Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brombka

nadmanganian potasu przeciw gzybicy w ciazy?

Polecane posty

Gość brombka

Czesc dziewczyny. Nie wiecie czy mozna plukac sie nadmanganianem potasu bedac w pierwszym trymestrze ciazy?Moze stosowala ktoras z Was? A czy oklady z jogurtu naturalnego moze ktos stosowal?

Gość brombka
oczywiscie GRZYBICY.Ale byk.Sory.Nie patrzylam jak pisalam.

Hej! Okłady z jogurtu naturalnego stosowałam, działają bardzo łagodząco, co do nadmanganianu potasu to nie wiem. Ale jogurtem mysle , ze spokojnie do czasu pojścia do lekarza, mozesz sobie pomagać. Ja zamiast nadmanganianu potasu do przemywania stosowałam Tantum Rosa. Pozdrawiam.

Gość brombka
Dzieki Aniu.Bylam wlasnie w sklepie i kupilam jogurt naturalny. Zaraz zastosuje. Najgorsze jest to ze ta grzybica wraca jak bumerang.Niby juz wyleczona a tu bach,znowu pojawia sie i to w jak najmniej odpowiednim momencie.

Oj, znam ten ból, u mnie pojawiała sie regularnie do 4 miesiąca, tydzien leczenia, tydzien spokoju i od nowa. Poki co, probowala sie jeszcze pojawic pozniej ze 2 razy, ale od razu zapobiegawczo stosowałam czopek i juz 8 miesiac, a jej nie ma. Ale odpukać. Oby sie nie pojawiła. Zycze duzo cierpliwości, na pewno w koncu zniknie.

Gość brombka
Slyszalam ze grzybica jest dosc czesta dolegliwoscia kobiet w ciazy ze wzgledu na zmienione pH pochwy. Aniu, a masci jakies przepisywal Ci lekarz?

Gość brombka
Strona podana przez abc nie wchodzi mi.

Gość a b c
to ja skopiuj i wklej

Brombka, najpierw w I trymestrze lekarz przepisał mi czopki - Nystatyne i irygacje z rumianku, a w drugim trymestrze czopki i maść Clotrimazolum. Podobno nie wolno stosowac razem Nystatyny i maści Clotrimazlolum, bo jedno znosi działanie drugiego. A ty byłaś juz z tym u lekarza?

Gość brombka
Bylam juz nie raz u lekarza z moim grzybkiem.Dostawalam rozne masci i czopki a raz nawet jakies tabletki dla mnie i meza. Ale co pewien czas grzyb wraca. Wczesniej nie staralam sie o dziecko wiec stosowalam te masci bez obawy. Ale teraz jest inaczej i nie chce zaszkodzic nieswiadomie dziecku. @ mam miec za 6 dni, wiec moze moje obawy sa nieuzasadnione ale wole dmuchac na zimne.

brombka -----> kochanie a czy razem z partnerem poddajecie się leczeniu? Pytam,bo to bardzo ważne . . .Bo jeżeli cierpisz na grzybicę to bardzo prawdopodobne jest to,że Twój partner również [ poprzez współżycie] więc na ogół leczenie powinno obowiązywać oboje partnerów . . .bo nawet jeżeli Ty się wyleczysz to Twój partner automatycznie Cie zaraża . . . Tak mi sie wydaję . . .zresztą znam osobę,która tak w ciąży miała i oboje się leczyli i nie było bumerangu ;) Pozdrawiam . . .🌻 Dużo zdrówka dla Ciebie i dzidzusia :)❤️

Gość brombka
Droga _Acha_. Tak, moj partner leczyl sie razem ze mna. I u niego jest niby wszystko ok. Tylko u mnie to wraca. Ale skoro ja mam to pewnie on tez zarazil sie znow odemnie.Tyle tylko, ze u niego nie ma zadnych objawow obecnie. Bledne kolo.

Rzeczywiscie błędne koło !:( Ale nie martw się kochanie napewno wszystko się jakoś ułoży .... A czy już jesteś pewna że będzie dzidziuś czy to narazie domysły [ jeżeli tak to 3 mam kciuki i życzę powodzenia---nie dziękuj ! ;) ]

Gość brombka
Bardzo chcialabym zeby juz byl dzidzius. @ mam miec za 6-7 dni (zalezy jak dlugi w tym miesiacu mam cykl), ale staralismy sie z mezusiem wiec moze nam wyszlo. Bardzo cieszylibysmy sie.

