Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

dziewczyny mnie boli brzuch takieś 4 tyg.staramy sie z mężem o dzidzie, a okres przypada na dziś i jeszcze go nie mam, i mam nadzieje ze nie dostane a jestem w 32dc!!!jutro bede testowac, ale zawsze przed @ ale to zawsze bolały mnie piersi a teraz nie bolą i taak myśle ze może okres sie dopiero zbliza i za jakiś tydzien lub 2 dostane@, tak sie boje ze @ mnie odwiedzi:(pozdrawiam was.

Gość magga29
Klaudynka widziałam embrion wczoraj,na jajniku jednym mam torbiel 2 centymetrową,więc do końca nie jest "pusto":)Ale embrion jest w dobrym miejscu, ma dokładnie 4 tygodnie i już "pulsuje". Radzę ci,idź do jakiegoś dobrego specjalisty, popytaj się znajomych albo poczytaj na necie w swoim mieście,którzy są polecani. Nie diagnozuj się sama,bo zwariujesz. Umów się na wizytę w poniedziałek,koniecznie prywatnie. Pozdrawiam.

Gość Claudynka1987
do maggi 29 ....wizyte mam w piatek poczekam jestem cierpliwa jakos to przezyje hehe a moge wiedziec co to jest ten embrion?? bo nie wiem??a dzidzia jest w macicy tak? który to tydzien ciazy? a to na jajniku powinno ci samo zejsc tak jest przy wczesnej ciazy slyszalam najwazniejsze to to by dzidzia twoja zdrowa sie urodzila prawda?? zycze ci tego!!! a ja w poniedzialek robir bete i zobaczymy.....

Gość Claudynka1987
Do Lusii 25.... moim zdanie jestes w ciazy ale nie gwarantuje ci tego ale jesli dzien w dzien przez 4 tyg.sie kochaliscie to jest duze prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy a z testem poczekaj jeszcze pare dni zrob 6 lub 7 dni po spodziewanej miesiaczce dobrze ci radze wiem cos o tym naet jesli druga kreska wyjdzie lekko rozowa to jestes w ciazy a watpie zeby miesiaczka spoznila ci sie tydzien lub 2 tyg. bo to cos by bylo nie tak chyba ze masz nieregularne cykle co?/

Gość mija30
Claudynko, przede wszystkim nie nie zrażaj sie aż tak bardzo co do lekarzy, oni przecież nie chcą ci zaszkodzić tylko pomóc, nawet jeśli bywają czasami niemili i bezszczelni. Uważam ze nie powinnas bagatelizować tej diagnozy i nie czekać do 6 tygodnia. Ciąża pozamaciczna to dość poważna sprawa i nie wolno tego lekceważyć, nie mówie tego by cię przestraszyć tylko przestrzedz , dla swojego dobra uważam że powinnaś zgłoscić sie do szpitala i niech tam jeszcze raz postawią diagnozę. Testy ciążowe i testy beta dają wyniki pozytywne także w ciąży pozamacicznej. Idz jak najszybciej do tego szpitala lub ewentualnie do innego bardzo dobrego lekarza i miej troche więcej zaufania. Anya, dzięki za te namiary do tego doktora. Faktycznie drogi. Ja pare dni temu zapisałam sie na wizytę do kliniki leczenia niepłodności. Wiem ze w moim przypadku o niepłodności to jeszce nie można mówić, mnie tu chodzi bardziej o wykonanie badań specjalistycznych w tym kierunku. Chciałabym aby mój mąż wykonał tam badanie nasienia. Jeśli tamci lekarze sie nie sprawdzą to skorzystam z twoich namiarów. A czy w cenie tego badania wchodzi badanie całościowe, tzn również usg, cytologia, itd? Dziś mój 24 dzien cyklu, za 3 dni powinnam dostać @, myśle ze na pewno dostanę, bo mam objawy przepowiadające. Nie czuje nic co mogłoby świadczyć o ciąży. Nawet nie wiem czy ma sens robienie testu ciażowego, bo dla mnie takie testy strasznie mnie przygnębiają, wole poczekać na @.

