Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buszko

RUMIEŃ jaki krem żeby pozbyć się tego świństwa?

Polecane posty

Gość quandre
domalka94 masz to co ja:)ja stosuje 3 tabletki rutinoscorbinu dziennie na dzien kremik z bielandy kasztanowy taki zielony kolor troche maskuje na noc avene diroseal ale jakis efektów niesamowitych niezaobserwowalem stosuje to dopiero od ok 2miechów zobaczymy co bedzie dalej:)a ty co stosujesz?

Ja właśnie jak na razie jeszcze miała nie stosowałam , , za kilka dni będę miała krem do naczynek iwosin capilin i mam nadzieję , że chociaż trochę mi pomoże :) jeszcze nie dawno nie wiedziałam , że można to leczyć , ale gdy teraz wiem to się tak łatwo nie poddam :)

a co myślicie na temat tego produktu SVR RUBIALINE Maseczka do cery naczynkowej - jest dosyć drogi , ale może pomoże, jak myślicie ????:P

Gość gosiaaak_
powiem wam tak - tego sie nie da zlikwidowac. mam ten sam problem od lat 17, od 2 lat stosuje rozmaite kremy. mozna zmniejszyc odrobine efekt czerwienienia, ale tego cholerstwa sie nie da wyplenic ;/ osobiscie nie polecam nic iwostinu i pharmaceris - kasa idzie w bloto. dosc dobry (i oczywiscie dosc drogi) jest rilastil intensive wloskiej firmy instituto ganassini (czy jakoś tak), to jest chyba najlepszy krem z całej gamy tych, które dotychczas wyprobowałam... zakupilam tez ostatnio krem bielendy kasztanowy na noc i zobaczymy jak efekty. mimo wszystko, mimo wszelkich zabiegow, z bolem wam powiem dziewczyny, ze tak naprawde za wiele nie mozemy zrobic i to jest kuźwa to co mnie najbardziej irytuje -.- a rutinoscorbin przestalam zazywac po tym jak sie dowiedzialam, ze po latach z tych tabletek mogą powstac kamienie nerkowe.

Gość Ups...........................
W poniedziałek byłam u dermatologa i powiedziałam że mam na jednym policzku czerwony rumień po posmarowaniu się kremem i powiedział mi że to naczynka od suchej skóry i przepisał mi emulsję do twarzy i ciała Cetaphil MD kosztuje 32zł. dzisiaj zaczęłam kurację, stosował to ktoś?

Gość gosiaaak_
quandre, rozumiem twoja irytacje, bo mnie tez szlag trafia jak ida sobie bladzi i zadowoleni z zycia ludzie a ja sie na tym tle wyrozniam jako szybko zapitalajacy, bijacy goracem burak -.- wiem, ze to nie jest fajne i tez mnie niemilosiernie wnerwia to, ze akurat mnie musialo to spotkac i ze nie da sie tego swinstwa wyleczyc! ale sie nie da... pytalam wielu dermatologow, poza tym przeczytalam sporo na ten temat w necie... mozna ograniczac spozywanie okreslonych pokarmow (kij, nie bede podporzadkowywac zycia naczyniom wlosowatym -.-) i uzywac odpowiednie pokarmy. a fluidu nie chce uzywac, bo szkodzi cerze, wiec chodze sobie po tym swiecie jako czerwony, darmowy grzejnik... ale, ale. wpadlam dzisiaj na pomysl pewien. co myslicie, zeby smarowac policzki sokiem z cytryny? ma duzo wit c(wskazana do leczenia tego gowna) i wlasciwosci wybielajace. nie wiem tylko czy jakis inny skladnik tego soku nie podrazni nam naczynek i cery. ktos cos wie na ten temat?

