Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Witam was dziewczyny. Ostatnią @ miałam 30.08 więc kolejnej spodziewam się na 27.09. Jednak od trzech dni dziwnie pobolewa mnie dół brzucha, bardzo się powiększył, piersi też jakby większe się zrobiły, mam mdłośći gdy dłużej nic nie jem i męczy mnie zgaga. Nie staramy się o maluszka ale gdyby było to bylibyśmy bardzo szczęśliwi. Tak się złożyło że dziś mam wizytę u gin. jak myślicie czy jest już w stanie coś zobaczyć czy to jeszcze za wcześnie. testu narazie nie robę bo pewnie i tak by wyszedł negatywny. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Gość Bogi76
lekarz może jeszcze nic nie zobaczyć, ale zrób beta HCH z krwi jeśli jesteś w ciąży to na pewno już wyjdzie

Ja też miałam podobną sytuację. w 25 dc byłam u lekarza. Normalnie mnie zbadał, zrobił usg i powiedział, że jestem w 2 fazie cyklu i pewnie za 2-3 dnim będzie miesiączka no ale się nie pojawiła :)

Gość Madzik_27
Miss M co u Ciebie? Nie piszesz:-(. Jak się czujesz? Pozdrawiam

Gość Mondziula
Witam was serdecznie! Jestem nowa na forum. Mam 4 letnią córeczkę chce mieć drugie dziecko i od roku nic jestem załamana. Niewiem co jest nie tak. W pierwszą ciąże zaszłam po 3 miesiącach a tu nic!

Cześć Dziewczyny! Właśnie kilka dni temu dołączyłam do tych szczęśliwców, którzy oczekują na Dzidziusia!:) Stresuje się trochę, bo kilku lekarzy twierdziło, że nie mogę zajść w ciążę ( za małe endometrium, problem z hormonami),a tu udało się. Zrobiłam ostatnio b HCG, wynik z poniedziałku wynosił 4744, a z piątku już 19.150, więc trochę się uspokoiłam. Problem pojawił się przy oznaczeniu grupy krwi. Wykryto tam jakieś przeciwciała o nieokreślonej swoistości....czy któraś z Was miała coś podobnego? Czy to może być groźne? Będę wdzięczna za informacje.. Trzymam kciuki za wszystkie Mamy:)

Gość mondziula
Ja niestety nie miałam nic takiego . Wczoraj rano zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Od jakiegoś czasu biore luteine myślicie że test mógł sie pomylić?? Troszke boli mnie podbrzusze jakbym miała dostać@. Denerwuję się a wizytę mam we wtorek dopiero. No nie pamiętam jak to było ze mną w pierwszej ciąży. Tyle czasu teraz sie staraliśmy ze boje myśleć że sie nie udało.

Gość mati2
Hej! Madziula-ja mialam typowe objawy na okres...bóle brzucha, jajników, wzdęty brzuch...też byłam wściekła, że ze starań znów nici...mimo tych boleści okresu nie było i obecnie jestem w 9 tyg. ciąży...także gratuluję...

Gość betisik0880
Hej dziewczyny! My z mężem staramy się o dzidziusia już prawie od roku. W tym czasie raz ciąża znikła ,raz poroniłam. Teraz mam objawy ciąży ale test wyszedł negatywnie. Już sama nie wiem co robic

Gość Madzik_27
Mati to tylko tydzień więcej niż ja:-). Miewam czasami silne skurcze i mocno się nimi denerwuję:-(. Właśnie cały czas mam wrażenie jakbym miała dostać@. 14-go mam wizytę u gin to zobaczę co ona na to powie. A ogólnie jak się czujesz, bo ja nie mogę sobie poradzić z całodziennymi mdłościami:-(. Pozdrawiam

Gość Bogi76
mam pytanie do przyszłych mam czy w okolicy zagnieżżenia czułyście jakieś bóle w dole brzucha, jetsem w 20dc, a w 16dc była owulacja, od przedwczoraj wieczorem boli mnie dół brzucha, czasem tak mocne skurcze, że az mnie zegnie i zaczynam się martwić czy to nie czasem ciąża pozamaciczna