Gość sylwka
mam chyba podobny problem!!chciała bym wiedziec jak robi sie te okłady z jogyrtu?????

Ja jogurtu używałam jak masci lub kremu, tzn. brałam ten jogurt na wacik kosmetyczny i przecierałam swędzace miejsca co jakiś czas. Brombka, napisz czy będzie Dzidziuś?

Witam, a ten jogurt nie wpłynie negatywnie na dziecko jeśli się coś dostanie do środka?

Gość brombka
Zastosowalam jogurt i musze Wam powiedziec, ze jak dla mnie to rewelacja, wszystko przeszlo. Pierwszy raz stosowalam jogurt na ta dolegliwosc i podzialal lepiej i szybciej (a przede wszystkim naturalnie) niz masci ktore stosowalam kiedys. Aniu 26, co do pytania o dzidziusia to jeszcze nie wiem do konca, bo @ jeszcze nie ma, ale ostatnio podziebilam sie troszke i moze to powoduje opoznienie (no moze jeszcze nie opoznienie bo dzien sie jeszcze nie skonczyl a termin mam na dzis). Ale czuje sie malpowo niestety. Nika81, nie zastanawialam sie nad tym, ale raczej nie powinien miec zlego wplywu. Przeciez normalnie zjadamy jogurt.

Gość dobra raba
Znacznie lepsze od jogurtu sa kapsulki Lactovaginal stosowane dopochwowo.Bezpieczne w ciazy.

Gość brombka
Dzieki za rade. A mozna go kupic bez recepty? Jak znowu dopadnie mnie grzybek (oby nigdy wiecej) to sprobuje. A co sadzicie o pytaniu Niki?

Gość brombka
Niestety @ przyszla. Znowu. Ale rady na przyszlosc przydadza sie. Dzieki.

Jogurt na pewno nie zaszkodzi dziecku, tymbardziej, ze mało prawdopodobne aby w ogóle wpłynął do środka, a te globulki Lactovaginal tez stosowałam, ale juz pod koniec kuracji, maja za zadanie przywrócić właściwe ph w pochwie. Mozna je kupic bez recepty, koszt ok. 22zł. W ogóle czytałąm, ze bakterie grzybicy sa ulokowane w jelicie i czekają na odpowiednie warunki, zeby sie przedostac w inne okolice, dlatego zalecane jest w ogóle jedzenie jogurtów bo zawieraja pałeczki kwasu mlekowego (te same co Lactovaginal) i zwalczają grzybki. Pozdrawiam, a za Ciebie Brombka trzymam kciuki, jak juz bedzie wszystko jasne, to napisz.

Brombka, przykro mi, ale nastepnym razem na pewno sie uda, tylko nie mozesz o tym bezustannie myśleć, tylko przyjac takie załozenie jak ja: jak będzie to fajnie, jak nie to trudno, no i sie udało!!! Całuski, bądź dzielna!

Gość Clotlimazum
jest taka masc.. ona jest gojaca... na wszelkiego rodzaju grybice swedzenia .. nawet jak kiedys przy myciu niechcacy sie skalecylam zasmarowalam sobie lekko ta mascia i zaraz ukoila pieczenie.. a jesli jednak twoje leczenie nie pomaga.. polecam odwiedziny u ginekologa.. niech zrobi ci cytologie i zbada... ja tez jestem w ciazy.. i cytologia wyszla mi II czyli normalny odczyn dla kobiety w ciazy.. od poczatku ginekolog pytal sie czy mam uplawy (Ty pewnie tez je posiadasz?).. nie mialam Pojawily bierze sie je co 2 dzien... a jak juz uplawy przejda mozna profilaktycznie raz na tydzien Nie podam Ci nazwy tych globulek bo ich jeszcze ie wykupilam.. a rozczytac nie moge :) I mam podejrzenie ze skoro twoje dolegliwosci ciagle wracaja to pewnie za wczesno konczysz kuracje...

Kapsułki Lactovaginol bardzo podrażniają śluzówki po 2 dniach stosowania wszystko było podrażnione.. Brałam je po globułkach Pimafucin.. Teraz domowym prostym sposobem sie wyleczylam i swedzenie na zewnatrz przeszło.. Mycie sie w przegotowanej letniej wodzie, podmywanie sie zaparzonym ŚWIERZYM rumiankiem, kora debu i nadmanganianem potasu w wiekszej ilosci wody zeby nie byl za mocny. objawy znikly po 3 razach zastosowania. jutro ide do lekarza wiec okarze sie czy wszystko wrocilo do normy :)