Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Naughty Girl

Ktora z was robila przerwe w braniu pigulek ?

Polecane posty

witam wszystkie forumowiczki :) mam do was pytanie. postanowilam (razem z moim facetem)wiec, postanowilismy zebym zrobila przerwe w braniu pigulek, na jakies 2 - 3 miesiace , zebym zobaczyla jak sie bede czula bez dodatkowych hormonow. dzis dopiero pierwszy dzien bez pigulki, wiec mam pytanie do tych dziewczyn ktore juz mialy taka przerwe, czy zauwazylyscie jakies roznice w zachowaniu waszego organizmu, zmiany nastrojow moze ? po pdstawieniu pigulek? ciekawa jestem.... podzielcie sie swoimi doswiadczeniami :) dodam ze biore pigulki ok 2 lat. pozdrawiam

Zmiany samopoczucia nie zauważyłam, ale trądzik powrócił, no i niestety miesiączka się zatrzymała.

Gość kati24
Ja też mam aktualnie przerwę. Teraz jest 3 tydzień. Narazie nie zauważyłam kompletnie nic.

zmiany byly, i to duze - przestalam sie wsciekac o byle co, przestalam miewac napady agresji i humor mi sie poprawil.:) minusy takie, ze przed pierwszym normalnym okresem strasznie bolaly mnie jajniki (to podobno normalne - musialy zaczac pracowac) no i te gumki - bleee

Gość ciekawskaaaa
ja brałam troszkę ponad 2 lata, postanowiłam zrobic przerwę i mialam straszne upławy,a nawet krwawienia :o tak trądzik okropny! czekam na okres,lada dzień powinnam dostać, boje sie, ze tak jak u innych bedą z tym problemy :o a czasmi pierwszy raz sie dostaje normalnie, a potem sie czeka w nieskończoność, mam zamiar wróić do tabletek ok. marca ciekawe dlaczego gin jak wypisuje pierwszą recepte, nie informuje o tym?

ja z tradzikiem nie mialam nigdy raczej problemow, mam nadzieje ze teraz tez nie bedzie :) no ale wlasnie najbardziej obawiam sie okresu... po jakim czasie dostalyscie okres ??

Ja zrobiłam pierwszą przerwę po ponad 3 latach brania- trwała 6 mc. Okresu nie miałam ok 3 mc. ale potem miałam bardzo obfite i bolesne- chociaż wcześniej zanim zaczełam brac tabl miałam skąpe i parwie bezbolesne. Strasznie zaczeły mi się przetłuszczac włosy ...pozatym wszystko było ok... aszczególnie temperament sexualny mi się zwiększył bo po Novynette miałam czasem takie zimne okresy :) i problem z nawilżeniem

Ja po odstawieniu zaczelam miec pojedyncze krostki, szczegolnie na czole... mimo ze nigdy wczesniej nie miewalam. Poza tym wszystko bylo ok. Okres pojawil sie punktualnie jak w zegarku :D

Gość MySsKa
Czesc:) ja zazywam Stediril od okolo 2 lati robie przerwy np co 3 miesiace , pol roku co 7 miesiecy:) juz nie pamietam dokladnie.. ale... powiem ze nie biorac lepiej sie czuje.. jest wieksza chec na igraszki hehe ;)) W ogole wszystko wydaje sie weselsze:) humorki ustepuja.. ale.. gdy jest taka chec na igraszki... to przed samym stosunkiem pojawia sie jednak obawa... sama gumka itd.. straszny dyskomfort.. trzeba uwazac itd.. 2 razy zapomnielismy ze nie biore tabletek i kochalismy sie.. nie doszlo do wytrysku.. ale kropla poleciala i musialam zazyc postinor. Od zazycia postinoru czekam na wystapienie miesiaczki i mowie sama do siebie ze juz nigdy nie zrobie przerwy:) po ostatniej wpadce sie pilnuje :P jak narazie przerw NIE CHCE hehe:)

Gość Illa
Jakie zmiany> Hmmmm? Po kilku dniach bez tabsow... Urodzil sie maluszek :0) Pozdrawiam

Gość kinga2
ja tez ok 2 lata biore i jakoś nie mysle o przerwach po tym co wyczytałzm na forum nie chce sie bac ociąże a jeszcze ten tradzik i bolesny okres brrrrr jak bede chciała miec dzidzi to zrobie sobie przerwe dopiero no chyba ze wczesniej wyjdzie cos nieplanowanego he he pozdrawiam

dzieki za wszystkie wpisy, tez sie troche obawiam jak to teraz bedzie... bez zabezpieczenia pigulkami... ale postanowilam sie przekonacz czy tez mi sie nastroj zmieni (na jakis lepszy) i ogolnie czy sie cokolwiek zmieni :) pozdrawiam goraco :)

mnie tez bolalay jajniki chyba pierwsze 2 tyg juz myslalam ze cos nie tak ze mna ale na sczescie przeszlo.1 okres przyszedl dopiero po 2 mieisiacach a potem juz noramlnie.przerwe zroblam po 3 latach na pol roku i teraz chce juz powrocic do tabl bo cera mi sie tak popsula ze nie moge tego zniesc!

Gość hmmmmmmmmm
Nie wiem czy wiecie, ze biorąc pigułki powinno sięco pół roku robić miesięczną przerwe tzn jeden cykll i bez o znowu pół roku brać i przerwa. Bo inaczej mogąbyćpotem problemy m.in. z miesiączką

Gość zmian nie bylo w samopoczuciu
ale piersi zmalaly i tradzik wrocil no i... jest podwojna plodnosc - pamietaj

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
To sa podstawowe wiadomosci, ktore powinna miec swiadoma kobieta bioraca tabletki :) Pisze w ulotkach i lekarz rowniez powinien o tym informowac ;)

Gość do hmmmmmmmmmmmmmmm
co ty wypisujesz? pytałam gin o przerwy w braniu, powiedział, że jeśli dobrze się czuję, to wystarczy w ciagu kilku lat brania zrobić sobie 3 mieięczną przerwę, w ulotce na temat przerw nie pisze, brałam cilest, Marvelon i na temat przerw nic nie ma