Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hana

ile czasu zażywać tabletki przeciw wypadaniu włosów?

Polecane posty

Gość Hana

Jestem 3 m-ce po ciąży i włosy strasznie mi wypadają .Od listopada biorę humavit na to po 12 tabl dziennie taka dawka jest zalecana na opakowaniu. Ale nie pisze ile powinna trwać taka kuracja. Proszę o odpowiedz. Dodam iż zaczęłam je już brać jak włosy jeszcze nie wypadały bo myślałam że powstrzymię to ale teraz dopiero koszmar się zaczął.

12 tabletek dziennie??? Ja biorę Skrzypo Vita,2 dziennie.Biorę np 1 opakowanie(40 sztuk) i po np 2 miesiącach kolejne.

Gość babskie pytanko
Hana-ale Tobie wypadają włoski po ciąży a to normalna sprawa i kwestia bardziej hormonów niż niedoborów witamin.Wszystko się unormuje,zobaczysz!:)

Gość Hana
Do odp powyżej: tak myślisz?? a ile to trwa?? boje się że wyłysieję. Brałam ten humavit juz się skończył a poradzcie coś np jakiś szampon?? oglądałam w drogeriach ale nic takiego konkretnego nie znalazłam może wy cos znacie??

Gość babskie pytanko
Hana-ja czytałam,że w ciąży organizm wytwarza bardzo dużo hormonów,odpowiedzialnych m.in. za wypadanie włosów,no i ponieważ ich ilość tak bardzo wzrasta włosy wypadają w niewielkiej ilości,są ładne,mocne itp.Po porodzie ilość tych hormonów drastycznie spada i kobieta po prostu traci to,co miało jej wypaść przez te 9 miesięcy,dlatego jest tego aż tyle.Czytałam,że kobiecie może wtedy wypaść nawet połowa włosów. Jak miałam problemy z włosami to jednym z pierwszych pytań każdego lekarza było:czy jest pani po porodzie? Więc sama widzisz,że to normalne.Rozumiem,że się stresujesz (sama wylałam wiele łez z powodu wypadających włosów-nie po ciąży)więc wiem co to za ból.Tylko,że u Ciebie to jest zupełnie naturalny proces.Kup sobie jakieś witaminki (one się zawsze przydadzą) i szampon Ci polecam np.Seboradin albo Dermenę.Kup sobie też coś do wcierania we włosy-np. lotion z czarnej rzepki Seboradin albo ampułki Radical!Wzmocnisz cebulki i włosy szybciej przestaną wypadać!Powodzenia!:)

Gość Hana
A ten szampon Seboradin to można dostać w aptece czy normalnej drogerii?? dziękuję za odpowiedz tak to jet chyba z tymi hormonami.Myślę że do lata włosy przestaną tak wypadać, A w ciąży były naprawdę super.

Hana,ja śmiało mogę Ci polecić szampon przeciwko wypadaniu włosów: DERCOS(czerwony) Vichy + ampułki do wcierania w skórę głowy również DERCOS (Vichy). Przetestowałam sama na sobie i wiem,że pomagają. Dodatkowo przyjmuj REGULARNIE witaminki. Bardzo wzmacniają włoski. Ja łykałam między innymi --> Bio-Pycnogenol, Wyciąg ze Skrzypu Polnego, Merz Spezial, Capivit A+E... Pozdrawiam!

Gość Siuup
to normalne że po ciąży wypadają Ci włosy i zwykłymi witaminami tego nie zatrzymasz, to tylko wspomaga organizm ale nie zatrzymuje wypadania włosów. Musisz przez to przejść dopóki organizm się nie zregeneruje :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI