Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ONKA

elektryzujące się włosy

Polecane posty

Odkąd zaczełam nosic kaptur bardzo elektryzują mi sie włosy. Do tego dochodzi jeszcze praca w bardzo przesuszonym pomieszczeniu, pełnym komputerów. Co możeci mi polecic aby zapobiegac elektryzowaniu? Jaki szmpon? Odzywki raczej odpadają (mam przetłuszczające się włosy, które myje codziennie rano - na odzywki ze spłukiwaniem nie mam czasu a te bez spłukiwania bardzo obciążaja moje włosy)

na pewno ktoś wie, jak zaradzić. Dziewczyny helppppppppppp!!!

Powiem, co ja robię, ja elektryzują mi się włosy, a włosy mam długie i noszę je rozpuszczone, więc problem czasami jest znaczny. Rozcieram na dłoniach troszkę płynu antystatycznego i przeciągam po włosach. Skutek jest natychmiastowy, ja szczęśliwa,bo pozbawiona kłopotu, a włosom to nie szkodzi. Można też prysnąć tym plynem na grzebień, czy szczotkę i przeczesać włosy.

Gość endi
hej Czajka napisz dokładnieco to za płyn? gdzie go mogę dostać i czy po nim włosy bardziej sie przetłuszczaja? mam ten sam problem d.ługie włosy pracuję w takich samych warunkach ......i kazdy włos w inna stronę..... z góry dzieki pa pa

Gość Pancia
Wystarczy przetrzec wlosy zwilżonymi wodą dłońmi- to w 100% wystarczy!!!

Przetarcie włosów dłońmi zwilżonymi wodą pomaga, ale tylko na chwilę, potem zaczyna się wszystko od nowa, kiedy włosy wyschną z tej wody. Ja mam taki płyn antyelektrostatyczny \"Ania\" a dostepny jest on chyba w każdej drogerii, tam gdzie są proszki, płyny do płukania, pasty do zębów, bo on przeznaczony jest do elektryzujących się tkanin, obić tapicerskich. Ja go używam zawsze wtedy, gdy spódnica lepi mi się do rajstop. Spryskuje nim bezpośrednio rajstopy już na nogach i chwilę czekam, żeby obeschło i jak ręką odjął, do końca dnia spokój. No i ratuje mnie kiedy zaczynają się elektryzować włosy. Włosy nie przetłuszczają się po nim, bo ja go nie wcieram we włosy, rozcieram trochę na dłoniach i takimi lekko wilgotnymi dłońmi przejeżdżam po włosach. Troszkę tego płynu osiądzie na włosach i po problemie. Można nim także prysnąć na włosy, ale z daleka, aby mgiełka była jak najdelikatniesza, żeby zabardzo nie zmoczyć włosów.

Gość AntiDress
Hej Onka, Wiesz jakie jest wyjscie z Twojej sytuacji? Nie nos kaptura :p

Gość o lolinka**
he he he ja nie nosze kapturka a stoją mi ajk głupie!!! i co ja nie płacze!!!!!!!!

Gość pieknaa
ja nie mam takich problemów kasa wszystko załatwi!!!!!!!!!!!!!

trzeba używać płynu do płukania do każdej rzeczy którą pierzecie, poza tym użycie odżywki rano to tylko minuta dłużej, ja tylko nakładam i wcieram i spłukuję, a tez myję codziennie rano. Włosy elektryzują się też od sztucznych materiałów, czyli swetry bluzki itp

Gość martuska3003
ja używam szanponu i odżywki z pantene i w zimie kiedy nosze czapke zawsze daje ciut więcej odżywki i poźniej spłókuje. włosy łatwo rozczesać i się nie elektryzują, chyba że je dodatkowo prostuje to zaczynają się elektryzować dopiero pod koniec dnia :)

Gość maggie_
Włosy bardzo często elektryzują się, bo są przesuszone. Trzeba więc przede wszystkim zainwestować w dobrą maskę nawilżającą. Oprócz tego warto kupić grzebień z powłoką antystatyczną. Więcej porad można znaleźć tu http://mellea.pl/articles/wlosy-pod-napieciem

Gość PUTINEK
ogolić łeb do gołej pały.pod żadnym pozorem łysiny nie polerować, bo znów będzie ,,kopać,,na koniec obficie posypać talkiem.doskonałym substytutem talku jest smoła lub masa bitumiczna (do nabycia w castoramie) efekt murowany !!!