ludzie, musimy wymyślić jakiś sposób żeby się tego pozbyć , w pełni rozumiem was wszystkich, wiem , że nawet przez laser nie da się tego zniszczyć lecz ograniczyć , ale kuracje trzeba powtarzać , lecz musi być jakiś sposób żebyśmy się dalej z tym nie męczyli . A może sęk w tym , że brakuje nam pewności siebie i musimy jakoś przełamać tą barierę , ale jedno jest pewne, musimy sobie jakoś nawzajem pomagać, wiadomo , że z ludzmi , którzy mają ten sam problem można podzielić się doświadczeniami i porozmawiać na ten temat, bo inni , których nie dotyczy ten problem nie potrafią w pełni zrozumieć naszego problemu :( więc pomóżmy sobie nawzajem :) gorąco pozdrawiam wszystkich czerwoniutkich :P

Gość dulcynea_best
polecam krem rosacea Chantarelle - mnie bardzo pomógł, a miałam straszny problem z tym swinstwem i wlasnej geby sie strasznie wstydzialam, ale teraz juz spokojnie wychodze na ulice :-))

do dulcynea_best , a czy nadal ma pani te rumieńce czy całkiem znikły, zaciekawił mnie ten produkt i koniecznie muszę dowiedzieć się czegoś więcej o nim .

Gość quandre
mi na rumien dobrze sluzy avene diroseal na noc troche drogi ale czego sie niezrobi zeby sie pozbycz chociaz czesciowo tego dziadostwa:P a o tym kremiku co wspomnieliscie wyzej to niemam pojecia ,dulcynea_best moze cos wiecej na ten temat w jakim stopniu ci to pomoglo?

a czy z PERFEKTY to jest maseczka odkurczająca czy PERFECTA Krem obkurczający naczynia krwionośne na te rumieńce , bo zauważyłam , że ma skuteczne działanie i może wypróbuję :)

znowu mam problem, jest jeszcze gorzej niż było, w sobote postanowiłam wypróbować krem IWOSTIN CHAPILIN do cery naczynkowej i zamiast pomóc to mi zaszkodził, bo teraz jestem czerwona, skóra mnie swędzi i piecze i nie mam pojęcia co robić, bo jakoś jutro trzeba pójść do szkoły , nie mam żadnych środków żeby jakoś to zakryś , pilnie proszę o radę :)

Gość quandre
jakis konkretny podklad ale ja sie na tym nieznam:(moze kolezanki cos sie wypowiedza na ten temat:)

Gość quandre
troche ostro ale git wole dżemiku posłuchać:)

Gość mon2
Ja odstawiłam wszystkie kremy na zaczerwienienia i zaczęłam myć twarz wodą mineralną i mydłem siarkowym w płynie. Jest mała poprawa

a jeśli chodzi o to mydło siarkowe to ono nie podrażni skóry , a ile już stosuje pni tylko tą wodę z mydłem ????

Gość magg2o
Czy stosowal ktos z Was krem z serii ZiajaMed-na nadreaktywnosc naczynek, a jesli rak to, czy pomaga?;)

jestem kosmetyczką i walce z rumieniem oraz trądzikiem różowatym duże sukcesy osiagamy wykonując zabiegi za pomocą ultradżwięków-tzw.piling kawitacyjny oraz sonoforezę. W zależności na jak zaawansowane stadium rumienia natrafiam to określam liczbę zabiegów potrzebnych do zlikwidowania rumienia.Przeważnie ok.6 zabiegów średnio w odstępie 1-2 razy w tygodniu.Cera się bardzo poprawia!!!Rumień ginie!!!Od 4 lat wykonujemy te zabiegi -najlepsze efekty mamy gdy robimy na kosmetykach firmy Maystar-Clarena-(tylko gabinety kosmetyczne )z maseczką Sesitive Instant.Rewelacja!!!Oczywiście-trzeba kontynuować pilegnacje poprzez uzywanie kremów jak najbardziej ochronnych na dzień,nie mozna używać z kwasami AHA oraz retinolem.(dobry jest krem na dzień Sensi Calming oraz na noc Sensi Regen-też tej samej firmy).Po likwidacji rumienia trzeba robic zabiegi podtrzymujące co jakiś czas-raz na 1-2 miesiące-można częsciej.Nie można się opalć na słońcu oraz solarium,unikać mocnej kawy oraz herbaty .

