Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yogazone

krosty na plecach

Polecane posty

od chwili kiedy odstawilam tabletki antykoncepcyjne mam problemy z krostami na plecach, sa oczywiscie dni gdy jest o.k. i plecy sa gladkie, ale sa takie gdy jest jest fatalnie... np dzisiaj szlag mnie trafia, probuje roznych sposobow; wysuszalam, nawilzalam i nic... jaezeli cos pomaga to tylko na dzien, gora dwa... Czy ktoras z Was ma podobne problemy? Chyba bedze musiala wybrac sie do dermatologa. Przez jakis czas myslalam ze moj organizm potrzebuje kilka miesiecy po odstawiniu tabletek, zeby zaczac normalnie funkcjonowac, ale minelo juz pol roku... ;(

Gość zuzia laka nieduza
Spróbuj myć plecki płynem do higieny intymnej.... mi pomogło

wybierz się do dermatologa, przepisze Ci jakąś maść na trądzik.

jest taka maść-krem \"acnefug oxid\" własnie na trądzik jak smarowałam systematycznie plecki to były gładnie i bez zadnych pryszczy. najpierw zalecam wizyte u kosmetyczki zeby Ci dokładnie oczysciła placy, a potem codzienne dbanie czyli mycie plynem antybakteryjnym, przecieranie tonikiem i na koniec ta maścią. Niestety w przypadku \"brzydkich\" plecków trzeba dbac o nie tak jak o trądzikową buzię. ale kuracja, która opisalam mi przyniosla oczekiwane efekty:) pozdrawiam

Jakoś nie ufam kosmetyczkom, szczególnie jesli chodzi o moją twarz - mój trądzik jest trochę \"dziwnawy\" - mam dosyć suchą skórę. Jak poszłam do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy to wróciłam z płaczem - skóra zmaltretowana. Pełno małych blizn - takich od suchej skóy. A kosmetyczka dobra- polecana orzez koleżanki - tylko na mojej skóze sie nie sprawdziła. Hmmm , ale moze zaufac z plecami?

Ja tez po odstawieniu tabletek mam problem z krostkami na plecach a zawsze mialam gladka skore nawet jak nie bralam. Czy ta masc jest na recepte? Pozdrawiam

Gość dzięki
ja też to mam - niestety, chyba trzeba zacząć się myć;)

Gość doris123
a

Gość Beeeza
A ja mam od tych krost już blizny i przebarwienia, które nie chcą zejść ... i pewnie nie zejdą:(

wsciec sie mozna... nigdzie indziej tylko na plecach, nie ma co - ide do lekarza (!)

Polecam masc cynkowa codziennie na wieczor smarowalam tak na ok 2 godziny przez tydzien. dzisiaj nie mam po nich sladu 🌻

Gość monsum
U nie wystąpiły dokładnie takie same objawy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Też staram się z tym jakoś walczyć i nic. Zaczełam znowu stosować antykoncepcje hormonalną (tym razem w plastrach), może mi się troche to uspokoi.

Gość chmurkkaa
hej ja tez mam ten sam problem i juz mam tego dosc przemywałam plecy żelami antybakteryjnymi ale efekty były małe a potem zadne juz sama nie wiem co mam robić pomóż cie prosze :(

Gość SurLy
Siema, wydaje mi sie ze wcieranie krowiego kalu 8 razy dziennie powinien pomoc(na jedna serie okolo 3 -4 krowich plackow wymieszanych najlepiej z glonami) U mnie to zadzialalo teraz nie mam krostek na plecach tylko bomble o srednicy mniej wiecej 5 cm i cieknie ropa co pol godziny pozdrowienia, Gall Anonim

mnie kiedys fryzjerka opowiadala ze ciagle miala krosty na plecach ....jak poszla do lekarza to sie okazalo ze to sie ejj przenioslo z solarki....i wiecie czym to smarowala? tym szamponem na lupiez....z apteki nie pamietam teraz tej nazwy ...ale dla mnie bylo to takie zdziwienie ze po prostu zapamietalam ten fakt

Gość Pomoc..
Witam wszystkich jesli macie takie problemy jak krostki na plecach too kupcie sudocrem ten krem jest super i dziala..! Jeszcze niedawno mialam pelno krostek na plecach a teraz sa juz prawie nie widoczne oczywiscie zostalo troche alee sotsoje do dopiero od 5 dni..;) Najlepiej nakladac go na noc ..;)

Gość inescheckler
a wiecie co ja wam powiem? spalcie plecy na słoncu. autentycznie. u mnie nie było nic. tylko, ze do jakiegos czasu... to nie jest trwałe, ale w okresie letnim np. nie mam ani jednego pryszcza^^ gorzej zimą. sudocrem do dupy jest. acne derm tez. polecam jeszcze saune. znaczy, słyszalam tylko, ze pomaga. ja wierze tylke w słonce w tej kwestii;p

Gość mamosamo
ja również po odstawienu tabletek dostałam strasznych krostek, okropnie, nie wiem co bedzie w wakacje... Chyba kupie mudło siarkowe, albo takie płatki garniera (mialm je , ale twarz za bardzo wysuszały)

Lorinden A-nie stosować dłuzej niz dwa tyg !! Jest to lek sterydowy , powoduje trądzik sterydowy ktory bardzo trundo wyleczyć :O:O W ogóle nie powinno się przepisywac sterydów ludziom nie mającym łuszczycy :O

Gość Yumi_Yumi
ja też mam ten problem z krostkami na plecach ale po myciu robię ręczny piling a potem smaruję Aknemycinem Plus. Jak na razie jest różnica wielka. Tylko, że ten lek jest wydawany na receptę i kosztuje z 60 zł co jest sporą sumką :( No ale jak mówiłam różnica jest ogromna. Na twarz też używam Aknemycin Plus i powiem że tu już gorzej idzie ta kuracja ale jakaś poprawa jest :)

Gość kokotek
Porada od prawdziwego mężczyzny. Nizoral zapobiegawczo. Często prać pościel w wysokiej temperaturze. Zalecam dietę. Panie nie mogą wszystkiego jeść co poadnie. Ograniczyć słodycze, a w szczególności ciastka z kremem. Choroby skóry są często związane z niewłaściwą dietą. Nie przeżiębiać się i wygrzewać kręgosłup. Między kręgami często pojawia się ropa na skutek przeciążeń z dźwigania. Trzymać pozycję pionową. Z tego samego powodu pojawiają się Verrucas na stopach. Trzeba je myć po wysiłku fizycznym. Szpik kostny musi być ciepły. Czapka, szalik, rękawiczki. Czasem detoks pomaga.

Gość maggie_
Jeśli na plecach występują krostki, trzeba stosować kosmetyki do cery tłustej i trądzikowej, a więc przede wszystkim żele antybakteryjne. Nie należy rozdrapywać krostek! Punktowo można stosować np. Benzacne. Jeśli nic nie pomaga, to trzeba iść do dermatologa. Polecam artykuł http://mellea.pl/articles/gladkie-plecy

Gość m1228
Oczywiście dobry peeling to podstawa, ale bardzo skuteczna metoda to wypicie szklanki wapna rozpuszczonego w wodzie. Pomaga natychmiastowo i na długo.

Gość magentta
Najlepiej kupic maśc alantan i po prostu smarowac te krostki,najlepiej na noc,zeby to wszystko ładnei sie zagoiło.I oczywiscie nie raz tylko systematycznie trzeba ta czynność powtarzac.