Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana_

Cienkie i oklapłe włosy - czy któraś też tak ma?

Polecane posty

Gość olusssia
Ja też mam cienkie włosy nie wiem co z nimi robić, czy mieć długie czy krótkie czy pocieniowane albo postopniowane, są tak cienkie ze czasem odróżnia mi sie ucho, ciągle musze je wiązać w kucyka, maze o włosach takich by wyglądać troche poważniej a nie ciągle kitka, moze acie jakąs rade

ja mam włosy cienkie, generalnie sobie z nimi radzę susząc w dół i potem trochę żelu w spreju, ale teraz zaczęłam nosić czapkę i jak co roku załamanie po prostu:( nie wiem, co mogę zrobić:(

Gość butterflyfly
ja też mam cienkie, oklapłe i przetłuszczające się włosy ;/ i niewiem co z tym zrobić Fryzjerka, kiedy sie jej pytałam czy moge stosować jakieś kosmetyki do włosów to mi odpowiedziała, że tak tylko nie za często Zastanawiam się czy może zacząć stosować piankę do włosów Czy ktoś stosuje pianki do włosów? A jak tak to są po użyciu jakieś efekty? Proszę o odpowiedź!:)

Gość butterflyfly
ja też mam cienkie, oklapłe i przetłuszczające się włosy ;/ i niewiem co z tym zrobić Fryzjerka, kiedy sie jej pytałam czy moge stosować jakieś kosmetyki do włosów to mi odpowiedziała, że tak tylko nie za często Zastanawiam się czy może zacząć stosować piankę do włosów Czy ktoś stosuje pianki do włosów? A jak tak to są po użyciu jakieś efekty? Proszę o odpowiedź!

Gość mamira
Nie wiem,czy jeszcze ktos tutaj zajrzy,ale problem taki sam.Wypadanie wlosow,zahamowala mi Belissa,ale jakas poprawa z wlosami postepuje powoli,ale jest ,juz 8 tygodni jak myje w szamponie radical,uzywam mgielki radical,i od 10 dni wcieram ampulki radical,i wierzcie mi,moge wreszcie nie myc glowy 2-3 dni.Aha,na kocowki uzywam jeszcze jedwab Joanny.

Gość a-ha
prawie cztery miesiące temu pofarbowałam włosy a ciemny brąz w salonie fryzjerskim, początkowo było wszystko ok. ale od jakiegoś m-ca włosy zaczęły mi nadmiernie wypadać , nadmienię jeszcze że od tamtego czasu nie farbowałam włosów . od 2-3 tygodni łykam revalid - kapsulki i wcieram 2 tygodnie ampułki VICHY DERCOS dla kobiet może to coś pomoze jak myślicie , tak jakby ostatnio trochę mniej ich wypadało , mam już obsesję na tym punkcie bo nawet zaczęłam liczyć ilość wypadających włosów i będzie ich ok 60 dziennie też jakbym zauważyła małe odrosty ale są takie cienkie a nie takie grube jak te co wypadają Jak myślicie czy te odrosty cienkie też zgrubieją trochę ?

Gość orbsik
hej, a ja miałam cienkie i oklapłe i postanowiłam sobie zafundować lace wig:) to włoski na delikatnej siateczce- takie jakie nosi np. Beyonce. Pomyśłałmam dlaczego nie ja skoro marzę o pięknych bujnych włosach:) No i mam teraz piękne włosy, nikt sie nawet nie domyślą jak mnie nie zna i juz nigdy nie chcę widzieć tych swoich kłaczków.Może i nie każdy chciałby mieć doczepiane- ale dla mnie okazało sie to strzałem w 10:) Pozdrawiam

Gość golllla
ja ostatnio odstawiłam wszystkie odżywki i szampony bo mi g*** dają z przeproszeniem. znajoma bierze jakieś tabletki na cienkie włosy i podobno to może dużo dać. tylko nie pamiętam o jakie tabletki chodzi, ale myślę, że jest kilka.

Gość filifionka1987
Jest to prawda co mówisz o odżywkach :) Na pewnym etapie konieczna jest pielęgnacja od wewnątrz, nie tylko ćkanie różności na te włosy. A jeśłi już o to chodzi to mam bardzo dobre doświadczenia z Onozisem. To jest suplement z aminokwasami siarkowymi, odbudowuje włosy i one się robią wyraźnie jakby grubsze, rzeczywiście zaczyna wyglądać jakby ich było więcej. Myślę, że to o tego rodzaju tabletki chodziło.

Gość no ja sie zgadzam
suplementacja na pewno dobrze robi w takiej sytuacji.

