Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta_______28

co lekarz to inna diagnoza.....

Polecane posty

Gość Aneta_______28

no cóż.... sama nie wiem co mi jest mam guzki po obu stronach krtani, które rosną dość szybko (nie są widoczne, są też trudno wyczuwalne dla kogoś kto niezbyt dokladnie dotknie, ale to w końcu moje ciało i wiem że tydzien temu były mniejsze) łażę od lekarza do lekarza jeden powiedział że to powiększone węzły chłonne i mam toksoplazmozę, ale badania temu zaprzeczyły następny że tarczyca, ale nie mam symptomów towarzyszących tarczycy kolejny zasugerował że problem ze śliniankami poza tym wyniki krwi mam b. dobre, wykluczają nowotwór jak to jest? ja wiem że lekarze to tylko ludzie, ale czy aż tak trudno postawić jednoznaczną diagnozę? czemu co lekarz to inna opinia? tak, że człowiek w końcu nie wie NA CO SIĘ LECZYĆ

Gość ach ach
Tarczyca nie musi mieć żadnych objawów,ja np:mam dobre TSH,wszystkie badania na krew dobre ale guzki tarczycy są.Endokrynolog od razu widzi lekko powiększoną tarczycę. Nie wiem jakie masz badania krwi ale można mieć różne choroby a morfologię ,OB w porządku...Jakie to są badania na nowotwór??? Ja miałam powiększone kiedyś węzły chłonne na szyji,pod żuchwą,potem doszły powiększone pod pachami i było to wynikiem infekcji bakteryjnej.Przeszło mi po leczeniu,długim. Byłaś u laryngologa? Niestety tak to już jest,że lekarze mają rózne pomysły na leczenie i stawiają rózne diagnozy,sama się czasami zastanawiam czy oni uczyli się tego samego bo od lat nie mogę wyleczyć zatok(każdy ma inny pomysl i każdy się nie sprawdza oraz jeden wyklucza drugi),ostatnio też dowiedziałam się,że mam +w oczkach a nie minusy jak wcześniej twierdził inny okulista.Ale trzeba wyjaśnić tę sprawę...

Gość ach ach
Dodam tylko,że jeszcze raz,że moja tarczyca(guzki)nie dają żadnych objawów.Jednak to nie jest tak,że bardzo szybko rosną ale dotykiem można je wyczuć...tylko tarczyca jest nisko...

Gość Aneta_______28
Tarczyca jest nisko? Bo te moje guzki sa raczej dość wysoko, może nie przy samej żuchwie, ale że tak powiem - w górnej części krtani, po obu stronach badań na nowotwór jako takich chyba nie ma - ale podwyższone COŚ TAM :) w wynikach badań może świadczyć o nowotworze, jeśli jest w normie to nie ma nowotworu tak, do laryngologa jestem zarejestrowana dopiero za 3 tyg :O dodam że te guzki mnie trochę uciskają. Nie jest to męczące, ale po prostu przypomina o sobie. Lekki ucisk, bardzo delikatny ból w kierunku uszu, czasami drobne problemy z przełykaniem.

Gość ach ach
Laryngolog powinien wyjaśnić sprawę. Jak miałam powiększone węzły na szyji to trudno mi było się obejrzeć,odwrócić głową .Guzy na tarczycy mogą utrudniać przełykanie,jeśli jest ucisk.Ale to łatwo wyjaśnić robiąc USG. Laryngolog cię obejrzy i stwierdzi czy to węzły...obejrzy ci krtań.Po wizycie u laryngologa zobaczysz co robić czy iść jeszcze do jakiegoś specjalisty czy też wystarczy to co zrobiłaś. Może rzeczywiście zalecą ci biopsję ale lekarz powinien się wypowiedzieć po zbadaniu ciebie.

Gość ach ach
Dodam tylko,że mialam węzły powiększone(już dawno się schowały),rózne objawy chorobowe,bardzo zle się czułam ale OB i morfologia super.Więc to jest bardzo róznie.Zrobiono mi dodatkowe badania i wyszło jedno powiększone,leczono mnie i przeszło.Tylko ja miałam wyrażne objawy chorobowe,ból głowy,twarzy,lekka temp.,osłabienie ...potem ból w klatce itp.

Gość ach ach
lekko podwyższona temp.powinno być:)🌼