Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ivvvi

Rodzić w Olsztynie

Polecane posty

Gość ivvvi

Witam jestemz Olsztyna i zamierzam w ciągu kilku najbliższych miesiącach zajsć w ciąże i w związku z tym poszukuję, raczej sonduję i dowiaduję się o lekarza, który byłby moim nowym ginekologiem, gdyż moja gin Korolczuk Grażyna wyjechała do Warszawy i zostałam na przysłowiowym lodzie. Mam pytanie który szpital polecacie :Mijeski czy wojewódzki?; jaki lekarz prowadził Waszą ciążę i kogo polecacie otraz z jkaim szpitalem jest on związany?; kogo zdecydowanie nie polecacie? pozdrawiam i dziękuję

sama jestem ciekawa, bo rozpoczynam kurację w poradni ds niepłodności w wojewódzkim ... i być moze tam będe chciała rodzić ... może ktoś się wypowie ???

Gość mama_kajtka
rodziłam w wojewódzkim. bardzo miło wspominam poród. fachowy i miły personel. dobra opieka noworodkowa. do prowadzenia ciąży polecam dr Mariusza Przybyłowicza. tel do gabinetu: 53917 38

Gość ewka konewka
Witaj Ivvvi! Mam ten sam dylemat a rodze za 3 tyg.Pewnie juz masz jakies opinie na temat i wojewodzkiego i miejskiego.Wiekszosc moich znajomych poleca miejski ale sa to glownie dziewczyny,ktore maja kogos znajomego wsrod personelu albo zaplacily poloznej.Moja rodzina natomiast miala nieprzyjemne przygody z miejskim szpitalem ale z innymi oddzialami.Bardzo jestem ciekawa opinii o wojewodzkim. Napisz prosze co slyszalas.Polecam gin.Rymkiewicza.Ma gabinet za Tesco.Tel 609511045.Jest sympatyczny i wesoly.Nie mam pojecia czy jest superfachowcem bo nie mialam zadnych problemow z ciaza.Duzo dobrych opinii slyszalam o niejakim Niczyporowiczu czy jakos tak,przyjmuje gdzies na Jarotach. mamo_kajtka,dlaczego wybralas szpital wojewodzki?Korzystalas tam ze znieczulenia?Opowiedz prosze wiecej.

Gość ja polecam
doktora Marka Perlińskiego, przyjmuje koło miejskiego na ulicu Mariańskiej, prowadzi juz moją drugą ciążę, jest związany ze szpitalem miejskim, w którym zamierzam rodzić po raz drugi.

Gość iwoneczka zielinska

Gość iwoneczka zielinska
super, ja idę do dr. Majewicz chciaąłbym miec lekarza, taką swoją panią doktor do końca życia, uważam, że jeden lekarz to super wyjście, zna organizm swojej pacjentki.

hej:) ja bede rodzić w byłym kolejowym i też tam chodzę do dr kochanowicza i jestem bardzo zadowolona, polecam. Wcześniej chodziłam prywatnie do dr. Boczkowskiej i też jest dobrym lekarzem ale ze wzgl na ceny musiałam zrezygnować. Pozdrawiam

Gość rybka76
A co myślicie o Hoppe w Olsztynie? Byłam u niego parę razy, bo podobno jest świetnym specjalistą. Ale jaki jest przy porodzie?

Gość kasiek kasiek
Ja zdecydowanie odradzam Rymkiewicza. Owszem, jest miły, ale tylko wtedy, gdy pacjentka ślepo wierzy w jego \"niezawaodne metody\" leczenia. Z chwilą z którą poddaje się jego pomysły w wątpliwość Pan Doktor przestaje być miły i prezentuje focha dorastającej nastolatki. Poza tym jego wiedza jest bardzo wątpliwa. Każdej pacjencje najchętniej by zapisywał pigułki antykoncepcyjne albo instalował spiralę ( chyba uważa, że kobieta bez potomsta to kobieta szczęśliwa). Słyszałam już o przypadku kiedy po włożeniu przez Niego takiej wkładki kobieta wylądowała w szpitalu. Zupełnie osobną kwestią są sprawy finansowe. Pan Doktor bardzo namawia na spirale, którą oczywiście zakłada w swoim prywatnym gabinecie. Bardzo lubi wypalać nadżerki - nawet te które nie wymagają takiej ingerencji. Oczywiście też w swoim prywatnym gabinecie. Jego diagnozy są bardzo mocno przesadzone. Naprawdę drobne zdrowotne problemy w Jego oczach urastają do rangi strasznych chorób. Pacjentka albo wychodzi z gabinetu z płaczem słysząc poważną diagnozę albo strasznie się denerwuje i biega po całym mieście żeby diagnozę potwierdzić. Najczęściej okazuje się że te poważne choroby istnieją tylko w wyobraźni Pana Doktora, inni lekarze mają zupełnie odmienne zdanie. Poza tym....co to za położnik, który przyjmuje tylko w gabinecie i nie pracuje w szpitalu? Przecież to właśnie w szpitalu lekarz spotyka najpoważniejsze przypadki i w ten sposób zdobywa praktykę. Przecież w gabinecie się porodów nie przyjmuje, a prawidłowo rozwijająca się ciąża obroni się sama. Tak więc reasumując - gabinet dr Rymkiewicza omijajcie szerokim łukiem!