Gość Madzik_27
Hej Bogi ja też miałam takie skurcze i nadal je mam. Moja lekarka powiedziała, że wszystko jest w normie, bo to macica się rozciąga. Więc nie martw się kochana, a przy najbliższej wizycie u gin po prostu powiedz o tych dolegliwościach. Pozdrawiam buziaczki

Witam... ; ) 22 września dostałam okres i w tym dniu zaczęłam brać pierwszy raz antykoncepcję... Ginekolog powiedziała mi, że jeśli zaczynam od pierwszego dnia to tabletki działają od razu. Dzisiaj wzięłam piętnastą tabletkę, a od dwóch dni mam bóle brzucha jak przed okresem. W między czasie współżyłam z moim chłopakiem. Czy mogę mieć jakieś obawy co do zajścia w ciążę ? Bardzo dużo o tym myślę dlatego wolę się upewnić. 1 listopada byłam u ginekologa z badaniami krwi [ ale normalnymi, nie BETA HCG ] i w sumie to nie miałam robionego usg więc nawet nie wiem czy Pani doktor mogła wziąć pod uwagę ciążę.. ?! Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość kasia2892
Cześć dziewczyny, od jakiś 3-4 dni pobolewa mnie podbrzusze mam takie kujki i czasem skurcze. Dodam jeszcze że współżyłam z moim mężem podczas okresu płodnego tak przy najmniej wyszło z testu owulacyjnego, jak myślicie jestem w ciąży?

Gość mondziula
hej dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza. stwierdziła że za wcześnie jestem i nie potwierdziła ciąży miesiączke miałam dostać 30 września. za tydz mam kolejną wizyte tym razem mówi że będzi już widać. test wyszedł pozytywnie gin mówi że napewno jestem w ciąży tylko że mogłam zajść w nią troszke później po 16 dc bo ja tak mam jakoś dni płodne. troszke sie denerwuje. a wam w którym tyg potwierdził lekarz ciąże ja słyszałam też że n=lekarz może stwierdzić ciąże w 6 tyg ciąży.

Gość Madzik_27
Mondzula ja miałam dostać @ 10 wrześnie, ale nie dostałam:-0. 16 zrobiłam test i wyszedł pozytywny, więc do lekarza poszłam 23 września. Moja gin zawsze mi mówiła, że dopiero mam przyjść jak @ się spóźni 14 dni. Stwierdził, że jestem w 6/7 tydzień ciąży:-). Pozdrawiam

Gość Mondziula
dzięki Madzik_27. troche sie zdenerwowałam że może być to pozamaciczna ale raczej nie obserwuje u siebie takich objawów. za tydz wszystkiego sie dowiem. oby zleciał jak najszybciej.

witam, dziewczyny, Madzik27 ciesze sie twoim szczesciem, jak u ciebie sie bobasek rozwija? ja nadal probuje... dzis bylam na usg, monitortuje sobie cykl robie badania na hormony. pęcherzyk graffa d 16dc ma 16mm hm mam nadzieję ze pęknie i będzie dzidzia, bardzo bym chciala, mówie Wam zresztą na penwo wiece co czuję...:-((

Gość dorciae
mondziula - jesli miałas USG u lekarza, powinien stwierdzic juz ciaze. 6/7 tydzien to wlasciwie powinno widzac pecherzyk, ciałko zólte ciazowe i czasem tez bicie serca, jesli nie miałas póxno owulacji. Zmieniłabym lekarza dla pewnosci

Gość DLA KAŻDEGO COS FAJNEGO
Gość Mondziula
jak byłam u lekarza to według miesiączki to 5 tydzień. gin stwierdziła że mam napewno później owulacje. bo jak robiłam testy owulacyjne to od 12 do 16 wychodziły ujemne. mam nadzieje że to przez to bo juz sie boje że może być coś nie tak.

Gość kasia2892
Słuchajcie ja mam juz 5 dni temperature 37,2 lub 37,3. Nadal pobolewa mnie podbrzusze choc juz troche mniej i piersi mam nabrzmiale, jak myslicie bedzie cosik pliss odpiszcie. Jak robilam sobie test owu to wyszly 2 krechy i sobie pouzywalismy to mam taka mala nadzieje. Czekam na Wasze opinie jak myslicie .

