Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweł 22lata

Mam bóle w okolicach serca...

Polecane posty

Gość altea Ja
to moga byc nerwobóle ja tez tak mam zrobiłam kompet badan u kardiologa i okazało sie ze to przez nerwice!!:(

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaa
kłucie tak, ale go boli kilka godzin! zreszta ja tez miałam takie kłucia serca a potem sie okazało ze mam z nim problemy! mój tata zmarł na serce, babcia i dziadek i wiem jedno, ze bólów serca nigdy nie mozna lekceważyc! trzeba zrobic specjalne badania - nie tylko usg bo to moze nic nie dac. ja miałam robione badania w specjalnej klinice i trwały cały dzien, były połączone razem z badaniami u psychologa własnie na obecnosc stresów, który przeciez działa ZLE na serce i jest czesto przyczyna chorób serca! i jestem wdzieczna ze zrobiłam te badania, a tylko ldatego ze jako smarkula znalazłam w gazecie ogłoszenie ze ta klinika rboi takie badania za darmo i zaciągnęłam tam swoją rodzine.

Gość ja mam21 lat i mysleałam......
ja jetem teraz pewna ze to nerwobole.........bo ja miałam problemy znarzeczonym i wtedy to sie zaczeło..........:O

Gość Paweł 22lata
przeciez nie mowie ze jest tragicznie ale zwyczajnie od 14 mnie to boli jak sie schylam czy cos robie to boli mocniej... wiec poki co siedziec moge... jak lezalem chcialem sie podniesc to bolalo mocniej...

no to zadzwon po pogotowie i bedziesz wiedzial zrobia ci ekg itd....

Pawelku, szybciutko idz do lekarza, niech Ci da recepte na Zoloft i Paxil PILNIE. To moga byc nerwobole, o ile masz stresujace zycie, lub zaburzenia ukladu trawiennego ( choroba lub powiekszenie trzustki), zrob badanie na poziom cukru... Bywaj zdrow:) Wiki

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaa
jasne ze przyczyn bólu serca moze byc wiele i jasne ze moga to byc tez nerwobóle, ale własnie od nerwobóli sie zaczyna. a choroba moze wyjsc po latach. pocieszacie sie ze to od stresów ale przecież stres to jeden z głównych przyczyn chorób serca! wiec troche nielogicznie myslą tu niektóre osoby.

Gość zatroskana
no właśnie mówimu o boóly, który mozna znieśc i nasiła sie w moemncie pocylania itp. A zawał to boli nie do wytrzymania, a nie tak umiarkowanie. A czasami to nie boli. Uniego wyszstko wsakzuje na stres.Ale oczywiście przezorności nigdy za wiele. Idz zrób badania

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaa
Paweł zainteresuj sie lepiej tymi bólami - idz chłopie do kardiologa bo skoro jestes w grupie ryzyka i masz tak czesto te bóle to to nie przelewki, a watpie czy to zwykłe nerwobóle.

Gość Paweł 22lata
dobrze pojde do lekarza chyba ze do jutra nie przejdzie to zadzwonie przynajmniej sie na pogotowie zorientowac...

Gość zatroskana
nie popadajmy w hipochondrię. a jaaaaa...nadpobudliwa z Ciebie osóbka i zawzięta cholernie...zwolinij prosze...szanuj swe zdrowie i serduszko

Gość Olka...
A czy młoda osoba w wieku 23 lata o normalnej budowie, może mieć zawał? Czy to tylko się tyczy osób starszych ???

nielogicznie.........przesatn kobietko bo jak dla mnie to przesadzasz,i jestes panikara,najlepiej napisz mu juz kiedy umrze na ten zawał......:O wyglada to na zwykle nerwobole pisze po raz kolejny.:O paweł mogłby napisac na co sie zdecydował:)

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaa
idz bo bóle które trwaja jak piszesz codziennie, ze nawet ciezko ci sie podniesc sa niebezpieczne. chyba nie chcesz w wieku 24 lat miec zawału - a trzeciego zawału raczej nikt nie przeżywa. nie chce cie straszyć, ale osoby bedace w grupie ryzyka musze byc pod opieka kardiologa i co jakis czas robic badania.

Gość zatroskana
a takie bóle w okolicy serca to pewnie połowa lub wiecej ludzi miało. I co, wszyscy maja chore serce? albo czeka ich zawał?

