Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buszko

RUMIEŃ jaki krem żeby pozbyć się tego świństwa?

Polecane posty

Gość nieznajoma_nieznajoma
witajcie, mam taki sam problem z rumieniem.. osobiście testowałam zielone korektory: nie polecam z bell, powoduje efekt maski i z podkładem tworzy grubą warstwę, dodatkowo skóra przez to się świeci, wygląda nieestetycznie. obecnie stosuję korektor Delia Cosmetics, po nałożeniu trzeba poczekać ok minuty, żeby wyschnął i na to popiero fluid, jest duża różnica. co do wit. C również polecam, od półtora roku zażywam trzy tabletki cerutinu dziennie, różnicę dostrzegłam po 3 miesiącach. trzeba unikać szybkiej zmiany temperatury, nadmiernego wysiłku, stresu, opalania się. wiem, że to jest trudne, ale da się z tym żyć. chciałabym skorzystać z Waszych porad i zamierzam kupić maseczki i kremy na noc, pozdrawiam wszystkich :)

Gość gość
na rumien polecam zabieg laserowy który obkurcza naczynia krwionosne i zamyka niechciane naczynia ja wykonuj***ardziej na rumien niz na naczynka i zabieg nazywa sie T3 ja wykonuje w klinice Beautymed u dr Mirackiego polecam

Gość gość
Ivostin Capillin krem intensywnie redukujacy zaczerwienienie

Gość wiktoria741
U nas w rodzinie rumień niestety jest dziedziczny. Moja babcia miała, mama ma i u mnie też zaczyna się pojawiać. Zastanawiam się czy nie usunąć go laserem w http://estiyoclinique.pl/laseroterapia/leczenie-rumienia/ Podobno taka laseroterapia jest bardzo skuteczna. Czy któraś z was miała już takie zabiegi? Kiedy je najlepiej wykonywać. Gdzieś czytałam, że jesień to najlepszy czas ale nie jestem pewna.

Gość facet_84
Hej. Jak to jest? Każdy ma problem latem, gdy słońce mocno świeci. Ja latem odpoczywam od tej przypadłości. Problem się nasila w chłodniejsze dni. Miałem zabieg zamykania naczynek oraz jeden VPL. Cera jest ładniejsza, ale gdy przychodzi atak popołudniowy, wtedy jestem jak pochodnia. Co robić???

Gość gość
hej mi na moje rumieńce pomogły zbiegi laserowe IPL, stosowałam chyba wszystkie możliwe kremy i maseczki dostepne na rynku ale efektów nie było, dopiero na dniu otwartym w bytomskiej klinice Amaryllis pani doktor zaproponowała mi laser, byłam na 3 zabiegach i już widzę efekty, rumień jest prawie nie widoczny, skóra jest jędrniejsza i promieniejsza, polecam

Gość gość
Witam, u mnie rumień nasila się kiedy podwyższy mi się ciśnienie kiedy jest gorąco lub bardzo zimno... zaczął się problem kilka lat temu kiedy biegałem zimą i zapomniałem posmarować twarzy kremem lub wazelina odmroziłem sobie pultyny :/ i po jakimś czasie zobaczyłem ze różowe policzki nie znikają .... chodziłem po lekarzach i słyszałem ze tego nie da się wyleczyć ze to genetyka itp...z biegiem czasu z malutkich różowych policzków zaczynają się robić dość sporych rozmiarów różowo czerwone plamy i chropowata skóra.... zacząłem wiec kombinować z naprawdę drogimi kremami nic nie przynosiło skutku, potem nie dość ze poliki były różowe to do tego strasznie podrażnione czułem jak pulsuje w nich krew dodam ze jestem spawaczem i narażony jestem na luk swietlny pyły dymy spawalnicze i wysoką temperaturę. Pewnego dnia przeczytałem ulotkę pewnego kremu, kupiłem 400 gramowe opakowanie, po pierwszym użyciu już poczułem ulgę poliki nie były podrażnione nie czułem wypieków, stosuje już go 3 tygodnie i mogę śmiało powiedzieć ze pomaga rumień nie jest tak intensywny nie czuje palenia polików ... zaczął się zmniejszać kupcie sobie "sudocrem" może pomoże dodam jeszcze ze zacząłem chodzić na solarium mam delikatnie opaloną twarz + ten krem i nie widać go tak jak na bladej twarzy ... stosuje go bardzo często na noc nakładam grubą warstwę rano moja skóra jest delikatna i miękka

