Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość bobesh
Chyba nie jest aż tak źle. U mnie jest zdecydowanie lepiej niżrok temu, ale ja nie mogę porównywać sprzedaży LFL bo zmieniłem lokalizację i formułę sprzedaży. Choć generalnie sezon słaby.

Gość Tanie komplety biżuterii od 1
Tanie komplety biżuterii od 1 zł 2- set biżuterii cena netto za komplet 2 set 1 zł netto Biżuteria Fashion komplet z kolczykami 2,5 zł netto Pierścionki Fashion Jeverly 1,5 zł netto , minimalne zamówienie kartonik 12 sztuk naszyjnik dł wykonany z naturalnych muszli cena 3 zł netto zdjęcia na e-mail

Gość w związku ze zmianą branży
w związku ze zmianą branży sprzedam kontakty do hurtowni odzieżowych dziecięcych marek angielskich i disney - Anglia, marki Disney - Anglia, Holandia, Niemcy i Hiszpania , oraz zabawek LEGO , FP, Mattel , i innych - Holandia.

Gość nowa urlop macierzyński
Witam wszystkich, mam pytanie, prawie dwa lata prowadzę własną działalność gospodarczą - sprzedaż internetowa, wybieram się niedługo na urlop macierzyński, czy na czas urlopu będę musiała zawiesić działalność ? słyszałam że przepisy się troche zmieniły i nie ma konieczności zawieszać, czy to prawda ?

Gość maximasakra
Racja utargi coraz slabsze kto moze niech sie zwija tak robi wiekszosc.my walczymy teraz zaczela sie wyprzedaz.ja odrazu robie 50 do 70% niech idzie wszystko po kolei bo inaczej na jesienna nie nazbieram..umnie jest tak mocnakonkurencja ze nawt 90opuszczaja..

Gość Z gdyni
też masakra maj czerwiec na same koszta ,Dokładnie tak jak luty :-( . mam 3 mies. wypowiedzenie lokalu -tak więc koniec września i się zwijam :-(

Gość u mnie też
Styczeń i luty masakra , marzec lepiej ,kwiecień i maj względny ale czerwiec już lichy . Lipiec będzie kiepski - chociaż dzisiaj miłe zaskoczenie. Brak pieniędzy na towar a tu zbliża się jesień i trzeba mieć więcej środków .Moi chcą na płaszcze wpłaty około 20% na pierwszą dostawę . Już się martwię skąd to wziąść. Życzę znośnych utargów .

Gość mmaximasakra
Nie dosc ze na ten towar prawie nie mozna bylo uzbierac to i jeszcze nie wiadomo jaka ta jesien bedzie..umnie w sierpniu przy 30pstopniach kurtki zimowe kupowali a potem prawie nic bo tak cieplo bylo i dopiero w listopadzie ruszylo a grudzien z najlepszego miesiaca spadl na najgorszy bo zamiast -15 bylo +15..

Gość Simulacrum
Hey ja prowadzę sklep od marca i moje utargi kształtują sie na poziomie 3000 zł-4000zł miesiecznie, czy myślicie że to się jeszcze poprawi?? Czy jak już nie idzie w pierwszych trzech miesiącach to będzie tak dalej?, podkreślam iż czerwiec byłm najagorszym miesiacem odkąd otworzyłam sklep...

Gość maximasakra
do simulacrum..Niemam pojecia otwieralam wieki temu ale ostatni butik ktory otworzylam 2lata temu na poczatku przynosil duze zyski a potem utargi spadaly tak na zero albo troche na plus.ale ja mam kilka sklepow i tam gdzie nie idzie to dokladam z innego i tak sie kreci.ale to i tak juz nie te czasy..na poczatku powinno dobrze isc..bo ludzie z ciekawosci wleza i cos wezna..potem to juz przewaznie staly klient albo ktos zupelnie przypadkowy..ale zapewne u kazdego co innego..

Gość biustonosze
spzredam ok 50 kg nowych angielskich biustonoszy, rózne fasony modele marki takie jak M&S, George itp. Rózne kolory, proste i bardziej wyszukane, rozmiary duze srednie i małe. Biustonosze są nowe, ale nie mają metek, niektóre moga miec delikatne defekty mtypu naderwane ramiaczko. Cena 30 zł/kg - srednio jeden biustonosz wychodzi 2 zł. Tylko całośc. adbiel35@wp.pl

Gość bobesh
Eurostat podał spadek sprzedaży detalicznej w Polsce na -1,1% r/r. Dane Eurostatu obejmują również sprzedaż sprzedaż w małych sklepach i firmach, zatrudniających poniżej 10 osób. Z kolei dane GUS-u podają, że sprzedaż rośnie r/r. Ale GUS bada tylko firmy powyżej 9 osób. Wniosek zatem jest prosty - następuje koncentracja handlu w sieciach, bo każdej z nich sprzedaż wzrasta, a LFL na sklepach przynajmniej nie maleje, zatem utargi nie spadają. I tu jest pies pogrzebany.

