Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLEIBERG ALICJA

Ułamał mi się ząb...pomocy

Polecane posty

Gość KLEIBERG ALICJA

Jadłam śniadanko i ułamał mi się ząb.Górna 3 i to wzdł€ż.Przy dziąśle nic nie zostało.Ten ząb jest już martwy.Czy ktoś miał taką sytuację i co zrobił lekarz?

idz do stomalologa.Mi tez sie tak ulamal i dentystka dolozyla mi ten kawalek.po prostu mi go dorobila>Tylko idz jak najszybciej zeby Ci sie calkiem nie wykruszyl

Gość KLEIBERG ALICJA
czyli da się uratować.To się chyba nazywa odbudowa zęba.A czy twój też był ułamany do samego dziąsła?

tak do smiuskiego.Tak mnie to cholernie bolalo.Ale poszlam i wszystko jest juz oki.Tylko najlepiej by bylo gdybys poszla do prywatnego dentysty.

Gość lalllka
przede wszytskim zrob rtg zeba i z tym wynikeim idz do dobrego dentysty:) i uwazaj z jedzeniem

Gość ola nowik
tylko do gabinetu prywatnego Oni się starają.Mnie pomgli w gorszych sprawach.

Mnie się ulamala dolna lewa 5 przyy jedzeniu. Pekla na pól. Bardzo mnie to boli i zab a dokladnie jego pozostalosci to tylko prochnica. wczesniej z tym zebem nic sie nie dialo byl bez prochnicy na zewnatrz. Mial ktos podobny przypadek i co dentysta zrobil? Ja ide jutro rano.

Obawiam się ze jesli pekl pionowo i pod dziaslem to sie juz nie da go uratowac, tak wasnie bylo z moja jedynka, ktora byla wiele razy leczona kanalowo i odbudowywana. Ale dobrze trafilam bo chociaz trzeba bylo ja usunac to nawet dnia nie chodzilam bez zeba, mialam zrobiony tymczasowy. A teraz mam implant i na nim korone, nikt nie rozpozna ze to nie moj ząb. Radze jak najszybciej isc do dentysty i to dobrego.