jak nie to może zle wpłynąć na dziecko!!!!tj na rozwój!