Gość U mnie wzrost sprzedaży
U mnie wzrost sprzedaży ale ja zmieniłam na branżę dziecięca plus zabawki, poziom rosnący w górę. Postawiłam na produkty ekologiczne, naturalne i z bawełny organicznej oraz drewniane ekologicznie produkowane z ekologicznych materiałów zabawki. Strzał w dziesiątkę. A deszczyk niech pada jak najdłużej bo sprzedaż rośnie dzięki temu bo dzieci siedzą w domach i się nudzą.

Gość co ty pieprzysz
drewniane zabawki ekologiczne w dzisiejszych czasach........komu ten kit wciskasz......promujesz swoją hurtownie czy co?......dobre.......hahahhahahaha

Gość U mnie wzrost sprzedaży
Tak w dzisiejszych czasach dokładnie . Ekologia i bezpieczeństwo dziecka to dzisiaj podstawa. Nie promuje nic bo mam sklep detaliczny

Gość ann11
Cześć. No to po czerwcu i po lutowych utargach. Czas na lipiec. A wakacje wiadomo, sezon ogórkowy. Oby nie było gorzej niż w czerwcu i lutym. W tej chwili tak grzeje, że żadna kobietka nie ma zamiaru się rozbierać żeby się przymierzać. Sprzedaję outlet i trochę większej odzieży dla Pań puszystych. Jeśli byłby ktoś zainteresowany wymianą odzieży albo współpracą na zasadach podobnych do komisu to chętnie zapraszam. Podaję maila dla zainteresowanych anntures@onet.eu

Gość ann11
Cześć. No to po czerwcu i po lutowych utargach. Czas na lipiec. A wakacje wiadomo, sezon ogórkowy. Oby nie było gorzej niż w czerwcu i lutym. W tej chwili tak grzeje, że żadna kobietka nie ma zamiaru się rozbierać żeby się przymierzać. Sprzedaję outlet i trochę większej odzieży dla Pań puszystych. Jeśli byłby ktoś zainteresowany wymianą odzieży albo współpracą na zasadach podobnych do komisu to chętnie zapraszam. Podaję maila dla zainteresowanych anntures@onet.eu

Gość ann11

Gość mika 08
I kto ta bawelne organiczna i klocki drewniane kupuje chyba stare dewoty co dzieci po 40 rodza...ja dziecku za 30zl traktorka z zabawkowego napewno nie kupie bo to chinskie dziadostwo..ale tez i klockow drewnianych nie kupie juz raz kupilam i duzy drewniany domek z lalkami i moje dziecko mnie wysmialo..inteligentne dzieci chca miec to co kolega ma co znane i markowe..ah jesli moda na te klocki terazh to ok ale ile to potrwa..?

Gość Jak widać kupują,
Jak widać kupują, skoro tyle sklepów działa , i utrzymuje się na rynku, wystarczy wpisać w google zabawki drewniane i jest setki, dziesiątki sklepów. Teraz jest moda na ekologię i przede wszystkim najwyższą jakością i bezpieczeństwo dla dziecka. Poza tym zabawki drewniane wytrzymują kilkadziesiąt lat, plastikowe może jedno pokolenie i to nie.

Gość do mika 08
"ale tez i klockow drewnianych nie kupie juz raz kupilam i duzy drewniany domek z lalkami i moje dziecko mnie wysmialo..inteligentne dzieci chca miec to co kolega ma co znane i markowe.." To tylko pogratulować naprawdę "inteligentnego" dziecka, które wyśmiewa własną matkę i bezmyślnie naśladuje zachowania innych ogłupionych reklamami i mainstreamowym przekazem medialnym. O to właśnie rządzącym chodzi, żeby mieć coraz głupsze społeczeństwo, którym łatwo sterować...