Gość gość
mi nie pomogły zadne kremy, domowe sposoby, dopiero regularne wizyty w TLC CLINIC w Ostrołęce

Gość gość
Ja polecam serie zabiegow laserem dye vl w angel factory. Efekty sa naprawde spektakularne!

Gość gość
W jakich odstepach wykonuje sie zabiegi laserem dye vl? Ile tych zabiegow trzeba zrobic? Do kogo polecasz zapisac sie na zabieg w angel factory?

Cześć wszystkim. Jestem studentem fitoterapii chińskiej. Przyczyną rumieńca jest niski stan aspektu substancjalnego w organizmie. Jak jest mało "Wody" w organizmie wówczas "Ogień" (gorąco) wymyka się z pod kontroli i podąża w górę. czujemy jakbyśmy w głowie odczuwali małą kulę ognia która uaktywnia się podczas emocjonalnego wydarzenia bądź czynnika zewnętrznego(gorąca). Musicie odbudować aspekt płynów(Yin) w organizmie(Wzmocnić Yin Nerek- bp to on jest źródłem wody). Ja podałbym zioła które sciągnął gorąc z głowy oraz zioła które odbudują aspekt substancjonalny w organizmie. Musicie trochę ochłodzić organizm bo z pewnością jest dużo gorąca i suchości w nim. Włosy z czasem moga być suche jak również skóra, gorąc wysusza, pamięć też może być z czasem słaba ponieważ gorąc wypala płyny które odrzywiają mózg. Pozdrawiam.

Gość gość
Pomaga dobry podkład ;) Polecam podklady catrice plus ich korektory bo są dobrze kryjące i powinny zakryć wszystkie niedoskonałości. No i zainwestuj w naturalne kosmetyki bo jednak skóra naczynkowa o wiele lepiej na takie reaguje. Fajna jest cała seria kosmetyków Acnerose. Oraz serum sevolium.

Gość Marysiazz
Odkopie temat, bo tez mam rumień. Mozna zlagodzic rumien i tu mozna uzywac Glinek czerwona i rozowa, algi rozowe (maska) Mozna kupic peeling kawitacyjny + sonoforeza (wprowadzanie ampulek wglab skory) Maski wyciszajace, kwasy (wyczytalam o laktobionowym i zamowilam maske) serum pod krem z wit k, tansze niz kremy z ta wit o polowe, Obecnie chodze na ipl 50 zl za buzie bylam raz poki co i czekam na kolejny zabieg Ja lubie kremy dermacos do c naczynkowej. Zel do mycia twarzy uzywam z kwasem laktobionowym. Mozna brac witaminy c, pp, doustnie

Gość Nela67890
Hej, też męczę się z okropnym rumieniem. Nie wiem, czym jest to spowodowane. Chciałabym na razie "podleczyć" się sama, jeśli objawy nie ustąpią, pójdę do dermatologa. Co mogę kupić, żeby sobie pomóc? :) Doradźcie coś. Dzięki. ;)

Gość gość
Krem raczej tutaj wiele nie zdziała. Ja na początku próbowałam przykryć to makijażem, ale później problem się jeszcze bardziej uwidocznił i zgłosiłam się na leczenie rumienia do dr Marcina Zakrzewskiego z Kliniki Zakrzewscy. To zdecydowanie pomogło, po rumieniu obecnie nie ma już żadnego śladu. Nawet nie jest mi potrzebny mocny podkład.