Gość niunia60
jak ja pytałam kto jest z Olsztyna to nikt się nie odzywał, a jednak jesteście! Mieszkać w Olsztynie to już obciach a co dopiero rodzić! Osobiście odradzam dr Jeżak.

Gość Jackassia
Skoro dla ciebie taki obciach to sie wyprowadz,normalne miasto takie jak inne..... :/

Gość monimisia
Ja polecam dr Bayata. Świetny człowiek i dobry lekarz. Jest bardzo dokładny, pierwsza wizyta trwała ponad godzinę bo Pan Doktor zadawał bardzo dużo pytań, musiałam nawet opowiedzieć o chorobach w rodzinie. Badanie bardzo delikatne, można mieć nawet małe fanaberie (np ciepłe narzędzia :)), o usg nie trzeba się wykłócać, w razie konieczności robione jest zawsze. Ja ostatnio sobie usg zażyczyłam i też nie było problemu ze zrobieniem. Usg jestw gabinecie, nie trzeba nigdzie chodzić. Pan Doktor słucha swoich pacjentek, pyta się o plany na przyszłość, nie faszeruje hormonami bez potrzeby. Z wielką cierpliwością odpowiada na wszytskie pytania i tłumaczy wszelkie, nawet najmniejsze wątpliwości ( nawet rysuje schematy). Przy tym jest niezwykle sympatyczny i ludzki. Człowiek o wielkiej kulturze. Pacjentka nie dość że jest wyleczona, to wychodzi z gabinetu z uśmiechem na twarzy. Anioł nie lekarz. Polecam

Gość niunia66
No właśnie się wyprowadziłam z tej wsi

Witam, odświeżam temat kto mi poleci jakiegoś dobrego gin do prowadzenia ciąży w Olsztynie ?? najlepiej żeby przyjmował prywatnie i na NFZ, żeby w szpitalu wojewódzkim pracował (bo tam zdecydowałam rodzić ) no i żeby nie było problemu z kontaktem tel w razie czego. zastanawiam się nad dr. Przybyłowiczem tylko że oprócz tych zalet co wymieniłam wyżej to ma jeszcze minusy drogi 180zl za wizytę jak dla mnie trochę daleko (drugi koniec miasta) no i mimo , ze umawiasz sie na konkretna h , to i tak z minimum godzinę musisz czekać w poczekalni ;C polećcie mi cos kobietki

Szczerze polecam dr Gimełę. Lekarz normalny, taktowny, komunikatywny, bardzo dobry specjalista od usg. Przyjmuje na NFZ i prywatnie. Kiedyś pracował w Szpitalu Miejskim, teraz chyba też tam bywa. Ja rodziłam w Szpitalu Miejskim i byłam bardzo zadowolona.

wojewódzki wybrałam ze względu na bardzo dobry i nowoczesny sprzet , prawdopodobnie z tego co slyszałam jak by byo coś nie tak to i tak do wojewódzkiego dzidzie przewioza , to tak w razie w miejski z tego co słyszałam byl dobry kilka- kilkanaście lat temu a co do lekarza to nie spotkalam sie nigdzie z jego Nazwiskiem, poszukam w necie

Gość gość
hej temat stary ale mam pytanie czy któraś z was rodziła w olsztynie z hcv? wiecie który lekarz podejmie sie prowadzenia takiej ciązy oczywiscie w normalnej atmosferze?