Gość Paweł 22lata
no ja nie wiem wiec sorki ale to nie licytacja wiec nie bede sie na nic decydowal, troche dziwne zebym sie mial na cos zdecydowac...:/

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaa
nie ejstem panikara, ale wieszkosc z was nie ma pojęcia o chorobach serca ! ja nie mówie ze to zawał ale chyba lepiej zeby chłopak sie przebadał skoro ma te bóle. a jak ktos uwaza ze przesadzam to jest zdrowo porąbany - jesli chodzi o zdrowie to nigdy nie ma przesady, ale wida cniektórzy sa zbyt ograniczeni zeby to pojąć.

Gość Olka...
ja mam21 lat i mysleałam...... ---> to było do mnie???? Jak ci sie nie podoba moje pytanie to nie odpowiadaj, sama mam cos takiego odlatego jestem ciekawa, czy w tak młodym wieku zawał moze być mozliwy?? Nie mowie, że autora topicu czeka zawał przeciez. Ludzie wiecej tolerancji i poczucia humoru!

Gość zatroskana
a jaaaaaa... z Twoim charakterkiem to niedziwne, że jestes w grupie ryzyka. panikujesz do przesady i straszysz biedaka. Uwazaj, bo sama siebie wykończysz i leki nie pomogą . Dbaj o swoja dobrą kondyncjepsychiczna, więcej optymizmu. Mimo wrogiego nastawienia do moijej osoby goroąco pozdrawiam

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaa
a do tej osoby która pisze ze to zwykłe nerowbóle - skad wiesz?? jestes lekarzem zeby na odległośc stawiać diagnoze?????? ja tylko radze by Paweł sie przebadał, bo serce to nie przelewki ! pisze co wiem, a wiem na ten temat dosc sporo. to ze akurat u was to nerwobóle nie znaczy ze chłopak ma tak samo.

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaa
zatroskana nie masz pojecia o mim charakterze. nie starsze ale mówie jak jest, wiec sie odczep.

Gość znałam dziewczyne
która zmarła na zawał. to było nagle - siedziała i za chwile juz jej nie było. nikt nie wiedzial ze miała problemy z sercem. była rok wyżej w liecum ode mnie, zdała mature, dostała sie na studia - była u swojej kolezanki jak dostała zawału. swoją drogą włąsnie w Polsce najwiecej osób umeira na zawał...

Gość zaraz baby przez was Paweł
zawału dostanie ;) Nie kłócić się :D

Gość zatroskana
a jaaaa...o to chodzi, że Ty nie mówisz, nie radzisz....Ty panikujesz na maksa.Myslisz, że tym straszeniem mu pomozesz? Chyba przybiłas mu kolejny gwózdz w serce. Psycholog i terapeuta z Ciebie zaden.Strasznie jestes ograniczona Dziwna z Ciebie istota i faktycznie nie mam juz ochoty na dyskusje z Tobą. Ta rozmaowa byłaby dla mnie mało satysfakcjonująca. żegnam. Pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi

Gość Paweł 22lata
wlasnie mile Panie nie kloccie sie jakbym wiedzial ze z tego powodu sie bedziecie klocic to bym nie zaczynal tematu...

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zatroskana ja tez nia ma ochoty na dyskusje z tak ograniczona osoba jak ty wiec daruj sobie kobieto. ja pisałam o faktach o których ty nie masz pojęcia, tym bardziej mi cie szkoda, ze ejstes taka niedoinformowana. ja nie panikuje tylko doradzam pawałowi wiec sie nie wtrącaj przynajmiej i mnie nie pouczaj. lepiej zawszasu panikowac niz potem miec porblemy ze zdrowiem ale widac nie jestes w stanie tego zrozumiec. dziwna istotą jestes ty skoro naskakujesz na mnie za to ze radze chłopakowi zeby zrobił badania! zreszta dziwna to z amało powiedziane - jestes po prostu tepa skoro nie rozumiesz powagi problemu. i wiesz mam gdzies czy rozmowa ze mna cie usatysfakcjonowała czy nie.

Gość altea Ja
ja stawiam na nerwobole u mnie było to samo

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja sie z nikim nie kłóce, Paweł nie chce cie starszyc, tylko napisałam jak to wygląda - oczywiście wcale to nie znaczy ze twoje bóle to musi byc cos złego, ale o tym moga zdecydowac tylko badania, a nie diagnozy na kafe - typu "to tylko stres, nie przejmuj sie". ja nie rozumiem jak mozna sie nie przejmowac swoim zdrowiem. Ja nie apnikuje, ja po prostu wiem jak takie bóle moga sie skończyć i napisałam ci to wszystko w dobrej wierze. Powodzenia :)

Gość nerwus
mnie wszystko boli i żyje! i to nawet intensywnie i jestem przyzwyczajona nawet sprawia mi to przyjemność. Ty też się w końcu przyzwyczaj!!!!! Jesteśmy tylko ludźmi!