Też się bardzo długo nie mogłam uporać z rumieniem, ale od jakiegoś czasu stosuję Sevolium i już jest o wiele lepiej, mam nadzieję, że to nie wróci. Jak chcecie dowiedzieć się więcej o serum to możecie tutaj sobie poczytać, polecam -> http://www.warto-kupic.pl/sevolium/ :)

Gość merka9932
U mnie rumień był spowodowany nużeńcem i wydaje mi się, że pozbyłam się go kremem na nużeńca kupionym na stronie nuzeniec.com.pl. Długo z tym walczyłam, ale w końcu się udało. Mam nadzieję, że u Was też coś będzie skuteczne. Pamiętajcie jednak, że zdanie lekarza też jest ważne.

Gość kubassss
Prawda jest taka, że wydałem już grube tysiące na czerwony ryj. Żadne lasery i zabiegi u kosmetyczki nie dały trwałych efektów. O kremach nie wspomnę. To wywalanie pieniędzy. Przez to świństwo popadłem w depresję, wstydzę się tego. Jestem tak zdesperowany że mam pomysł aby wyciąć sobie ryj nożykiem do tapet i nakleić zamiast zj*****j skóry białą kartkę.Nie łudźcie się , nic wam nie pomoże, będziecie mieć ten stygmat do końca życia.

Gość gość
Miałam ten sam problem z rumieniem co ty:( żadne kremy, żele kupione samu nie pomogły, jedynym wyjściem w tej sytuacji jest pójście do dobrego dermatologa, możesz tutaj poszukać https://ranking.abczdrowie.pl/

Gość marawstala
Laser lub galwan sobie poradzi nie w 100% ale poprawa będzie znaczna

Gość gość
domowe sposoby, kremy, maści nie pomagały dopiero zabieg laserowy w Tlc Clinic Ostrołęka w Mazowieckim polecam

Gość Dama_1970
wiecie co... u mnie niedawno okazalo sie ze te rumienie to trądzik różowaty. Bylam u lekarza i pani doktor przepisala mi jakąs dziwna masc, chyba na sterydach.. Masakra. Zastanawiam sie czy nie szukac czegos na wlasna reke...

Gość gość
Dama_1970 dziś Tak, "szukaj" tego, czym zaraz naspamujesz :O Nawet ci kretynko nie powiedzieli jak się nie skompromitować... sterydy na trądzik różowaty... :D :O

Gość marawstala
Galwanizacja i kwas laktobionowy

Gość marawstala
Nawet nie zauwazylam, ze juz tu pisalam... Był taki krem ktory powodował pogrubienie naskórka ale został wycofany, ciekawe dlaczego

Gość marawstala
Na trądzik różowaty pomoże skinoren rosacea i kwas laktobionowy

Gość gość
na trądzik różowaty faktycznie warto zacząć od pielęgnacji. Ja na przykład wyeliminowałam wszelkie mydła, a zaczęłam stosować kremy cetaphil, ostatnio nawet kupiłam sobie emulsję do mycia cetaphil em, dzięki niej zmiany skórne ładnie mi zeszły i co najważniejsze skóra jest nawilżona, stosuje tez krem do twarzy tej firmy i równie tak samo jestem zadowolona.

Gość gość
Hej, mam takie pytanko, bo polecacie dużo fajnych kosmetyków, niektóre z nich działały trochę lepiej a niektóre w ogóle, jak to kosmetyki, ale postanowiłam, że spróbuje może jakiegoś zabiegu? Zbliża się już jesień i wiem, że moja twarz będzie wyglądała niestety gorzej ;/. czytałam o takim zabiegu quadrostar, który koncentruje się tylko na hemoglobinie w naczynkach. nie wiem do konca na czym to polega, ale w moim mieście wykonują ten zabieg w clinice cosmetolgice. wiecie jaki wpływ ma generalnie hemoglobina na naczynka?