Gość Claudynka1987
do mija 30 dzieki mija ale lekarz kazal isc do szpitala gdybym sie zle czula albo miala bolesci brzucha narazie takich objawow nie mam no i jak wszystko bedzie ok to mam isc do niego w pitek pojde no i zobaczymy....a jutro robie test na bete HCG zobaczymy co tam wyjdzie:) jestem dobrej mysli:) własnie mnie muli jak to bywa z rana i jem śniadanko to mi przejdzie na pewno:)

Gość mazycielka kkkiii
hej dziewczyny! od 9 dni nie mam okresu, bole podbrzusza sa ale bardzo rzadko, robilam test ale wyszedl negatywny i nie wiem czy mu wierzyc czy nie? bo nic nie wskazuje na to zebym miala okres dosac, do tego podwyzszona tempka w pochwie caly czas ie utrzymuje, i niesamowita ochota na ostre rzeczy nawet chilii bym samo jadla, no i zajady, a ngdy ich nie mialaam, no ale nie wiem na tescie jedna kreska iwec chyba nie jestem/ co myslicie?

Gość Claudynka1987
do marzycielka kkkiii wydaje mi sie ze to moze byc ciaza o ile staraliscie sie o dzidzie ....ale to zbyt wczesnie.....jesli nie dostaniesz okresu za pare dni to powtorz test i pamietaj zwroc uwage na druga kreseczke nawet jesli bedzie chodz troszke widoczna to jestes w ciazy....:)

Gość Claudynka1987
y....czy taki płynny jak woda??/ przezroczysty lub troszke żółty? a mocz czy ma nie przyjemny zapach??? bo wydaje mi sie ze tak jest.... jak tam mam ale lekarz nie potwierdzil jeszcze ciazy czekam na pitek bo mam miec usg

Gość Claudynka1987
przepraszam cos na mieszalam ....te pytanko mialo brzmiec jaki śluz jest w czasie wczesnej ciazy......taki plynny jak woda???lub żółty?? a mocz ma nie przyjemny zapach?

Gość marciaa86
czesc dziewczyny w ubiegly piatek lub sobote powinnam dostac @-byly bole takie jak zazwyczaj..jest juz niedziela a ja nadal mam ten bol jajnikow jak przed @ ale czekam i czekam i nic.nawet zrobilam dzis "kinder test" i wyszedl negatywny.w sumie nie mam zadnychh innychh objawow(albo zaczynam sobie wmawiac ze jest mi lekko niedobrze).dodam ze to by byly 2 tygodnie od przytulania i ogolnie czesto jest mi niedobrze bo mam bardzo wrazliwy zoladek.jak myslicie -to ciaza????

Gość marzycielka kkkiii
Marcia- ja tez robilam test kinder test kupilam go w rosmanie, byl w promocji hehe mozeprzecenili bo jaies przeterminowane ,, ja tez mam negatywny wynik ale okresu nie mam,, czy wzeecia i nerwowosc to objaw ciazy czy okresu hehe bo juz zglupialam?

Gość andaluzja xP
ja zrobilam test 2 dni przed okresem wyszlo negatywnie...potem dostalam skapy okres...i czekam teraz na kolejny...powinien byc w piatek ale nie ma..niby czuje sie jak przed ale narazie nic...do tego czytalam ze kolo 6 tyg...pojawia sie obrzmienie piersi...ja mam obrzmiale..i urosly mi o rozmiar chyba gdzies..wogole przybralam na wadze..i to dosyc szybko bo w ciagu tych 6 tyg.z 6 kg..;/ innych objawow nie mam ale troche niepewnosci jest;/ co o tym myslicie?

Gość andaluzja xP
ja zrobilam test 2 dni przed okresem wyszlo negatywnie...potem dostalam skapy okres...i czekam teraz na kolejny...powinien byc w piatek ale nie ma..niby czuje sie jak przed ale narazie nic...do tego czytalam ze kolo 6 tyg...pojawia sie obrzmienie piersi...ja mam obrzmiale..i urosly mi o rozmiar chyba gdzies..wogole przybralam na wadze..i to dosyc szybko bo w ciagu tych 6 tyg.z 6 kg..;/ innych objawow nie mam ale troche niepewnosci jest;/ co o tym myslicie?

