Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 32

single po 30

Polecane posty

Gość oooo
oj mycie zebow nie przesadzajcie... ja tez raz jeden czy dwa paznokcie sobie umalowalam jak mi odprysly a nie chcialam..tak caly dzien w pracy chodzic ..

Gość nie wierze
co wy sie ludzie tak dolujecie?????? moje zwiazki daly mi tak popalic, ze wierzcie, bycie singlem/stara panna/kawalerem niepotrzebne skreslic to raj!!! gorzej niz my single ma filomenka - ta ma dopiero ze soba problem:o partnerowi szczerze wspolczuje odrobina wysilku i okazuje sie ze naprawienie kranu nie jest wielka filozofia - w koncu hydraulicy ksztalca sie tylko 3 lata;) nosy do gory dzieciaki:D

nie wierz...to uwierz ze jest nam dobrze. .....a kran umie naprawiac. Ale kran to był przykład tylko i niełap za słówka.Nie pisz ze mam najgorzej. Bo nie mam ....jestem z kims przeciez w udanym związku panie o nicku - nie wierze..

Gość dziadek37
pfff, dołujecie!... pomarudzić nie wolno? :P

Gość ei
Hej Kochani, tez jestem singielka pod trzydziestke :D Pozdrwaiam wszystkich! Tez sie zastanawialam, czy nie sprawic sobie slicznej kotki, ktora bylaby ze mna na dobre i na zle....podkreslam, ze mieszkam w dwu-pokojowym mieszkaniu w bloku. Jak myslicie, czy warto?? Nie chce, zeby zwierzak sie meczyl, ale podobno koty potrafia zyc w takich warunkach. PROSZE O RADE!!

narazie przeczytałam tylko pierwsza strone topiku i nieoczerniajac tu nikogo mam pare wniosków Filomenka dlaczego nie siedzisz na topikach o szczesliwych zwiazkach??? piszesz na pierwszej stornie ze to straszne byc samemu blblebelbe a tutaj wypowiadaja sie ludzie własnie sami czyli nie majacy partnerów i niekazdemu z nich jest łatwo , nie sa \"singlami z wyboru\" poprostu zycie sie róznie układa , a takie dobijanie twoje i durne pisanie ze samemu sie nie da zyc. a pomyslała ze niektózy tak zyli zyja i beda zyc??? pozatym jestes zajebiscie niezaradna zyciowo:-)) pisałas ze niewidziałas sensu zycia bez drugiej osoby , zastanów sie nad sabą , jestes całkowicie zalezna od drugie osoby a jak jej kiedys....braknie. wtedy chyba umrzesz z rozpaczy , bo zyjac sama nawet niedziesz umiała słoika odkrecic ( co dla przecietnego człowiek niejest wogóle problem :-) )

Gość 32
mirus31- milosc istnieje, bo przezylam ja na wlasnej skorze, cudowna, kochana, najwspanialsza na swiecie, tylko widzisz ten swiat jest taki pokrecony, ze nie zawsze sama milosc wystarczy a z tym spotykaniem tych drugich to wcale nie jest tak latwo, mozesz chodzic przez rok do pubow i nic az nagle np w sklepie miesnym cos zaiskrzy. Najlepszy numer jaki znam to moja kolezanka, ktora poznala swojego faceta na pogrzebie!!! I co przebijecie to? Na pewno nie powinnismy siedziec w domu, ale tak szczerze powiedziawszy to mi nie chce sie wychodzic tylko po to, zeby czekac az ktos laskawie mnie spotka. Chyba jednak wierze, ze co komu pisane....

do - niema niema -nie pisz mi czy mam się zastanowic nad sobą czy nie.nie tobie mnie oceniac i pisz na temat a nie czepiasz się mojego zycia i moich zdań. Najlepiej poczytaj wszystko sobie zanim sie wykarzesz tu.

---ei polecam, na prawdę warto sprawić sobie kotka, z tym, że kot w dobrych warunkach ( a myślę, że takie chcesz mu stworzyć) pożyje tak do 20 lat. Trzeba mieć świadomość, że jesteś za niego odpowiedzialna przez tyle lat. Trzeba o tym myśleć przy planowaniu wyjazdów/wakacji. Jesli chodzi o męczenie się... mój nie wygląda na umęczonego, mam 50 metrowe mieszkanie, dwa pokoje ale - ważne - z balkonem (na dole siatka). Kot zwykle śpi, jak mnie nie ma, widzę po jego zaspanym ryjku, jak się ze mną wita :). Jeśli chcesz sie dowiedzieć czegoś więcj na ten temat, to w stopce masz moje gg Pozdrawiam wszystkich singli, kawalerów, panny, rozwodników i rozwódki tudzież małżonków, żony, konkubiny i konkubentów... chyba tak to się odmienia (a do takowych należę :) )

ewo konkubino jak to brzmi;P...ja chyba juz tez nia jestem.....a jak mówisz o Nim w urzedzie czy znajomych, ..mój partner? mój konkubent?, mój narzeczony, mój chłopak?......hmmmmm

u znajomych mówię \"mój facet\" albo po imieniu, wszyscy wiedzą, kto to jest dla mnie przecież a w urzędach nie mówię wcale, bo zwykle nie załatwiam spraw za niego (nie da się) albo nie trzeba nic mówić (podaję nazwisko i już)

Gość babcia40
Pozdrawiam wszystkich singli !!! :-) :-) :-)

Gość 32
Ewa33 to ty nie jestes samotna jak widac, oprocz kotka jest jeszcze ten ktos?

