Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marz*

PRAKTYCZNE PORADY DLA PRZYSZŁEJ / NIEDOŚWIADCZONEJ MAMY

Polecane posty

Gość marz*

Drogie mamy! Zwracam się do Was z wielką prośbą. Chciałabym avbyście tutaj posłużyły mi praktycznymi radami. W końcu kwietnia mam urodzić swoje pierwsze dziecko i nie wiem NIC. 1.jak skompletować wyprawkę? Jakiej firmy najlepiej kupować te najważniejsze rzeczy: bieliznę, kosmetyki, pieluchy? 2. Jakie łóżeczko? Czy to, z któreo później można zrobić tapczanik jest funkcjonalne? 3. Jakiej firmy wózek? Na co zwrócić uwagę? * za wszelkie dodatkowe uwagi z góry dziękuję

Gość hop hop...

Witam serdecznie! Nie jestem w tym temacie doświadczona ale jestem w 37 tyg ciąży i powiem Ci,że co do ubranek to nie kupowałam z jakiejś wybranej firmy tylko takie ktore mi się podobały ale napewno musisz kupic kilka ubranek na rozmiar 56 i kilka na rozmiar 62 bo nie wiesz jak duża będzie dzidzia. Co do łóżeczka to kupowałam zwykłe drewniane ale materac kupiliśmy piankowo-kokosowy bo podobno zdrowotny a wózeczek wybraliśmy sobie z firmy taco bo naprawdę są super.jedyna ich wada to to,że są ciężkie ale podobno jak ciężki to stabilny. Pozdrawiam Cię serdecznie:-)

Aha a co do kosmetyków to ja mam z NIVEA.Położna poleciła mi NIVEA i bambino,podobno nie uczulają naszych dzidziorków.A od początku mam zamiar używac pieluszek Pampers New Baby te od 2-5 kg.I wiem napewno na podstawie swojego chrześniaka i dzieci koleżanek,że dobrze jest miec termometr dla dzidzi elektroniczny.Ja kupiłam sobie taki w smoczku,zobaczymy jak zda swoje zadanie ale wiem napewno,że ten elektroniczny pod pachę jest dobry.

Wyprawkę najlepiej kompletować od razu. Bardzo polecam stronę CoZaCena - www.cozacena.pl ,jest tam wszystko co jest niezbędne dla świeżo upieczonej mamy i jej maluszka. Najlepsze jest to, że ceny są bardzo atrakcyjne i niskie. Polecam gorąco.

Gość gość
bambino jest przereklamowane ..zawiera olej mineralny i parafinę. Już lepszy skład mają kosmetyki Babydream z Rossmanna