Gość dziewuszki
a jak bola piersi we czesnej ciazy? tak z boku ??? bo mnie zaczynaja bolec tak z boku jakby pod pachami ale tam gdzie zaczynaja sie juz piersi :)

Gość co z wami drogie kobiety
przecież objawy przed miesiączką i we wczesnej ciąży są takie same...nie doszukuj się objawów bo ich nie ma ...poczekaj do terminu miesiączki i zrób test

Gość Dosia30
Witam was. A ja jestem teraz w 8 tygodniu ciąży poprzez in vitro. Przed spodziewana @ miałam objawy identyczne jak co miesiąc. W zasadzie myslałm ze sie nie udało. Piersi tylko troche pobolewały, zaczeły bardziej bolec gdzies tak w 5 tygodniu. Własciwie to ja prawie wogole nie mam żadnych objawow ciążowych, troche mnie muli, ale żadnych większych sensacji. Charakterystyczne dla wczesnej ciazy jest zmęczenie, wystarczy wejsc po schodach a juz tchu brakuje. Przed terminem @ nie ma typowych objawow ciazowych.

Gość aa wlasniee
a piersi we wczesniej ciazy bola cale, najpoierw sutki czy tak z boku ?

Gość Dosia30
Robią sie twarde jak kamienie. Mnie bola z boku i na górze. No i tez swędza . Ale ten ból pojawia sie czasami nie jest jednostajny.

Gość dorciae
mondziula - u mnie w 5 tyg ciązy był widoczny pecherzyk i lekarz potwierdził echo zarodka. Sam pecherzy widoczny jest juz w 4 tc. 5tc to bardzo wczesny okres ciazy, do konca nie ma pewnosci jak sie rozwinie zarodek i czy w ogóle sie rozwinie. Mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie ok, upewnij sie jednak czy jest widoczny pecherzyk, bo jesli testy ciazowe sa pozytywne, a lekarz tweirdzi, ze nic jeszcze nie widzi to moze istniec prawdopodobienstwo ciazy pozamacicznej, a chyba wiesz czym to grozi. jesli Ci peknie jajowód i na czas nie otrzymasz pomocy, moze skonczyc sie tragedią. Tak jak pisałam, upenij sie dobrze jeszcze raz u lekarza, najlepiej innego. Lepiej nie czekac i wydac pieniadze niz narazac sie na najgorsze. A jak wszystko jest ok to i tak dobrze dmuchac na zimne, no i dla Twojej psychiki - lepiej sie uspokoic. Poroniłam niedawno w 7 tc i te wszystkie stresy sa nie do opisania, kazdy dzien to masakra. Życze powodzenia

:) Ja jestem obecnie w 8 tygodniu ciąży. Staraliśmy się z ukochanym o maluszka ale jakoś nie wychodziło nam przez 3 miesiące. Właściwie myśleliśmy, że coś jest nie tak, bo kochaliśmy się kilka lat bez zabezp. tylko stos. przerywany-dziwne, że nie zaszłam przez ten czas w ciążę. No i w końcu zaczęliśmy próbować. NA początku myślałam, że jestem chora, bo jak nigdy okres trwał u mnie nie 6 a tylko 1,5 dnia, bardzo bolały mnie jajniki i cały dół brzucha-zrobiłam test-negatywny. Poszłam z tym bólem do lekarza-usg nic nie pokazało. Zaczęły mnie boleć piersi, w nocy musiałam wstawać często siusiu i ten nieznośny rwący ból brzucha-większy niż na @-aż mnie przyginało i się budziłam w nocy, czułam się bardzo słabo, trzęsły mi się ręce, bałam się jeździć samochodem do pracy. z powodu tych bóli spodziewałam się normalnej @. Ale w wyznaczonym terminie nie przyszła:) Tego samego dnia zrobiłam test-pozytywny, poszłam do lekarza-potwierdził-4 tydzień. A teraz doszły mdłości, ale tylko raz wymiotowałam. Mogę leżec i leżec. Cera mi się pogorszyła i często boli głowa, ale nie wiem czy to nie przypadkiem wina zmiennej pogody.

A jak to u Was z wagą? Bo ja się trochę dziwię, że zamiast tyć, ja chudnę, choć do szczupłych nie należę(161cm/62 kg), zawsze ciężko było mi zrzucić choć kilogram a tu już 2 mniej. Czy to normalne?