Gość 32
u mnie od czasu do czasu swieci takie piekne slonce! Niech chociaz ono da nam promyczek nadziei, ze kiedys bedziemy sie tu smialy z naszej samotnosci-szczesliwe zony, mezowie, matki i ojcowie

teraz nie jestem sama (samotna nigdy się nie czułam) ale jeszcze 2,5 lata temu miałam 3,5-letnią przerwę, czyli byłam sobie sama :)

jesli chcesz \"ręcznie\" podliczyć sobie te godzinki, to służę programikiem w typie kalkulatora, tylko musisz mi maila podaćja go używam do wyliczania urlopów (w godzinach i minutach :) ) z powodzeniem

Gość ei
dzieki Ewus za odpowiedz...na gg nie bede pisac, bo nie mam, pisze z pracy. Ja gdybym miala zdecydowac sie na kota, to raczej na kotke, bo kotki z reguly sa drobniejsze....ale caly czas sie nad tym zastanawiam, bo nie chce zbyt pochopnie podejmowac decyzji. A jak dlugo mozna zostawic kota samego przez dzien?? Ja raczej w domu przebywam tylko wieczorem, od 8 do 18 z reguly mnie nie ma... Pozdrawiam wszystkich :D🖐️

no i pomyliłam topiki... taaaa starość nie radość

U mnie też od czasu do czasu wychodzi zza chmur. Co więcej, widać kawałek błękitnego nieba. Znaczy się, ono jest! :-D Bo juz zaczynałam wątpić... ;-) A co do bycia mamą - yyy... na to to ja jeszcze nie jestem gotowa... i nie wiem, czy będę kiedykolwiek... :-0 :-( Co dodatkowo komplikuje sprawę jakiegoś poważnego związku, bo jednak normalni ludzie chcą być rodzicami i chcą być z takimi, co rodzicami chcą być... A ja... naprawdę nie jestem przekonana... I to nie z jakichś egoistycznych pobudek. To prostu obawiam się, ze nie byłabym w stanie sprostać macierzyństwu, a co za tym idzie - skrzywdzić dziecko. A tego to bym sobie nigdy nie wybaczyła. :-( No tak, nie dość, że po 30stce, że sama, to jeszcze dzieci nie chce... :-0

nic sie nie martw, ja też nie chciałam i nie chcę mieć dzieci - super patent - mam faceta po rozwodzie, który ma już dzieci :)

Gość 32
jedna taka calkiem niewazna- co ty za glupoty opowiadasz, a kto powiedzail ze masz byc matka itp? Ty masz byc szczesliwa z dzieckiem czy bez. To, ze nie chcesz teraz nie znaczy, ze nie bedziesz chciala kiedys. Osobiscie znam pare, gdzie obydwoje nie chca dziecka i jest im ze soba bardzo dobrze. Ja to chyba jestem w jeszcze gorszej sytuacji, bo bardzo bym chciala miec. Tylko problem z kim, jak ja wlasnie koncze zwiazek, a kiedy zaczne cos nowego? Moze nigdy-a dziecko z wpadki na zyczenie mnie nie interesuje. Zreszta jaki nowy zwiazek jak ja jeszcze jestem zakochana po uszy w tym co jeszcze niby istnieje. Oj, jakas ja pokrecona jestem...

Gość 32
Ewa33-jak jest u ciebie w zwiazku, jesli moge zadac takie pytanie oczywiscie, bo moj wlasnie sie konczy przez to, ze moj partner nie potrafi poukladac starych spraw tzn nasze wspolne kontakty z dzieckiem , pomijam ex, ktora jest na nie itp. Ja po prostu tego nie wytrzymuje i przez to wszystko sie wali

Nie, no ja wiem, że nie muszę być matką. I wiem, ze nigdy nie będę nikim tylko z uwagi na tzw. presję społeczną. Czasem mi sie tylko głupie myśli roją, że może coś nie tak z moją kobiecością - no bo jak to tak, samotna, bez instynktu macierzyńskiego... Bla, bla, bla... ;-) Na szczęście, rzadko mnie to nachodzi. :-D Tyle, że jednak większość ludzi pragnie rodziny, takiej z dziećmi. No, a ja nie wiem, czy taką kiedykolwiek stworzę z powodów opisanych powyżej. Ech... 32 - miłość do kogoś, kto mnie nie chce, to już standard w moim przypadku, jak pokazują lata. Różnimy się tylko tym, że Ty jesteś kochana przez kogoś i sama też kochasz (nawet, jeśli się rozejdziecie), a ja ... cóż, tylko kocham. Tak, w próżnię, że się wyrażę. :-0 ;-)

a u mnie jest nieźle, ex nie robi problemów, Misio widuje się z dziećmi raz na tydzień, na obiadku u babci (matki Misia), czasem gdzieś z nimi wyjeżdża (np. teraz są w Bieszczadach) czasem razem gdzieś jedziemy (tzn. ja, Misio i jego dzieci). Nie mogę narzekać, nie jest źle. Duża zasługa byłych małżonków, że sobie do oczu nie skaczą.

Gość Goosiaa
Hej,single głowa do góry. Zaczyna się wekend. W który można się wreszcie porządnie wyspać. i cieszmy sie, że jest coraz bliżej do wiosny. I tego przepięknego pachnącego bzami i miłością maja.Pozdrawiam wszystkich samotnych i nie tylko i życzę wspaniałego wekendu.