Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niania Frania

NIANIE!! porozmawiajmy sobie!!

Polecane posty

Przeglądałam tematy i jeśli jest coś o nianiach to raczej konkretne pytania. Więc może utworzę taki topic ogólny o nianiach. Piszmy tu jak idzie opiekowanie się, kim się zajmujemy, ile jest dzieci, ile mają lat, co sie ciekawego wydarzyło, jakies śmieszne historie, problemy albo porady itp itd ;) Bądźmy na bierząco... ;))) pozdrawiam

To może ja zacznę bo jak narazie nikt nie ma odwagi ;) Hmmm ja \"mam na głowie\" 11-letniego chłopca ale powiedzmy że \"doglądam\" go ;) tzn przypominam jak ma coś zrobić, pomagam jeśli chce pomocy w czymś, np w przygotowaniu posiłków lub w lekcjach. Ale tak naprawde to zajmuję się jego 11-miesięcznym bratem..... i to za jego opiekę płacą mi 150 zł za tydzień..... Minął dopiero niecały miesiąc ale narazie jest okej :) mam nadzieję że będzie tylko lepiej ;)) Na początku Mały nie mógł się przyzwyczaić do mnie (wczesniej miał inną nianię) ale teraz już cieszy się na mój widok :) No narazie wystarczy.... coś więcej, jakieś ciekawe sytuacje opiszę później... narazie poczytam co tam u Was słychać ;D

kiedyś opiekowałam się 5 letnim chłopcem.Przecudowny chłopiec,mądry,ciekawski i wszystkowiedzący. Kiedy zadawał mi pydania to wysiadąłam przy nim -i ze śiechu i ze ździwienia. Praca polegała na zabawach z małym (w domu czy na spacerze),nauczenie wierszyka, ubranie czy też nakarmienie małego. . Byłam zadowolona z tej pracy, całą rodzine pokochałam -naprawde życze mieć takich pracodawców. Ale nie stety odeszłąm z tej pracy (zaszłam w ciaze,musiałam większosc czasu leżeć).Wiec nie mogłam dobrze sprawoać opieki nad małym. Teraz czekam do lata bo wracam do tego brząca :) :) :) mogłabym już i nawet teraz tylko było by mi cięzko (mam 4 mieisęczne dziecko) a do lata będize już bardziej odchowane :) Pracowąłam 5 razy w tygodniu ,a jeśłi chodzi o czas to 4-6 godzin nigdy w każdym razie nie przekroczyło 6 h .Dostawałam wynagrodzenie od 800 - 1000 zł , od mamy chłopca często dostawałam coś dodatkowego np kolczyki,perfumy, coś słodkiego . często też wyjeżczałam z nimi na wakacje,weekendy 9ale bardziej jako cżłonek rodziny niż opiekunka.) później jak znajde troszke czasu to napsize jakieś zabawne sytuacje a i dodam że niańczyłąm małego przez 2 lata ( od 3-5 roku małego )

Gość jakto
To wracasz do niego a swoim dzieckiem nie będziesz sie zajmować? Czy tez nianie wynajęłaś dla niego? :-D

hehehe dowcipniś jesteś :) nie jestem wyrodną matką. Będe w tym czasie zajmowac się moim dzieckiem i tamtym

hehehe dowcipniś jesteś :) nie jestem wyrodną matką. Będe w tym czasie zajmowac się moim dzieckiem i tamtym

witam;) jestem nianią małego 2-letniego Mikołaja,a zajmuje sie nim odkąd mały skończył 5 miesiecy...bardzo się lubimy;) traktuje go jako młodszego braciszka.... pozdrawiam wszystkie nianie;)

