Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baletnica25

czy znacie jakieś francuskie filmy?

Polecane posty

Gość Huber zawodowiec też jest
świetny:-)Gorąco polecam!

Pewnej nocy Alex młody fotograf, wracając do domu ze swoją dziewczyną Simone spostrzega na stacji metra Aimee. Oczarowany jej osobą zostawia Simone bez słowa wyjaśnienia i rusza za Aimee. Ta prowadzi go ulicami do baru, gdzie rozpoczynają rozmowę w tak naturalny sposób, jakby znali się od lat. :)

Gość hmmmm brzmi ciekawie
i obiecująco:-)Muszę go sobie ypożyczyć i obejrzeć:)

Gość baletnica25
shameka->heh,mam to na kompie!chyba z tąd kojarze tytuł:p,ale jakoś raz zaczełam oglądać i wyłączyłam po ok10min jakoś niw wciągnęło mnie no ale jeśli mówisz że to jednak fajny film to może spróbuje jeszcze raz:)

Gość Desperados szybkobiegos
Kapuśniaczek Fatomasy Inspektor Crusoe(nie wiem czy dobrze ?) Allo,allo Było sobie życie Nikita (ale ta francuska) Taxi 1,2

ale topic brzmial: czy znacie jakies francuskie filmy\" ja nie mowilaml,ze on byl taki super?:P:D To jest taki film dla znajacych sie na rzeczy i pasjonatow w tej dziedzinie, zdobyl tam jakies nagrody, ale ja wole inne filmy;) ale a nuz Tobie sie spodoba!:) a ja bylam na tym w kinie, bo wygralam bilety:P

Baletnico.Poleciłam Ci naprawdę dobrego reżysera. Warto obejrzeć chociażby jeden,a zobaczysz jak wciąga. Niektóre z tych filmów były na festiwalach filmowych w Warszawie i Kazimierzu kilka lat wstecz. To jest takie dobre francuskie kino.Filmy mówią o miłości,niemal nic się nie dzieje ,a nie można oderwać się od nich. Ten reżyser to po prostu czarodziej.

Gość aha....
"czarodziej" powiadasz...:P

Gość Belfegor
wszyskim wielkie dzięki za podanie tytułow,nie mowiłam że mają być dobre bo to przecież kwestia gustu:)sprwdze sama:) almanko -->byłamkilka razy w kazimierzu i nie kojarze tych filmów:/

Gość Belfegor real
czemu mojego nika kuffa używasz???

no cóż nie wiem kiedy byłaś.Ja mówię o początkach festiwalu w Kazimierzu jakoś tak już nawet nie wiem który rok,dużo tego było.Teraz wraz z odejście Gutka ne ciekawi mnie ten festiwal,raczej cieszyński

Gość baletnica25
miało być a co kurna nie moge:P

nikt nie zna tytułu tego filmu, bardzo prosze...zastanowcie sie....Na tej kartce , ktora ta siostra wredna wcisnela tej dobrej był narysowany chyba pies leżący na plecach...To taki dziwny film, chciałabym go jeszcze raz obejrzec...Pliss...

Gość gośćAsiaBasia238
Polecam prawdziwą historię i "Lolo". Bardzo dobry jest też biograficzny film o Edith Piaf.