Gość mija30
Ja myzle ze lepiej robić testy o wiekszej czułości, polecam Quick view, jest dość dokładny. Dziewczyny jesli macie jakies wątpliwości to zawsze przeciez test mozna powtórzyc to niewielki wydatek. Jeszcze wiecej pewności ma sie przy wykonaniu badania krwi na b-hcg. Andaluzja trudno powiedziec czy to ciąża, bo zazwyczaj przed spodziewanym okresem wszystko powieksze sie o jeden rozmiar i brzuch i piersi, bo wtedy dochodzi na zatrzymywania sie wody w organizmie. Zwiększa sie apetyt na rózne potrawy, u mnie to najbardziej na chipsy:) Ja jednak mam coraz większego doła, bo dzis rano spadła mi temperatura o 0,2 stopnia wiec pewnie dzis lub jutro dostane okres. Wiedziałam ze tak bedzie. Całe szczeście ze zapisałam sie do tej kliniki, może tam mi pomogą bo ja tak bardzo mocno pragnę dzidziusia ze to aż boli:(

Witam wszystkie Panie Dawno mnie tu nie było, czytam sobie i czytam, sporu tu nowych kobietek, przykro mi, że nie ma tu dobrych nowinek. mija30 długo się już starasz o dzidzię ?Ile masz latek? Mam nadzieję, że to leczenie pomoże i będziesz miała swoją upragnioną dzidzię. Ja robiłam test Quick view w 42 dniu cyklu i negatywny był a w 50 dniu były kreseczki, tyle że ja mam bardzo nieregularny cykl i po pół roku starania stwierdziłam, ze może nie dane jest mi mieć drugą dzidzię a tu okazało się, że jak już straciłam nadzieję i zaczęłam układać życie bez drugiej dzidzi, pokazały się kreseczki :). Wyluzujcie jak ja, a zobaczycie że się pokażą, czasem psychika tak głupio działa. Jestem w 13tc nie mam już mdłości, tylko staram się pamietać o śniadanku, bo mogą się pojawić a nowa energia daje o sobie znać, no i zachcianki, ostatnio rybka bez przerwy na obiadek, a najlepiej łosoś. Tylko cera straszna mi się zrobiła i włosy też nieciekawe, ale cóż coś za coś, no i 3kg mam już do przodu, ale ja dużo przytyłam z pierwszym dzieckiem i wróciłam do wagi sprzed ciąży więc się nie będe przejmować. Będe trzymać kciuki żeby wam sie również udało, oczywiście tym którzy tego pragną. Pozdrowionka

Gość Claudynka1987
ja przed misiaczka robilam bobo test i wyszedl pozytywny dla pewnosci zrobilam bobo test strumieniowy tez pozytywny tylko ze druga kreska rozowa to bylo 2 tyg.temu no i dostalam taki niby okres ale slabiutki i nic mnie nie bolalo a przed tym krwawieniem dodam ze ze sluzem brazowym czulam sie starasznie dziwnie nie tak jak przed okresem piersi bola mnie do dzis i to strasznie tak ze na paluszkach chodze po domu nie wspomne o jajnikach ktore na zmiane bola 5 paz robila test z krwi wyszedl pozytywny....dla sprawdzenia w srode robila test Qui8k czy jakos tak i wyszly dwie grubre kreski czyli hormon wzrosl po 2 tyg. mam do was pytanie jaki jest sluz w ciazy??/ i mocz? czy smierdzi?

Gość Claudynka1987
teraz jade na badanie bety ale wyniki dopiero za 3 lub 4 dni......strasznie dlugo

Gość Claudynka1987
juz po badaniu bety.....jutro po 16 00 wyniki :)

Gość Marciaa86
Marzycielko kkkii ten test co ja kupilam tez byl w przecenie ale nie w rossmanie hihhi wiec moze rzeczywiscie on jakis nie taki..kupilam dzis quick vue i zrobie jeszcze raz.ale chyba @ przyszla -jakas dziwna -nie taka jak zawsze.ale brzuszek troche boli.wiec poczekam jeszcze z tym testem pozdrawiam