Gość Jak widać kupują,
Nie wiedziałam że inteligencja to podążanie za głupią modą kupowania chińskich badziewiaków tylko z nalepką firmową Mówisz że nie kupisz chińskich a przecież wszystkie Mattel, hasbro, Fisher , markowe na które dzieci lecą są produkowane w chinach. Tylko ładnie sie nazywają i mają odpowiednią cenęi metkę. Trzeba dziecka nie trzymać przed telewizorem to nie bedzie chciało " inteligentnych" zabawek modnych . Mądre dzieci bawia się rozwojowymi ,edukacyjnymi, drewnianymi zabawkami, które pobudzają wyobraźnię i czegoś uczą a nie plastikiem z chińskiej fabryki z ftalanami

Gość Jak widać kupują,
BTW przeczysz sama sobie nie kupię chińskiego traktorka tylko markowe z reklam telewizji, a Ty myślisz że gdzie je produkują cały Disney, Mattel, Fisher Price, Hasbro te piękne zabaweczmki jak mówisz dla Twojego inteligetnego dziecka powstawał właśnie w chińskiej fabryce z ftalanami , tylko są ładnie zapakowane, ometkowane zagramaniczną metką i wyreklamowane na pokaz. Inteligetne dzieci za to nie podażąją jak krowa za stadem wybierają zdrowe, naturalne , zabawki , z produktów ekologicznych, a rodzice wybierają to co bezpieczne, trwałe , nie trujące, i które nie rozleci się po minucie zabawy a kilkudziesięciu latach nawet nie

Gość Milena 08
A kto wam mowi ze ja wlasnie te marki kupuje..?tego gowna to nawet w moich okolicach niema?tylko jak do polski jade to same dzaidostwo na karzdym kroku w tych waszych butikach..karzda narzeka na slabe utargi to skad kase macie na te ekologiczne zabawki?moje dziecko gdyby inteligentne nie bylo to by wzorowych wynikow w nauce niemialo.a i rodzice inteligencja nie grzesza..inaczej bym siedziala w tym polskim butiku z 5zabawkami na 100m2 i bym sie na forum podniecala co to ja nie sprzedaje...a jesli chodzi o temat to juz mowilam stare dywoty albo wogole matki bez dzieci sie wypowiadaja..i ciekawa jestem czy wcisly byscie mojemu 7latkowi drewniane zabawki? By was wysmial i to nie oznaka zlego wychowania tylko inteligencji i wyrazenia wlasnej opini..i takie dzieci ktore wlasne zdanie maja do czegos dojda w zyciu...

Gość zwirek i spolka
Ale pierniczycie..ludzie na zycie nie maja a wy tu wciskacie ze ekologiczne zabawki wam sie sprzedaja.jak juz tu ktos wspomnial reklame chcecie zrobic i tu nie miejsce dla was ..

Gość a kto mówi o sklepie
A kto mówi o sklepie stacjonarnym dzisiejszy handel to handel globalny, sieć internetowa, cały świat, system wysyłek wszędzie . Masz zaściankowe myślenie sklep w swojej wsi i koniec umarł w but, otwórz umysł i rozszerz horyzonty na cały świat.

Nie mają to skąd istnieją polscy producenci zabawek po 20-30 lat. Skąd na rynku utrzymuje się najbardziej znany w Polsce sklep drewniaczek z zabawkami drewnianymi gdzie byle grzechotka kosztuje 50 złotych z powietrza się utrzymuje. Proszę http://mambiznes.pl/artykuly/czytaj/id/4434/porzucila_etat_i_za_50_tys__zl_zalozyla_firme

Z roku na rok rośnie liczba klientów, którzy decydują się na zakup drewnianych zabawek, bo stają się one coraz bardziej modne. Zdaniem właścicielki Drewniaczka, moda idzie do nas z Niemiec oraz krajów skandynawskich. Klienci rozumieją również, że lepiej jest kupić jedną mądrą zabawkę, niż kilka przypadkowych, które za chwilę zostaną rzucone w kąt. W sklepie Marii najlepiej sprzedają się zabawki kolorowe, znacznie mniejszą popularnością cieszą się te w naturalnym kolorze drewna. Znacie się na biznesie jak kura na sadzeniu pomidorów. Nie idzie mi to najlepiej skrytykować i wyśmiać tych, którym idzie i wpadli na dobry pomysł

Gość do milena 08
"karzda narzeka na slabe utargi to skad kase macie na te ekologiczne zabawki?moje dziecko gdyby inteligentne nie bylo to by wzorowych wynikow w nauce niemialo.a i rodzice inteligencja nie grzesza..inaczej bym siedziala w tym polskim butiku" Oj nie grzeszysz, nie grzeszysz inteligencją, tu Ci muszę przyznać rację......Szkoda tylko, że taką mamy reprezentację za granicą :(

Gość milena08
słownik ortograficzny polecam do czytania .