Gość /łączenie tematów/
Magazyn dla kobiet Kafeteria jest cześcią Portalu o2.pl » Temat: Ile kosztuje opiekunka?? 18:00 *aAa* Decyzja o powrocie do pracy bedzie jedna z najtrudniejszych w moim zyciu Jakos nie wyobrazam sobie zostawic mojego malenstwa z kims obcym ale nie mam wyjscia Obydwie babcie pracuja Zastanawiam sie ile kosztuje opiekunka i czy placicie jej za dniowke czy za godziny Znowu wierze w anioly Mam jednego w domu 18:05 *aAa* Znowu wierze w anioly Mam jednego w domu 18:25 aga1979 Najlepiej placic za miesiac- tak bedzie dla ciebie najtaniej. Placac od godziny moze sie wiele nazbierac- szczegolnie, jak opiekunka zacznie sobie liczyc kazda naprogramowa minute... 26 tydzien termin: 20 czerwiec 2007 18:30 kangurek Moja ciotka bierze 450 zł od 8-16 ,od poniedizałku do piątku,dziecko ma 6 miesięcy Przyjaciólka płaci za 7-8 godzin dziennie,od poniedizałku do piątku 600 zł za dziecko 1,5 roku dodam że meiszkam w małym mieście kocham moich chłopaków - Adama i Kacperka http://ubrankadzieciece.szipszop.pl/tickers/24 58.gif[/url [http://suwaczki.waszslub.pl/img-20040522003003 30.png mój suwaczek 18:32 Menia21 Ja np. opekuje się dzieckiem i czasami zostaje nawet na noc z małym . płacą co miesiąc 500 zł.Ale to zależy na ile kogo stać. Wcześniej nawet dostawałam co miesiąc 250 zł.no i zależy na kogo sie trafi. mi np. mama małego sama tyle zaproponowała czyli 500 zł. 18:32 kasiuniawroc a moja bratowa brala 5 zl za godz z tym ze dziecko bylo do niej przywozone i tam je karmila lacznie z obiadem (dziecko okolo 2-3latek) 18:34 ktośka z w-wy. No więc tak... Najtaniej jak juz tylko można,to 5zł za godzine. No ale to dotyczy raczej dzieci powyzej 18m-cy. Do 18 m-cy to jakies 9-14zł za godzine. Moje kolezanki(w zalezności w jakiej dzielnicy mieszkaja)płaca za opiekunki od 900zł do 1600zł. Wszystko zalezy od tego gdzie mieszkasz. Np.na pomorzu w małym mieście ktos Ci popilnuje dziecka za 300zł m-cznie. Jednak w duzym mieście trzeba szykowac około 1200zł. 18:46 *aAa* dziekuje dziewczyny synek bedzie mial 9 miesiecy bo do pracy wracam dopiero od wrzesnia ale i tak uwazam ze dziecko jest male i zal mi go zostawiac Boje sie jednak ze strace prace a bardzo mi na niej zalezy Ciezkie jest zycie mamy Znowu wierze w anioly Mam jednego w domu 18:50 Słonko1335 Łoo matko drogo macie w tej Warszawie. W szczecinie opiekunka zarabia 500-600 zł, za 5 dni w tygodniu ok. 8-9 godzin dziennie. 15.03.2006 w naszym życiu pojawiła się Mała Istotka i wywróciła nasz świat do góry nogami Alu kochamy Cię !!! http://b1.lilypie.com/vOFyp2.png> 19:12 ktośka z w-wy. Wbrew pozorom,praca opiekunki jest strasznie odpowiedzialna.To,że kobieta bierze odpowiedzialnośc za zycie Twojego dziecka jest tu bardzo istotne.I dlatego tyle wołają. Powiem Wam,że gdyby mi jakas kobieta chciała pilnowac dziecka za 500zł-to bym się zastanawiała,czy ona nie ma złych intencji Serio.Takie ceny,że jak ktos nawet zejdzie z 900zł-to pracy nie dostanie,bo wszyscy sadza,że cos z nią nie tak A każdy chce dla swojej pociechy jak najlepiej. 19:15 kangurek 1200 dużo ale patrząc na druga stronę to praca też jest męcząca,zależy jakie jest jeszcze dziecko,jak zamorzni są rodzice.Ja też kiedyś dorabialam sobie jako opiekunka,dziecko 3 lata,praca w dzień,max 6 godzin od poniediząłku do piątku i też nie zawsze.Dostawałam ok 1000 zł,drobne upominki,często z nimi wyjeżdżałam na wczasy ale nie jako niania tylk oprawie jak członek rodziny.Ahhhhhhh fajna rodzinka to była. kocham moich chłopaków - Adama i Kacperka http://ubrankadzieciece.szipszop.pl/tickers/24 58.gif[/url [http://suwaczki.waszslub.pl/img-20040522003003 30.png mój suwaczek 19:15 abcdefghijk Zalezy czy jestes wyzyskiwaczka czy osoba, ktora chce uczciwie wynagrodzic opiekunke 19:16 kangurek ajjjjj ktośka co Ty piszesz a ja bym uznała że osoba nie jest pazerna. Myślisz że ktoś za 1000 czy więcj lepiej zajmie się Twoim dzieckiem? kocham moich chłopaków - Adama i Kacperka http://ubrankadzieciece.szipszop.pl/tickers/24 58.gif[/url [http://suwaczki.waszslub.pl/img-20040522003003 30.png mój suwaczek 19:28 ktośka z w-wy. Kangurek. Jezeli sa przyjęte jakies 'normy',za opiekę nad dzieckiem,to osoba która chce wyjątkowo mało jest uwazna,że conajmniej "dziwna" I kazdy węszy w tym podstep. To tak jak bys Ty poszła do kogos i powiedziała mu,że bedziesz pracowała u niego w firmie za 200zł,kiedy wszyscy w tej firmie za tą sama prace dostaja 1800zł. Pracodawca zastanawiałby sie,czy przypadkiem nie będziesz go okradała na boku.Takie "odchyły"nie sa mile widziane-w kazdej pracy. 19:58 *aAa* Mi sie wydaje ze wynagrodzenie opiekunki zalezy od tego jakie sa zarobki w danym miescie Wiadome ze w warszawie bedzie drozej niz np w jakimkolwiek malym miasteczku gdzie wiekszosc ludzi zarabia po 600 pare zl Dlatego wydaje mi sie ze nie ma sie o co sprzeczac przeciez nikt nie bedzie chodzil do pracy po to zeby zarobic na opiekunke Znowu wierze w anioly Mam jednego w domu

Gość /łączenie tematów/
c.d . 09.03] 19:58 *aAa* Mi sie wydaje ze wynagrodzenie opiekunki zalezy od tego jakie sa zarobki w danym miescie Wiadome ze w warszawie bedzie drozej niz np w jakimkolwiek malym miasteczku gdzie wiekszosc ludzi zarabia po 600 pare zl Dlatego wydaje mi sie ze nie ma sie o co sprzeczac przeciez nikt nie bedzie chodzil do pracy po to zeby zarobic na opiekunke Znowu wierze w anioly Mam jednego w domu

Temat: opiekunka dla dziecka 12:35 MaDaA7 Drogie kobietki szukam dla mojej 3,5 letniej córki opiekunki tylko dorywczo, bo nacodzien Mała chodzi do złobka.. powiedzcie mi jakie stawki teraz obowiązuja za godzine?