Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cisnienie

Niskie cisnienie krwi

Polecane posty

Gość cisnienie

Mam problem jak chyba wiele osób, mam bardzo niskie cisnienie krwi, nie jest to choroba ani nic niebezpiecznego, dlatego tej dolegliwości się nie leczy.... Niestety jest bardzo niemiła poniewaz łaczy się z bólami głowy i zmeczeniem, chciałabym zapytac jak sobie z tym radziecie, od razu powiem, ze kawa w moim przypadku odpada bo ide po niej spac. Czekam na jakies dobre rady, dodam, ze to cecha rodzinna

Gość cisnienie
w zasadzie wf na uczelni i troche jagi ale nie zawsze mam czas na nią

Gość cisnienie
tzn co masz na mysli mówiac o wieku??

jestes mloda to masz niskie cisnienie z wiekm przyjdzie czas na inne choroby zwiazane z krazeniem np nadcisnienie itp tak zawsze bylo jest i bedzie to nie trwa wiecznie he he

Gość cisnienie
i tu jestes w błedzie, bo moja mama ma ponad 50 lat i dalej niskie cisnienie, podobnie moja babcia która ma 80

Gość cisnienie
obawiam się ze w tym wypadku ta, to juz jest sprawa genetyczna i tyle. Ja pytam jak inni radz sobie z tym na co dzień....

A jak niskie masz to cisnienie? Ja tez mam niskie, cos kolo 90/50 czasem skoczy do 100/70 ale to rzadziej... ostatnio zaslablam i mialam po zmierzeniu 60/40 ;) Pomagaja ponoc zmienne prysznice z rana, zakanczane zimnym i oczywiscie sport albo przynajmniej kilkuminutowa gimnastyka od rana, poprawia krazenie i jest o tyle dobra, ze chorym na nadcisnienie pomaga je obnizyc a tym z niskim podwyzszyc :)

Gość cisnienie
ja mam zwykle cos koło 80/60