Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi_0987

kiedy ciąża jest widoczna??

Polecane posty

Gość gabi_0987

Już 2 tyg spóznia mi sie okres :)) po pierwszym tyg. zrobiłam test wyszedł pozytywny... potem drugi... też pozytywny :)) poszłam do ginekologa, a on powiedzial mi ze ciąze moze stwierdzic dopiero za dwa, trzy tyg. Kiedy ciaża jest widoczna prz badaniu ginekologicznym??

ja byłam u gina na usg w 5 tygodniu i juz było widać bez problemu,ale ponoć juz w 4 tygodniu mozne zobaczyc ,przy czym sprzet musi byc dobry i lekarz...;)

Moj gin badal mnie tydzien po spodziewanej miesiaczce,nie robil mi usg a mimo wszystko ciaze wykryl :)

Gość oliwia13
Ja byłam u gina 4 dni po spodziewanej miesiaczce, nie było nic widać, w około tydzień później (6tydz i 3 dzień ciąży) już było widać pęchęrzyk. Natomiast w 8 już było widać maleństwo i bijące serduszko. Wiem jednak, że dziewczyny w 5 tyg widziały pęcherzyk a w 6 bijące serduszko.

Gość ja_27
Mi tez okres spóźnia sie ponad 2 tyg, robiłam testy,a le wychodziły negatywnie, poszłam do gina i tez powiedział, że za wczesnie.Kazał przyjść za 2 tyg :( No i musze czekać, a ta niepewność jest najgorsza. Chcę dzidzi, mimo, że nie planowaliśmy jeszcze :)

Gość oliwia13
dziewczyny może wasi lekarze chcą zobaczyć juz czy bije serce dziecka i na tej podstawie stwierdzić ciążę. natomiast wiem że obecność pęcherzyka można już stwierdzić przez usg dopochwowe w 5/6 tyg ciąży a czasem widać wcześniej. Niemniej może lekarze chcą po prostu poczekać dla pewności.