Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość missy08
dziewczyny mam do was pytanko czy macie stazystki w swoich sklapach?? slyszalam ze jest tak ze tylu ilu pracownikow sie ma tylu moza miec jednoczesnie stazystow? wiece moze cos??

Witam,najlepiej odwiedzić Urząd Pracy i wszystkiego się dowiesz.Ja w tym roku już czekam czwarty miesiąc i nie dostałam jeszcze dziewczyny.Bardzo dużo jest chętnych pracodawców a pieniędzy mają coraz mniej.

ja miałam stażystkę, ale staż już jej się skończył . Teraz zatrudniam ją na pół etatu przez trzy miesiące bo taki był warunek z urzędu pracy. Pod koniec stycznia złożyłam znowu wniosek i dostałam pismo,że do końca maja zostanie rozpatrzony. U nas jest taka zasada,że w ciągu roku można dostać max 3 stażystów i nie trzeba nikogo mieć zatrudninego. Fajna sprawa jest z tą stażystką !! Tylko ciężko jest dostać

Gość anna_77
czy jak sie zatrudnia stażystke to urzad pracy płaci jak to jest?

Gość hania199
witam! zamierzam otworzyc swoj sklepik z odzieżą typu outlet. czy znacie moze jakies hurtownie gdzie mozna nabyc taka odziez na sztuki??? nie interesuja mnie pakiety, sama wolalabym wybrac swoja odziez. pozdrawiam

Gość hania199
witam! zamierzam otworzyc swoj sklepik z odzieżą typu outlet. czy znacie moze jakies hurtownie gdzie mozna nabyc taka odziez na sztuki??? nie interesuja mnie pakiety, sama wolalabym wybrac swoja odziez. pozdrawiam

Gość a czy ktoś
mógłby mi powiedzieć jaki muszę mieć sprzęt do sklepu? komputer, kasa fiskalna, terminal do przyjmowania płatności kartą... co jeszcze? a jak prowadzicie magazyn - ręcznie czy macie jakiś program komputerowy? na co zwrócić uwagę przy meblowaniu sklepu? doradzicie?

Witam wszystkich Producent eleganckich sukienek na każdą okazję dla kobiet ceniących styl i swobodę nawiąże wspólpracę z odbiorcami hurtowymi , galeriami i sklepami , butikami na terenie całego kraju oraz w krajach UE i na terenie : Rosji , Ukrainy , Białorusi. W swojej ofercie posiadamy szeroki asortyment , bogate wzornictwo oraz kolorystykę Atrakcyjne ceny ! Zapraszamy do wpsółpracy - www.vera-fashion.pl e-mail:vera@vera-fashion.pl ; tel:506-107-225 Pozdarwiam serdecznie

Gość missy08
dziekuje za info pojde w tyg sie wlasnie dowiedziec czy maja pieniazki na stazystwow...i tez wszytstko zalezy na kogo sie trafi bo nieraz moze byc i tak ze stazysta moze przeszkadzac... wiem jak moja mama miala to jedna byla super a druga tragedia...roznie to z nimi bylo

To tak jak z pracownikami,najważniejsze to dobrze wybrać.U nas to pracodawca wybiera chętną osobę.Najlepiej wcześniej przetestować.Powodzenia.

Najważneijsze ot samemu przypilnować swojego interesu bo z pracownikami różnie bywa - wiem coś na ten temat ! Powodzenia w poszukiwaniach...tak na marginesie jeśli któraś z was szuka polecam portal www.otopraca.pl tam znalazłem swojego przedstwaiciela handlowego.

Gość DoniaG
Ja w tamtym roku miałam stażystke ale po 5 mies, z niej zrezygnowałam czyli zerwałam umowe z biurem pracy i teraz przez rok nie moge korzystać z takiej pomocy.Głupota babka po prostu sie nie nadawała nie umiała sprzedawać albo jej sie nie chciało w podaniu napisałam ze nie nadaje sie i nie spełnia moich oczekiwań i za to teraz jestem sama a pracownika musiałam wziąść normalnie bez żadnych ulg i z pełnym zusem

Gość do-donia
a tobie by sie chciało u kogos za darmo robic i jeszcze znosic jego humory stażystek wam sie zachciało a same pewnie na naszej klasie siedzicie

Gość do-donia
a tobie by sie chciało u kogos za darmo robic i jeszcze znosic jego humory stażystek wam sie zachciało a same pewnie na naszej klasie siedzicie

Ja na stażystkę nie mogłam narzekać. mam nadzieję,że teraz nie trafi się gorsza. Stażystka dostaje z Urzędu pracy pensję teraz to jest około 750 zł a Ty nie musisz jej nic płacić

Gość za 750 zeta
chcialybyscie miec niewolnika co super pracuje, same se idfzcie dobrze pracowac za taka kase :O

Kto szuka pracownika niech wejdzie także na www.jobexpres.pl tak jeszcze mi się przypomniało.Życzę wszystkim smacznego jajeczka i dobrych utargów na wiosenę !

Gość missy08
Do Panny przemadrzalskiej! Po twoich wypowiedziach widac ze nie prowadzisz zadnej firmy... a jestes z tych dziewczyn co chca zarabiac kokosy nic nie robiac! Idac na staz zdobywasz doswiadczenie bedziesz dobrze pracowac ,a kto wie moze dostaniesz tam prace stala? Nie zalezy ci a dobrej opini i na doswiadczeniu sama wybierasz tym sposobem bezrobocie! Najczesciej stazystki sa po szkole sredniej,technikum..gdzie wczesniej nigdzie nie pracowaly ... pewnie ze kazda by chciala odrazu zarabiac po 5 tys... ale jak to sie mowi malymi kroczkami do przodu... Najpierw trzeba cos potrafic by ktos inny to docenil...! Ja widzac ze stazystka sie nie nadaje i tylko psuje renome sklepu zrobilabym to samo wystawila opinie negatywna ... A jesli dziewczyna byla by naprawde uczciwa i miala dobre podejscie do klienta to z checia bym jej dodatkowo zaplacila z wlasej kieszeni.. Tak wiec kazdy jest kowalem swojego losu....Sam wybiera droge ktora chce isc...