Gość annya
Magga, serdecznie gratuluję dobrych wieści! Mówiłam Ci, że będzie dobrze! A tym nienormalnym lekarzem ( sorki, ale jak coś takiego słyszę, to mnie krew zalewa, a nie powinnam się denerwować:). Takich gości powinno się kastrować i wysłać na księżyc) się w ogóle nie przejmuj. Tak na prawdę, to żaden lekarz nigdy Ci nie zagwarantuje donoszenia ciąży ( niestety), taka już jest ta biologia, ale on jest tam po to aby Cię pocieszać a nie dołować. Wszystko u Ciebie wskazuje na to, że będzie dobrze i będzie! Oszczędzaj się i ciesz się, że Ci się udało. No i oczywiście dawaj znać na bieżąco. Mija - fajnie, że się zdecydowałaś na fachową pomoc. Według mnie to szkoda czasu, nerwów i kasy na błądzenie po omacku. Oni od tego są , aby pomóc takim jak my. A Ty masz o tyle dobrze, że masz taką klinikę na miejscu ( i to nie jedną:))Korzystaj ile możesz, zrób wszystkie badania jakie się da!A jak będziesz chciała się np. skonsultować z innym lekarzem lub nie będziesz zadowolona, to polecam Pawelczyka. W cenie jego wizyty jest wszystko ( usg, cytologia, recepty, zwolnienia, skierowania itp.)I wiesz co , ja bym sobie dała spokój z tym mierzeniem temperatury, bo to na prawdę rzadko jest miarodajne ( wystarczy zmiana temperatury na dworze, lekkie przeziębienie, zmęczenia, stres czy nawet niewyspanie i już całe pomiary na nic). Powodzenia i czekam na dobre wieści:) kkkiii i marciaa - czasem okres się przesuwa ( jest wiele powodów), jeśli chcie wiedzieć na 100%, to powtórzcie test i zróbcie betę ( ona jest nieomylna). claudynka - trzymam kciuki za dobre wyniki! Asiek - ja właśnie zaczęłam 9tc. Do tej pory mdłości mnie omijają:), ale tak mi się chce spać i taka jestem ciągle zmęczona, że po ścianach normalnie chodzę:)A do tego od wczoraj trochę bardziej mnie brzuch pobolewa i to już jest powód do stresu:)A jeść mi się dalej nie chce, gdyby nie zdrowy rozsądek, to bym mogla na mleku cały dzień przelecieć:) i owocach. Mam nadzieję, że mi się samopoczucie już niedługo polepszy. Asiek, Ty też byłaś cały czas taka zmęczona? Co do brzucha, to coś tam już widać, ale niestety nie mam wagi, żeby stwierdzić czy już coś przytyłam, wizytę u lekarza mam za 2 tygodnie, to się zważę. Asiek, powiedz mi czy Ty robiłaś badania przezierności karku u dzidzi? pozdrawiam!

Gość Claudynka1987
do annya: dziekuje:) ja jestem dobrej mysli i szczerze zazdroszcze ci ze jestes w ciazy mam nadzieje ze u mnie wszystko ok z reszta mam juz jedna dzidzie hehe nie dobrego synka rozrabiake w styczniu 3 latka skonczy:) pozdrawiam was wszystkie!!!

Gość Claudynka1987
Quick View to najlepszy test to prawda ale bardzo wczesnej ciazy nie wykryje wiem o tym bo jak robila prawie trzy lata temu to wyszedl od razu ale w 3 tyg ciązy już byłam nawet minutka nie minela jak dwie piekne kreseczki sie pojawily dlatego proponuje robic go pare dni po spodziewanym okresie ja bylam chyba z 4 dni pso.jak teraz robila go 3 tyg temu to nic nie bylo a teraz w srode robila i sa dwie piekne kreseczki:)

Gość Claudynka1987
Quick View to najlepszy test to prawda ale bardzo wczesnej ciazy nie wykryje wiem o tym bo jak robila prawie trzy lata temu to wyszedl od razu ale w 3 tyg ciązy już byłam nawet minutka nie minela jak dwie piekne kreseczki sie pojawily dlatego proponuje robic go pare dni po spodziewanym okresie ja bylam chyba z 4 dni pso.jak teraz robila go 3 tyg temu to nic nie bylo a teraz w srode robila i sa dwie piekne kreseczki:)

