Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziara80....

zapalenie dróg moczowych w ciązy

Polecane posty

Gość madziara80....

miała któras??jest to groźne?

Znamienne symptomy. Potrzeba częstego oddawania moczu jest jednym z objawów zapalenia dróg moczowych. Innym symptomem jest uczucie palącej potrzeby – jakbyś już naprawdę nie mogła wytrzymać – która nie przynosi żadnych skutków. Możesz odczuwać pieczenie lub ból przy oddawaniu moczu, albo też mocz może mieć bardzo nieprzyjemny zapach. Jeśli rozpoznajesz u siebie te symptomy, jak najszybciej powiedz o tym lekarzowi. Zapalenie dróg moczowych leczy się łatwo, ale jeśli w czasie ciąży pozostawi się je bez leczenia, może powodować bardzo poważne powikłania. http://niemowle.onet.pl/1095865,4,23,1117,7551,wszystko.html

Gość acha25
przede wszystkim trzeba zrobić badania. m. in. poziom leukocytów w moczu nie powinien buć wyższy niż 2-4, jeśli jest to należy udać się do lekarza. jestem w 6 miesiącu i od początku brałam urosept, ale teraz juz musiałam wziąć coś mocniejszego, jeszcze nie antybiotyk. jutro robię badania i jak będzie za wysoki poziom leukocytów to dastanę antybiotyk, tego trzeba bardzo pilnować, jak tylko coś podejrzewasz rób badania i do lekarza.

Też miałam, całą ciążę brałam urosept a w 7 m-cu miałam krew w moczu i gin mi kazał wziąć antybiotyk taką jednorazową dawkę nie pamiętam jak się nazywało ale kosztowało 50 z ł za 1 saszetkę. Ale objawów wogóle nie miałam żadnych tylko dużo bakterii i białko na początku ciąży. Ale wszystko było dobrze i w niczym to maluszkowi nie zaszkodziło.

Gość /olka25-/
czesc no to nie jestem sama :) właśnie wróciłam od lekarza i przepisał mi urosept 2x2 mam nadzieje że mi szybko pomoże bo dziś w pracy to średnio co 30 min byłam w wc :( pozdrawiam wszystkich

Gość reniol
a czy to może zaszkodzić lub uniemożliwić poczęcie?bo właśnie zażywam antybiotyk-cipropol i się staramy o dzidziusia,i nie wiem czy mieć nadzieję,czy raczej nie... pozdrawiam :)

Gość madziara80....
hej! ja nie mam takich typowych objawów. u mnie zaczęło sie silnym bólem jednej nerki promieniującym na całe podbrzusze.-ale po zbadaniu lekarz powiedział o drogach moczowych - ewentualnie jakis piasek lub kamien na nerce (byle to nie było to) ...biore nospe i urosept - zobaczymy czy pomoze..