Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baletnica25

czy znacie jakieś francuskie filmy?

Polecane posty

Gość baletnica25

możecie mi podać kilka,pare znam ,ale moglibyscie podać te ktore wy znacie??dzięki:D

Gość Żandarm z Saint Tropez

Gość Francuzka
Czekolada, Amelia, Bóg jest wielki..., Bardzo długie zaręczyny., Kocha, nie kocha...........i to by było na tyle:)

Gość baletnica25
czekolada jest francuska???nawet nie wiedziałam:)

Gość Francuzka
a Czekolada też:)

Gość ....nowa......
plotka

Gość Francuzka
jest, po angielsku, to fakt.........ale jest taka "francuska..."Przynajmniej mi sie tak kojarzy:) a że w temacie nie było" w języku francuskim", to pozwoliłam sobie ją dodać:D:D:D:D

Gość ....nowa......
pan od muzyki

\"Czerwony\" i \"NIebieski\" Kieslowskiego. Wspaniale filmy

Gość baletnica25
w sumie to chyba dobre skojazrenie,akcja sie toczy we francji + Juliette Binoche,którą zresztą bardzo lubie,a film jest świetny:)

Gość baletnica25
a oglądał ktoś 8kobiet?

Gość baletnica25
nikt już nie zna???????????

Gość Francuzka
ja oglądałam, i bardzo mi sie podobał...a znam jeszcze: "Zostaję" z S. Marceau, "36", " Doberman", " Nienawisc", "Purpurowe rzeki", "Braterstwo wilków(jeden z moich ulubionych, francuskich filmów), "13 dzielnica"-niezbyt fajny, "Bliscy nieznajomi"-leży u mnie na półce, ale jeszcze nie oglądałam, ...to juz tyle, wiecej nie znam...chyba że francuska wersja Nikity...ale mnie sie nie podoba

I Bóg stworzył kobietę, Gdyby Don Juan był kobietą, Kobieta i meżczyzna, 2 lub 3 rzeczy, które o niej wiem, Wielki Błękit, Gusta i guściki, Bliscy nieznajomi, Cartouche - Zbójca...

Gość Kolacja dla palantow

Gość baletnica25
dzięki🌼

Gość Francuzka
i co wybierasz,baletnica?:)

Polecam filmu ROHMERA \'Jesienna opowieść\",\"zimowa opowieść\",\'wiosenna opowieść,\'letnia opowieść\",\"\"miłość po południu\" i jeszcze około trzydziestu tego wspaniałego reżysera ,gawędziarza.Mało znany w Polsce ,a naprawdę wspaniałe i bardzo francuskie filmy.Kino wysokich lotów. Prawdziwa uczta duchowa.

Gość bardzo fajna i zbawna jest
francuska komedia"Przyjaciel gangstera" z Gerard Depardieu i Jean Reno w rolach glównych.Naprawdę świetna komedia:-)Polecam!

Ja tak a propos francuskich filmow. Kilka lat temu ogladalam pewien francuski film i ciagle nie moge o nim zapomniec. Niestey nie znam tytułu. Nie znam tez aktorów. Rzecz dotyczyła dwóch sióstr, jedna z nich była chyba architektem i uslinie próbowała ułożyc sobie życie tak zawodowe jak i ucuciowe. W momencie kiedy już wydawało się, że jej sie uda pojawiała się ta druga, chyba typ niedacznika, i np. wsuwała kratkę pod drzwi z jaiimś rysunkiem... Wkraczała w życie archietktki i niszczyła je po kawałku. Podrywała jej faceta, facet ulegał, itd. Architektka miała chyba jakis syndrom ofiary. Ta siostra nieustannie ja poniżała. Kurcze nieiwele pamiętam, ale może ktoś z Was pamięta ten film?

Gość do Nescafe
a wiesz,ze ja chyba tez oglądlam ten film,jak opisywałś go to sobie cos przypominałam,ze chyba juz to gdzieswidziałm...jakis czas temu,mam jakieśprzebłyski,że to oglądlam tylko za cholere nie mogęsobie przypomniec ani tytulu ani aktorek-aktorow grajacych w tym filmie:-(

Gość baletnica25
francuska-->dużo z teog co było wymienione odglądałam ale kilka tytułów jednak nie znam i napewno sie nimi zainteresuje:) a tak wogóle to przypomniał mi sie thriller(oczywiście franciski) milczenie,całkiem fajny z oglądał ktoś może?

Gość baletnica25
wanted (po polsku to chyba skok życia) z Gerard Depardieu też polecam,świetna komedia kryminalna , fajnie że nie tylko ja lubie francuskie filmy:)

Gość ja wprost kocham francuskie
filmy,zaróno oyczajowe,jak i sensacyjne czy komedie:-)Uwielbiam francuskie kino i francuskich aktorów i aktorki!!!Francuskie filmy są o wiele ciekawsze niż kiczowate produkcje z USA:-oWprawdzie lubie tez wiele amerykańskich filmow ale przepadam za kinem francuskim;)

Gość baletnica25
też mam dośc tych kiczowatych amerykańskich filmów,komedii zwłaszcza,a Plotka z Daniel Auteuil -em, którego uwielbiam jest the best

Gość baletnica25
shameka---tytuł kojarze,możesz coś więciej