Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mgr inż

Studia Humanistyczne..Poco to komu?

Polecane posty

Gość mgr inż

Mam pytanie do ludzi studiujących kierunki humanistyczne, po co studiujecie pierdowate kierunki które na nic nie przydają się gospodarce? U nas trzeba budować, uprawiać , hodować zwiększać PKB , a nie słodko pierdzieć w stołki i pisać i gadać dyrdymały.Polska potzrebuje ludzi czynu a nie słowa.Na resocjalizacje, pedagogike, filologie i kuluroznastwo przyjdzie czas jak w polsce będzie dobrobyt, a nie 20 % bezrobocie.!!!

Tylko przez ten czas wyhodujemy sobie pokolenia analfabetów i kretynów. Co za pomysł... Skończyłam humanistyczny kierunek, ale nie jestem nierobem, ciężko pracuję, zarabiam i nakręcam gospodarke ;)

Gość tak to jest jak
Inżynier a tuman!!!!!

Gość greentree
zeby byc ludzmi, a nie zaspokajac tylko swoje potrzeby fizyczne

Gość mgr inż
Amerykanie są uważani za najgłupszy naród na świecie, ale ich gospodarka to ekonomiczny cud. I jak widać mają się o wiele lepiej niż wielcy oświeceni humaniści z Europy. Humaniści to taka współczesna szlachta dużo mówi mało robi. Skoncentrujmy się na priorytetach a potem bawmy się w oświecanie narodu.

to pytanie jest tak naiwne jakby zapytano PO CO SA STUDIA? :classic_cool: 🖐️

Gość mgr inż
lubię wylizywać spocone pachy krzepkim murarzom z pobliskiego PGR-u :classic_cool:

Haha właśnie widać jakie masz szerokie pojęcie pracy...a kto przetłumaczy (np. na angielski) dokumenty takiemu mgr inż jakim może jesteś?

Gość czerwony samochod
w zyciu trzeba cos dla duszy i cos dla ciala Amerykanie moze i maja rozwoj, ale ilosc samobojstw, problemy psychologiczne, depresja dotycza ich bardziej niz Europejczykow, oczywiscie wliczajac w to rowniez Polakow

Gość mgr inż
greentree powiedz to człowiekowi który od roku nie ma pracy. Chodzi ogólnie o to, że politechniki zamykają kierunki z braku chętnych, a prywatne szkoły humanistyczne wyrastają jak grzyby po deszczu. Jestem ciekaw co za 10 lat będzie robić tych 5mln politologów, 4 mln socjologów itp.

Gość daruj sobie
a wiesz ze w USA tez jest bezrobocie???? Zreszta czy po studiach humanistycznych czy nie i tak sa problemy ze znalezieniem pracy, od ilosci mgr inzynierów miejsc pracy nie przybędzie. Jesli ludzie nie beda studiować pedagogiki to niby kto bedzie uczył dzieci??? Kazda wykształcna osoba wie, ze zeby nakrecić gospodarke potrzeba aby kraj rozwijał sie we wszystkich kierunkach. Jesli nie bedzie humanistów to kto zajmie się tym aby nasze dziedzictwo kulturowe przetrwało???

Gość niby które
szkoły zamykają??? Z tego co wiem na AGH i politechnike krakowska jest więcej chętnych niż miejsc, chyba ze mówisz o takich które ani renomy ani niczego nie mają

Gość te inzynier
Widać te studia inzynierskie są takie wspaniałe , że nikt tam nie chce iść i wsio:P Po nich tez nei raz nie dwa nei ma roboty. choćby taki kierunek włokiennictwo - 100% bezrobocia w zawodzie:P

Gość mgr inż
Chodzi o proporcje w Polsce 90% studentów to humanistyczne kierunki w szkołach prywatnych, a powinno być odwrotnie.A myśicie, że skąd mamy takie bezrobocie??? Polska musi postawić na rozwój.Rząd też już widzi ten problem, a myślicie dlaczego są pomysły wprowadzenia obowiązkowej matury z matematyki?

Gość te inzynier
Człwoieku , ileś studiów humanistycznych to uniwersytet, a nie szkoła prywatna.

Gość to ich sprawa
niech robia co chcą, oni beda na bezrobociu, a tym samym większe szanse dla reszty, a przyominam ze zasiłek nie przysługuje wszystkim i cały czas

Gość te inzynier
No własnie nie wiem po co :P Jak matma była obowiązkowa na maturze , nie bylismy potegą gospodarczą:P d mamtmy na maturze nic sie nie poprawi, bo ja juz wolę, żeby na polibudę szło mneij ludzi , niz setki, które wybudują rozpieprzające się mosty , bo z amtmy zawsze było 3- :P

Gość mgr inż
Nikt nie chce iść bo to bardzo trudne studia, i 5 lat wyrzeczeń. W dzisiejszych czasach tylko wdrażanie nowych technologii może rozpędzić naszą gospodarke. Mały przykład Fizyke Techniczną na Politechnice Poznańskiej zaczyna około 120 osób konćzy.....kilkanaście.

Gość i czego oczekujesz
ze to się zmieni?? Jesli ktoś nie ma zdolności w tym kierunku to nic nie zrobi choćby nie wiem ja sie starał, ja studiuje chemie, która dla większości to czarna magia

Gość mgr inż
To moge powiedzieć po co J polski na maturze? Jak 95% społeczeństwa pisze z błedami ortograficznymi, i czytają srednio 1 książke na rok? Ludzie mają 3- bo mają świadomość, że nie muszą się uczyć, przecież na maturze nie będzie :P A jak jest przymus to i motywacja jest. W mojej szkole mature z matematyki zdawało 5 % uczniów.Ps Kiedyś była obowiązkowa i ludzie żyli.

Gość mgr inż
czy ta kropka lub jej brak , poprawi jakoś gospodarke, zmniejszy bezrobocie?

Gość i po to
zeby wiedziec kim był Słowacki

Gość mgr inż
kto to był Słowacki dowiedziałem się w LO, nie musiałem iść na studia....

Gość my mówimy
o maturze w tej chwili, tracisz wątek

Gość Do superwykształconego inżynie
o tak , filologia obca to za to niezmiernie latwy kierunek

Gość te inżynierek.....
Ok. A co powiesz na to? Kim jest najbogatszy Polak z wykształcenia? Prawnikiem (humanista). Karkosik? (ma średnie techniczne). Cupiał (techniczne średnie). Niemczyk, Sołowow, Sjoblom. Owszem inzynierami są Jakubas czy Czarnecki, ale jest miejsce dla wszystkich humanistów, ekonomistów i inzynierów. PRZEZ TAKICH JAK TY PALANTÓW WPADŁEM W ROCZNĄ DEPRESJĘ, BO LUDZIE TACI JAK TY WMOWILI MI, ŻE JAKO HUMANISTA (i potem ekonomista) JESTEM GORSZYM CZŁOWIEKIEM, WIĘC FU..K OFF!!! A poza tym jako humanista uważam że maura powinna być na maturze.

Gość te inżynierek.....
Poprawiam - matematyka powinna być na maturze

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i będzie - nie jestem pewna ale juz chyba za 2 lata bo za rok to jeszcze nie