Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadzieja na przyszłość..

Jak uwierzyć w Boga ??

Polecane posty

Chciałabym uwierzyć ,że istnieje ,że śmierć ludzi , choroby , epidemie , powodzie ... to ma jakiś cel , ale ludzie tak cierpią tracąc bliskich :( chciałabym pojść w niedziele do kościoła z czystym sumieniem ,ze ide tam dla " niego " a nie dla świętego spokoju , domyślam sie tez ,ze wiara w życiu bardziej pomaga i napewno z nią łatwiej życ , ale z drugiej strony nie mam jasnych dowodów na to ,że Bóg istnieje ... chciałabym móc uwierzyć ,że on tam gdzies jest ale nie wiem jak to zrobić ............

Gość mercunia
Bog jest trzeba w to mocno wierzyc i modlic sie

Gość camillaa
Jeśli masz szczerą chęć uwierzyc w Boga to poprostu poproś go że potrzebujesz wiary a myśle że ona przyjdzie. Tak prawie było w moim przypadku. Byłam osoba niewierzącą ale w pewnym momencie zaczęłam czegos szukac, czegos mi brakowało i samo do mnie przyszło, takie olśnienie w które nigdy nie wierzyłam :)

mysle, ze powinnas sie rozejrzec za jakas grupa, do ktorej moglabys sie dolaczyc (np. neokatechumenat)- w grupie jest latwiej uwierzyc. Nie musisz w niej zostawac, ale na poczatek jest to bardzo pomocne.

chciałabym uwierzyć tylko nie wiem jak to zrobić od czego zacząć , chciałabym też doznac jakiegos olśnienia ..........cokolwiek ,wstyd mi że w nic nie wierze !!

jezeli chcesz uwierzyc to juz dobra oznaka, poniewaz szukasz, a nie odwracasz sie tepo, ze nic nie ma. Popros o sile, bo Bog jest miloscia. kazdy ma chwile zwatpienia, nawet jezus na krzyzu przez moment zwatpil, wiec spokojnie popros o sile. On napewno da znak.

Dziękuje za wszystkie wypowiedzi aktualnie jestem na podobnym wątku o Bogu i czytam wypowiedzi ....." teraz ja " fajnie ,że są jeszcze takie osoby jak ty .....

Gość syrenunia
czytaj pismo swiete szczegolnie przypowiesci salomona i inne tez polecam odrazu zaczniesz wierzyc i zaczac zyc i cieszyc sie tym zyciem.

Gość WITAMP
Jezeli masz ochote pogadac to podaj mi twoje gg chetnie z Toba pogadam i postaram Ci sie jakos jakkolwiek pomoc:)

Mam ochote , zawsze mam ochote pogadać :) .... 2596510 to mój nr gg :)