Dziewczyny ja robilam pre-test 3 dni przed przypadajaca @ i wykryl mi fasoleczke,zaznaczam,ze robilam tez 2 inne testy-zwykle jakies najtansze z rosmanna i nie wykryly,wiec rzeczywiscie lepiej testowac testami o wiekszej czulosci.Pozdrawiam i zycze duzo fasolek, u mnie na razie dobrze,poczulam pierwsze ruchy malenstwa,czas tak szybko leci.... niedawno latalam po laboratoriach robic bete,ktora wykazala,ze w ciazy nie jestem, a tydzien po test wykazal II i wlasnie koncze 18 t.c. :-) wiem co czujecie, dlatego zycze sukcesów :-)))

Gość fadeintoyou
Witam:) widze, ze watek sie rozwija:) mam nadzieje, ze spozniajace @ nie przyjda i juz niedlugo podzielicie sie z nami dobrymi nowinami. Mi plamienia juz przeszly, w sumie trwaly 3 dni i teraz jest juz normalnie. Do ginka narazie jeszcze sie nie zapisalam i chyba narazie nie pojde. na wizycie we wrzesniu mnie zbadal i powiedzial, ze mam wzorowa macice i zyczy takiej kazdej pacjentce, wiec chyba nie ma sensu. Narazie ciesze sie ciaza mojej przyjaciolki - dopiero 6 tydzien. Juz postanowilam rozpieszczac jej dzidzie i byc najlepsza ciocia pod sloncem. Troche mi to pomaga nie myslec o mnie samej i narazie sobie odpuszczam. I musze wam przyznac, ze seks stal sie przyjemniejszy i bardziej spontaniczny jak juz nie mysle o plodnych dniach i zaplodnieniu. Pozdrawiam was i na pewno bede sledzic wasze posty. Milego wieczorku :)

Gość Claudynka1987
Do Pelna_Nadziei : mam pytanko do ciebie piszesz ze test z bety ci nic nie wykazal mozesz mi powiedziec jak to mozliwe? czy wczesnych ciaz beta nie wykrywa czy co? bo juz nie wiem...a ja jutro odbieram wynik z bety i zobaczymy....a w ktorym bylas mniej wiecej tygodniu ciazy jak robilas bete pamietasz moze???bo to bardzo wazne dla mnie....pozdrawiam:)

Gość Claudynka1987
Do Fadeintoyou:wiesz o tym ze zadnego plamienia nie mozna lekcewazyc a tym bardziej ze jest w zaawansowanej coazy???a te plamienia kiedy pojawiaja/? tak mniej wiecej jak miala bys miec okres? lepiej dla spokojnej glowy idz do lekarza co ci szkodzi???a moze i ci pomoze nawet?? nie wiesz co jest grane??/no chyba ze lekarz powiedzial ci ze mozesz plamic.....nie rozumiem

Gość fadeintoyou
Claudynko, o ile dobrze cie zrozumialam to ja nie jestem w ciazy, jeszcze ;) narazie staramy sie z mezem o dzidziusia od paru miesiecy. Pytalam o plamienie bo nigdy nie zdarzylo mi sie, abym po @ miala jeszcze plamienia. Zawsze mialam @ 7 dni. W tym miesiacu @ spoznil mi sie 6 dni, potem trwal normalnie 7 dni, a po nim mialam jeszcze 3 dni takiego niewielkiego plamienia, ale nie byla to krew. Nigdy mi sie cos takiego nie zdarzylo wczesniej. A co do plamienia w ciazy to czasami kobiety maja normalnie @ nawet 3 miesiace po zaplodnieniu. Taka juz nasza uroda kobieca :) Mam nadzieje, ze u ciebie wzystko ok i masz w sobie upragniona fasolke :) Kolorowych snow

Gość KAROLINA 88
Dziewczyny ja jestem w 8 tygodniu ciąży i u mnie w pracy jest malowanie, lamperie, ściany, powiedzcie czy to może zaszkodzić dzidzi, czy wszystko będzie ok??? Bo trochę się martwię.