Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magola

niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość magola

Witam, chciałabym uzyskać informacje na temat niedoczynności tarczycy od kogoś kto to przeszedł, bądź przechodzi (objawy,leczenie,przyczyny). Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Gość ja-ja-ja
Ja otrzymałam swoje wyniki dopiero kilka dni temu i wykazały mi sporą niedoczynność. Nie byłam z tym jeszcze u lekarza, ale już się sporo naczytałam :/ Do tej pory właściwie nic mi nie było. Na tarczycę leczyła się moja mama u nieraz zwracała uwagę na moje zimne palce u rąk/stóp, bladość czy powiększony zarys tarczycy na szyi... ale do tej pory jakoś się tym nie przejmowałam. Najważniejsze było dla mnie, że nie tyłam (jesli juz to z łakomstwa;)), a nawet nieco za bardzo chudłam. Ot, takie głupie podejście, że jak nie boli to nic mi nie jest. Jednak te wyniki nieźle mnie zaszokwały, bo przebiłam normę trzykrotnie!!!Mam nadzieję, ze lekarz przepisze mi coś, to poprawi te wyniki. Liczę tez na to, że to od właśnie po leczeniu niedoczynności pozbęde się uciązliwych stanów zmęczenia, zniechęcenia, a wręcz okresowych depresji. Kto wie, może mam w sobie wulkan energii a do tej pory nigdy nie miałam okazji go wykorzystać;) Jeśli masz jakieś ogólne pytania, to niedługo będę u specjalisty, mogę o coś zapytać i w twoim imieniu.

Ja mam niedoczynność, wykrytą kilka miesięcy temu Tylko, że chyba właścicielki tematu brak :-)