Gość missy08
A dziewczyny widzialam kilka razy jak na szybach jest kartka "szukam stazystki.." tak wiec mysle czy tak tez nie mozna zrobic?!? Aby oglosic sie w tym samym czasie i przyjac ta ktora sie wybralo poprzez wlasne ogloszenie:) Jesli bym byla zadowoloa to planuje przyjac taka osobe pozniej do pracy... no ale to jeszcze duzo czasu:) A jak wam idzie interesik?!?! w niedziele mialyscie otwarte? u mnie za duzo ludzi to nie bylo:(

Gość mag__
dokładnie, tak jak pisze Missy08. Stażyści to absolwenci szkół i taki staż jest dla nich pierwszą pracą w życiu. Urząd Pracy płaci im za naukę zawodu. To pracownikom płaci się za pracę, profesjonalizm, doświadczenie, itd. Ten kto pisze, że staż to wyzysk nie ma zielonego pojęcia o czym mówi!!! Ciekawe czy zapłaciłby komuś za to, że musi go wszystkiego uczyć i non stop pilnować?! Jeszcze raz powtarzam - to nie jest pełnowartościowy pracownik. A sam stażysta zyskuje tym, że zdobywa doświadczenie, praktykę a tym samym zwiększa swoją pozycję na rynku pracy. Bo tak naprawdę nikt nie chce zatrudniać "zielonych". I jak ktoś nie stara się na takim stażu to pracownikiem też nigdy nie będzie dobrym.

Gość mag__
dokładnie, tak jak pisze Missy08. Stażyści to absolwenci szkół i taki staż jest dla nich pierwszą pracą w życiu. Urząd Pracy płaci im za naukę zawodu. To pracownikom płaci się za pracę, profesjonalizm, doświadczenie, itd. Ten kto pisze, że staż to wyzysk nie ma zielonego pojęcia o czym mówi!!! Ciekawe czy zapłaciłby komuś za to, że musi go wszystkiego uczyć i non stop pilnować?! Jeszcze raz powtarzam - to nie jest pełnowartościowy pracownik. A sam stażysta zyskuje tym, że zdobywa doświadczenie, praktykę a tym samym zwiększa swoją pozycję na rynku pracy. Bo tak naprawdę nikt nie chce zatrudniać "zielonych". I jak ktoś nie stara się na takim stażu to pracownikiem też nigdy nie będzie dobrym.

Gość do misy08
mylisz sie mam wlasny sklep i hurtownie i nigdy nie wykorzystuje jak wy niewolnikow do czarnej roboty zasuwam sama 24 na dobe od 10 lat nie byłam na wakacje ale nie wykorzystuje darmowo biednych dziewczyn za grosze.

Gość mag__

Gość mag__
coś mi się komp zaciął :-) i następna dalej to samo... to nie jest wykorzystywanie! takiej dziewczyny zaraz po szkole bez doświadczenia nikt nie chce zatrudnić - chyba każdy przez to przechodzi - a więc jest to forma pomocy bezrobotnemu. Przecież jak nikt nie będzie brał stażystów to będą mieli większy problem, żeby wejść na rynek pracy. A nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dołożyć do wypłaty takiej stażystce jeżeli dziewczyna się stara. Dlaczego od razu zakładasz najgorsze. Nie wiem jak ty prowadzisz ten swój interes jak masz takie podejście! Jedna jedyna uczciwa się znalazła a cała reszta krętaczy??? Oj coś mało wiesz o życiu! Mój mąż prowadzi mały zakład stolarski i taki chłopak jak przychodzi po szkole to nie wie nawet jak prawidłowo narzędzia w rękach trzymać i co, miałby płacić mu pensję jak stolarzowi z wieloletnim doświadczeniem? Jakieś proporcje trzeba zachować.

Gość staż to jest jedno wielkie
naciąganie zeby znaleźć sobie darmowych roboli kazdy kiedys zaczynał prace to wiadomo , kiedys nie bylo jakis głupich staży szło sie normalnie pracować ...wykorzytujecie okazje i luki w prawie ktore pozwalaja na darmowych niewolników, nawet samo to ze kazdy po stazu wyrzuca taka osobe i zatrudnia sobie nastepna darmowa o tym mowi ..

Witam Sprowadzam odziez damską z Włoch. Nową, nie outlet, sprzedaż z wieszaka. Tuniki już od 17 zł !!! Ofertę przesyłam na maila: voga@onet.eu Pozdrawiam

Witam Posiadam dwa atrakcyjne fasony spódnic w 4 kolorach -rozmiarówka od 38-44 , w cenie 20 zł /szt z możliwością negocjacji ceny przy zamówieniu większej ilości 15 zł/szt ! Zainteresowanym wysyłam więcej zdjęć na e-mail.Pozdrawiam Zapraszam do wsółpracy !

W ofercie jest także bardzo interesujący młodzieżowy fason sukieneczki - 60 zł /szt rozmiarówka od 36-42 - ( sukienka Viola ) Przy zakupach hurtowych udzielamy rabatu ! Zainteresowanych zapraszam na www.vera-fashion.pl e-mail:vera@vera-fashion.pl