to bardzo ciekawe co pani pisze. a jaki jest koszt tych zabiegów kosmetycznych i czy można pozbyć się rumienia napadowego czy tylko taki stały , w ilu mniej więcej procentach osób, którym wykonywano ten zabieg udało się całkowicie pozbyć rumienia ???? dała mi pani nadzieję , a ona jest mi bardzo potrzebna, dziękuję bardzo :)

Gość quandre
ja tam na zadne zabiegi nielicze szkoda kasy a wiadomo ze to nie jest takie tanie trzeba sie pogodzic mi nic niepomaga moze tylko ipl cos zdziala ale narazie mnei niestac bo potrzeba w moim przypadku ok 10 zabiegów na policzki jeden zabieg 400zł a na nos 200zł:))zeby takie zabiegi byly refundowane to byłoby cacy:)narazie mnie niestac zeby wyrabac tyle pieniedzy a co najwazniejsze to nawet niema pewnosci ze pomoga:(jak tak dalej bedzie to sie zamkne w domu i niema mnie dla nikogo hehe nawet nieam z kim o takiej dolegliwosci pogadac jak mamie mówie ze zbieram kase na laser to smieje mi sie prosto w oczy i mowi ze jestem przewrazliwiony na tym punkcie ale ktos kto ma tak jak my to rozumie wszystko bardzo mnie to meczy ale cóz widocznie tak musi byc:(pozdrawiam

Gość mamm
no wlasnie gdyby byly refundowane hehe no kurde powinni w koncu jakies cudo wymyslic ja nie chce chodzic cale zycie czerwona jak cegła!:(

Gość quandre
czerwony jak cegła rozgrzany jak piec musze ja mieć:)''Drzem""jak słysze ten kawalek to odrazu mi sie moja twarz przypomina jakis wrazliwy jestem na tym punkcie zamalo nas jest jak by nas bylo wiecej to napewno wzieli by sie do roboty i zmajstrowali jakis specyfik skuteczny bo niewieze ze sie nieda a moze i jest tylko nikt jeszcze nietrafil na taki!!!!!myslec pozytywnie to jest podstawa:P a reszta to hu.... co bedzie to bedzie pozdrawiam i powodzenia w wynalezienu czegos skutecznego:)

Gość lola1369
czy ktoś używał rilastil intensiv warto go kupić ? proszę o wypowiedzi pozdrawiam

Gość quandre
ja nic na ten temat niewiem ale zchecia by wypróbowal:)niech ktos sie wypowie na ten temat pozdro

Gość alexiaa
ten krem jest dosc dorgi;/, 56 złotych;/. ale w promocji jest po 36 zł, warto go kupic, jesli nigdy go nie stosowales/as to Ci pomoze:), jesli za drogo, to posmaruj sobie twarz niveą na noc (ten krem z bielendy na dzien o zielonym kolorze mi pomaga:) , i kremem sudocrem, rano bedziesz miec przybladozne polickzi:).

Gość lola1369
mam jeszcze pytanko czy ten krem rilastil jest hypoalergiczny ,a ten sudokrem to też krem na naczynka

Gość Medi_
Hej wszytskim! Mam ten sam problem ;( ale jakoś nauczyłam się z tym żyć. Przecież to nie jest aż takie straszne! Lekki podkładzik, latem się opalić, zimą kremy ochronne, no a na stres to najlepsza jest medytacja. Jak wiem, że moge się zaczerwienić to powtarzam: `uspokój się` hm. Tez bym chciała się tego pozbyć, ale chyba nie ma nic w miarę taniego i bezpiecznego. NA RUMIEŃCU SIĘ ŚWIAT NIE KOŃCZY.! xD

Gość robert.07
do julia.heil witam, jak byś mogła to podeślij mi dokładniejsze namiary na to centrum dermatologii w łodzi i na tego doktora, pozdrawiam robert