Ja polecam odżywke Wax;) Czytalam wiele dobrych opinii, ale były też złe. Po ich przeczytaniu stwierdziłam, że złe opinie biorą się z nieumiejętnego korzystania z kosmetyku. Niektóre dziewczyny piszą "zaczęły mi po nim wypadać włosy więc przestałam używać"- jejku przecież trzeba zużyć kosmetyk do końca żeby wiedzieć czy pomaga. Mi tez wypadło kila włosków i nie zachowywałam się jak paniusia której nie może włos z głowy spaść tylko stosowałam dalej;) Kosmetyk okazał się śietny. Regeneruje, nabłyszcza, pogrubia włosy;) Super!

Gość a mi wax nie sluzyl
bo mam z natury cienkie i z polyskiem i przyklapniete i po tym waxie byly jeszcze bardziej przylizane

Gość MAgdalen92
Też mam cienkie i oklapłe włoski. używam szamponu Joanna z rzepy i do tego odżywki bez spłukiwania pantene intensywna regeneracja, super:) Polecam!

Hej! Ja po umyciu włosów wiążę je w wysoki kucyk lub kok i czekam aż wyschną. Nie rozczesuje, tylko na mokro- grubym grzebieniem. Włosy później są uniesione i wyglądają świeżo. Od czasu do czasu myje włosy specjalnym szamponem na porost włosów. (Dokładny opis tego szamponu znajdziecie na stronie: http://porostwlosow.net.pl/srodki-na-porost-wlosow-nasz-ranking/) Mam tak ciężkie i słabe włosy, że boje się, że ołysieje na starość :(

Gość aLinna2
W drogeriach można znaleźć specjalne kosmetyki przeznaczone do włosów cienkich. To właśnie tego typu preparaty należy stosować do codziennej pielęgnacji. Odpowiednie będą szampony, które dodają objętości. W ich składzie powinny znajdować się cząsteczki powodujące odpychanie się pasm. Włosy cienkie można myć codziennie, nawet jest to zalecane. http://nuclearts.pl/pielegnacja/cienkie-wlosy-jak-dbac-pielegnacja-/

można i w drogeriach, ale myślę, że jak chcemy mieć piękne i zdrowe włosy, które będą naszą ozdobą to warto nieco więcej zainwestować w jakieś dobre kosmetyki z salonu, a może jakiś zabieg u fryzjera?? Też jest dobrym wyjściem, ale warto też pogłębiać wiedzę na temat nowości co się pojawia i gdzie, żeby wiedzieć czego używać. Tu http://blog.akademiastylizacji.pl/intensywna-pielegnacja-wlosow-i-skory/ macie info o bardzo fajnych kosmetykach

Gość love_Bergamo
Ja też używam tego szamponu Timotei i rzeczywiście włosy wyglądają dużo lepiej, są mocniejsze, nie wyglądam już jak zmokła kura:)

Gość orffeuszka
Najwazniejsze jest to zeby znalezc dla siebie dobrego i odpowiedniego dla naszych potrzeb szamponu do włosów.

Gość ollliwkowa
Mysle ze jak użyjesz Timotei z różą z Jerycha to bedziesz zadowolona. Naprawde dla mnie to bardzo dobry i skuteczny szampon.

Gość xxxxxoso
A czy tutaj jest tylko jeden rodzaj szamponu czy jest kilka innych odpowiednich w sumie dla kazdego typu wlosów?

Gość gość
Oczywiście, że jest kilka różnych wersji tego szamponu Timotei z różą z Jerycha. Jedne lepsze, inne gorsze, ale jak dla mnie żaden nie jest wart specjalnej uwagi. Nie wiem, czym tu sie zachwycać.

Gość seskowska2
W sumie ja tez bardzo lubie te szampony i musze powiedzieć ze od dłuzszego czasu własnie stosuje tylko je.

Gość gość
No jak ci płacą za ich reklamę to oczywiście, że "stosujesz".Żałosne.

Gość love_Bergamo
Ja kiedyś zmieniałam bardzo często, bo żaden mi nie odpowiadał. A teraz jak już trafiłam na taki, który lubię i ja i moje włosy to nie planuję go zmieniać:)

Gość gość
Ja też wczoraj kupiłam ten Timotei i przyznaje ze jest super. Własnie widze ze moje włosy są dobrze nawilżone i gładkie. Naprawde fajne.

Gość sonilka8
Oj tak, zgadzam sie bo sama też stosuje ten szampon i musze powiedziec ze naprawde jest świetny.

Gość dominieka8
Na pewno własnie Timotei bedzie takim doskonałym szamponem który sama szczerze polecam bo idealnie działa na moje włosy.

Gość fruvitka
Dobranie odpowiedniego szamponu nie jest takie łatwe, bo nasze włosy rożnie reagują na różne składniki, ja staram się wybierać szampony bez parabenów i naturalnymi ekstraktami - wtedy moje włosy wyglądają najlepiej.

Gość gość
nie spamujcie z tym Timotei, żałosne.