Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżciektos mnie szantazuje

zalamanaaaa

Polecane posty

mam ogromny problem,ktos pozyczyl mi 1500zl w grudniu,mialam oddac 15marca...tak ja powiedzialam,a on pozyczyl bezterminowo,tzn mialam oddac kiedy bede miala...w miedzyczasie poklocilismy sie....teraz on pisze mi smsy z pogrozkami i chce natychmiastowego oddania dlugu,grzecznie napisalam,ze w tej chwili nie mam i oddam 1 marca,jednak on tego nie przyjmuje do wiadomosci i straszy mnie,ze go zmuszam do zrobiena "czegos zlego"... nie ma zadnych swiadkow na to,ze mi dal te pieniadze...co mi moze zrobic??? boje sie........

ty nie masz zadnych swiadków ... a on ma ? Jezeli tez nie ma to powiedz mu ze za taki szantaz (a dowodami sa smsy w takim przypadku) moze isc siedziec, wiec albo poczeka grzecznie do marca albo poczeka w kiciu :O

on nie ma,kiedy mi dawal bylismy sami, wie o tym moja kolezanka,ze dostalam od niego te pieniadze,zeby bylo smieszniej,to moj byly(byly od miesiaca)...smutneee

ja sie boje,ze moze mi samochod patrzaskac,albo szyby w mieszkaniu,strasznie sie boje....boze,dlaczego ludzie sa tacy podli???

Gość klklklk
skoro nie ma dowodów ze coś Ci pozyczal to idź na policje i zglos ze chce od Ciebie wymusić. masz dowód - smsy bedzie podwójny zysk, jego wsadza a Ty nie bedziesz musiala wcale oddawać:classic_cool:

ale on ma smsy,w ktorych mu napisalam,ze oddam na poczatku marca...teraz mi napisal,ze to bylo 1700,a na pewno bylo 1500...i ze robie z niego idiote....odpisalam mu,ze jesli policze wszystkie kolacje ktore u mnie jadl i noclegi to wlasciwie on mi bedzie musial zaplacic,dobrze??? ( bylismy ze soba prawie rok,spedzal u mnie dwa weekedny w miesiacu)

przeciez on mi moze powiedziec nawet,ze to byly 3000!! i co wtedy??? bozee.....

Gość a obciążyłaś chamaza sex
???????? Masz rację duuuuuuużo więcej musialby ci oddać

no on może powiedzieć nawet że 10 tysięcy, tylko ja pytam jak to udowodni?;)

no i włąśnie. Ty masz dowód, że ci grozi w postaci sms-ów, on ma ze mu oddasz ale nie ma sumy, jezeli ma twój sms, ze mu oddasz jak było umówione 1500 zł, to w sądzie jest to właśnie dowodem, jaką cene on poda to nie ma w sądzie potwierdzenia tego ! Czyli dowodu nie ma praktycznie żadnego :) w odróżnieniu od ciebie bo ty masz jak ci grozi a za to mozna isc siedziec

no ani ja ani on nie udowodni,tyle tylko,ze boje sie,ze wynajmie jakis kolesi ktorrzy mi poskacza po aucie,albo kamieniami porzucaja....normanlie zaczelam sie go strasznie bac...........

Na ataki wandalizmu , to już nie masz zadnej gwarancji ... Jesli tak się boisz ,to oczywiście idź na policję, powiedz , że dostajesz takie SMS-y i obawiasz się, że spełni swoje groźby ... albo znajdź kasę i mu oddaj ... oczywiście wyslij pocztą ...

Gość pozycz kase i przeslij
mu przekazdem pocztowym ,bedziesz mialal pokwitowanie :)

Słusznie, że debila rzuciłaś. Bo jest debilem wyjątkowym. raz, że pożyczył \"na słowo\", bez świadków - wiec to on jest w \"gorszej\" sytuacji. Do tego, groźby wysłane \"w celu wymuszenia wierzytelności\", są karane znacznie bardziej niż \"zwykłe\" pogróżki (art 191 kk). Idź na policję, po prostu.

Gość jak jak jak
jak on Tobie zrobi krzywdę, to Ty też kogoś wynajmij, żeby jemu co nieco połamali ..... z łapkami w gipsie smsów już nie popisze.....