Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anette

czy po tabletkach antykoncepcyjnych zawsze sie tyje??

Polecane posty

Gość anette

lub po ich odstawieniu??

Gość anette
a od czego to zalezy

Gość antykon
ja niestety przytyłam i to sporo, najpierw brałam cilest przez kilka lat i przytyłam jakieś 3-4 kg przez ten czas, teraz biorę Microgynon21 i przez 8 misięcy 5 kg więcej, teraz mam i 7-dniową przerwę i rozważam możliwość odstawienia na kilka miesięcy tabletek, gdyż chcę schudnąć , jeszcze się jednak do końca nie zdecydowałam

Gość anette
a czy sa jakies tabletki po ktorych sie nie tyje?? mam pco i bede musiala brac tabletki anty.

Gość antykon
ja nie wiem od czego to zależy, ale jednak są osoby , które nie tyją po tabsach, moja koleżanka bierze też cilest i jest szczuplutka, może jak organim ma predydpozycje do tycia to jest się bardziej podatnym na uboczny skutek tabletek

Gość anette
a to sie tyje od samefo brania tabletek czy od tego ze powoduja one wzmozony głód?

Gość antykon
myślę, że raczej ma się wzmożoy apetyt, (chyba) , sama nie wiem, ale chyba właśnie tak jest, ponadto pewnie zatrzymują wodę w organiźmie,

jak to powiedziała kiedyś Pani ginekolog Dziecko po tabletce nie tyjesz, iprzecież ona ma mniej kalorii niż tik-tak no cóż ,i tak do niej nie chodze bo złożyły się na to inne miłe doznania ale stwierdzenie warte rozważenia :) Mi się wydaje że to są hormony i zawsze jakoś wpływają na organizm niektóre dziewczyny np.przybierają na wadze. Moja obserwacja-- w przerwie kiedy nie brałam tabl. schudłam chociaż mój tryb życia odżywiania ani aktywnośc fizyczna nie uległa zmianie.Wiec coś w tym jest ............

Gość stokrotkaaa
miałam obawy jak zaczynałam brać pigulki. brałam prawie 3 lata i musze powiedziec że nie przytyłam a nawet schudłam ok 3 kg. od października nie biorę i oczywiście również przy odstawieniu miałam obawy jak się naczytałam co może sie dziać, ale jeśli chodzi o wagę to nic się nie zmieniło. mam natomiast torbiel na jajniku, którą muszę leczyć hormonami. oczywiście zastanawiam sie czy pigułki miały coś z tym wspólnego. nie wiem, ale myślę że już sie na nie nie zdecyduje jak tylko się wyleczę. pozdrawiam.

Gość anette
upup

Gość anette
up

Ja przytyłam po Diane-35, a nigdy nie miałam tendencji do tycia, zawsze byłam chuda, jak patyk i jadłam za trzech. Po dwóch miesiącach stosowania Diane, z rozmiaru 36 wskoczyłam na rozmiar 42.

Gość antykon
Duszku, ja właśnie po Microgynon z 38 na 42 i to ledwo ledwo, dziś właśnie miałam kryzys, trafił mi się super żakiecik (przecena i to duża super firmy), rozmiar L i niestety w biuście tak opięty, że guziki prawie odpadły :( czuję się dosłownie napuchnięta, napiszę Wam za kilka tygodni jak tam moje "niebranie" i efekty

Gość zuzia lalka nieduza
Ja biore Novynette od dwoch lat. Przytyłam ze 3 kg, ale nie obwiniam tabletek tylko swoje łakomstwo. Ndal jestem szczupła Niestety to czy przytyjesz czy nie to indywidualna sprawa. Nie dowiesz sie jak nie spróbujesz. Jak zaczniesz tyc zawsze mozesz odstawic:) To tak samo z solarium. Ponoc chodzic nie wolno. Ja długo wahałam sie.... w koncu zaryzykowałam. Chodze w miare regularnie od roku i zadnych plam nie mam. A kumpela po dwoch opalaniach ma trwałe plamki na ciele

Gość anette
up

Gość sosik
a ja biore tabsy ponad 2 lata i wcale nie pzrytylam awrecz chyne- lekko bo ok2-3 kg i przy wzroscie 161 obecnie waze 46 kg, moja wga zwykle wahala sie miedzy 50 a 45 kg. Najpiwrw bralam Cilest , potem 1.5 roku Diane ostatnie 2 m-ce Yasmin. Moe to od Yasmi mi tak spadlo z 48 na 46 , bo ponoc przy jasmin woda sie nie ztrzymuje w organizmie bo ma dzilanie antymineralokortykoidowe.Ale mysle ,ze do tycia ma sie lub nie ma sie predyzspozycji i to niezbyt zalezy jaie sie bierze.

Gość kinga2
razczej tak pozatym jest teraz jakaś nowośc yasmin podobno po niej sie nie tyjezobaczymy bo mam ochote ja spróbowac buziaki

po diane z rozmiaru 38 na 42 ale to tez po czesci moja wina bo ciagle bylam glodna... ale wzielam sie za siebie i 6 kilo udalo mi sie zrzucic