Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to prawda...

Czy to prawda że nie powinno się pić do 2 godzin po posiłku?

Polecane posty

Gość czy to prawda...

ja czytalam ze nie wolno pic predzej niz 45 min po posilku zeby nie zaburzac pracy zolądka w trawieniu.

Gość czy wy już ocipiałyście
z tym przesadnym dbaniem o jedzenie, sylwetkę etc.? moze najlepiej nic nie jeść, bo są i tacy, którzy żywią się energią świetlną? dziewczyny, a a gdzie zdrowy rozsądek?

Gość czy to prawda...
ja nie przesadzam,ja się tylko pytam-to takie dziwne?

i co jeśli to prawda zamierzasz się do tego stosować?

no fakt mozna zachorowac np na ortoreksje albo jeszcze cos innego , ale szczerze ci powiem ze ja nie przestrzegam tego jesli chodzi o picie. Jesli po posilku chce mi sie pic to sie napije i tyle :) Ale zazwyczaj pije herbatke czerwona.

Gość kafelka
Nie powinno się pić po posiłku. Tu chodzi o to, żeby nie rozcieńczać soków trawiennych, czy jakoś tak :P Wtedy żołądek szybciej trawi itd. Ale najlepiej niech wypowie się na ten temat jakiś lekarz ;)

Gość czy to prawda...
ja tez piję,ale chciałam po prostu wiedzieć czy to nie zaburza właśnie czegoś.Wiesz-jestem na diecie i naprawde bardzo mi zalezy na schudnięciu i jesli będę miała nie pić to nie będę!Gratuluję,że nie masz takich problemów,ale ja mam!:O

Gość kafelka
A tak w ogóle to polecam książki pana Tombaka :D

ok, możesz się stosować, ale z tego co wiem jest jeszcze jedna zasada - wypijać PRZYNAJMNIEJ (czyli lepiej jeszcze więcej) 2 litry płynów dziennie więc kiedy zamierzasz tyle wlać w siebie skoro po posiłku musisz odczekać aż 2h? nie będziesz miała kiedy tyle wypić dlatego mówię o zdrowym rozsądku

Gość kafelka
Ale to naprawdę nie jest takie głupie :) Zwłaszcza jak ktoś ma jakieś zaburzenia trawienne. A 2 litry dziennie też się zmieszczą (bez picia po posiłkach). No chyba, że ktoś je cały dzień :P

Gość Gosiuniaaaaaaaaa
Według Tomba nie powinno sie pic po jedzeniu 2 h inni lekarze maja podobne zdania . Ja nie pije i jakos zyje:) Kawe mozna 1/2 h po jedzeniu

lepiej jeść mało, ale często w odstępach czasu 2,5-3h dlatego sądzę, że przy takim sposobie odżywiania nie uda się wypić tych minimum 2 litrów płynłów dziennie skoro trzeba odczekać 2h po posiłku by się napić

nie powinno się pić PODCZAS posiłku, zaś po posiłku nie pić nic zimnego.

Gość podczas posilku
podczas posiłku absolutnie nie powinno sie pic... nastepnie czytalam ze pozniej dczekac chwile pol godziny i wypic cos cieplutkiego ...:)