Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smoczyca17

IMIE MOJEJ ZMARŁEJ MAMY?

Polecane posty

Nie dawno dowiedziałam się o ciąży a czuje że to chyba będzie dziewczynka.No właśnie! Czy moge nazwać swoją córeczkę imieniem mojej zmarłej mamy Urszuli? Tym bardziej że mama zginęła w tragiczny sposób(ale o tym nie chce mówić) a moja babcia stwierdziła ,że to żle wróży mojej córeczce-że przez to i ona może być nieszczęśliwa..A nie wiem czemu ale coś mi mówi,żebym tak nazwała własne dziecko,czuje że przez to stane się szczęśliwsza(nie wszyscy niestety to rozumieją).A do tego imie Urszulka bardzo mi się podoba.A! Jak by mi się trafił chłopczyk to nazwie go Andrzej:) Zawsze mi się to imie podobało.

Daj spokój, po co wierzysz w zabobony, bez przesady, imie to imię a nie jais nosnik danych. Ma być ładne lub nie i tyle. To bardzo ładnie że chcesz dać dzieciątku imie po mamie, nic nie zapeszysz :) Po prostu bedzie to wyrazem miłości do Twojej mamy. Zressztą Ule to bardzo fajne dziewczyny i jkaie zaradne. Zrób co ci serduszko dyktuje. Pozdrawiam! I gratuluję maleństwa:)

jeśli to będzie dziewczynka a podoba Ci się te imie,chcesz by Twoja córeczka z pewnych względów miała te imie a nie inne to czemu nie??? To jak będzie miała dzidzia na imię to sprawa rodziców ,a zabobony zostaw na boku

Gość Jornek
Witam! Ja jak bylam w ciazy to mialam dokladnie ten sam pomysl, wiedzialam ze jezeli urodze coreczke to dostanie ona imie po mojej zmarlej Mamie, Renata. Urodzil sie chlopak wiec nic z tego... Ale jezeli jeszcze kiedys bede miala coreczke to bedzie miala tak na imie. Nie wierze w zadne przesady zwiazane z nadawaniem imienia osoby zmarlej. Pozdrawiam

Gość moja kuzynka dała swojej
córce imię po mamie :) Ula to bardzo ładne imię

przeciez sa rodziny gdzie tradycja jest dawac imie po dziadkach , babciach.... wlasnie w ten sposob i Ty mozesz te tradycje u siebie zaczac:) nie sluchaj innych tylko rob jak sama uwazasz i czujesz:)

Gość Fiu fiu .. ..
Ja dałam swojej córeczce imię po mojej zmarłej przyjaciółce która była dfla mnie jak siostra. Myslę że to ładnie z twojej strony uczcic pamięc mamy w ten sposób. Może babcia w jakis szczególny sposób bedzie dzieki temu czuwała nad twoim maluszkiem.

bardzo dobry pomysł, tym bardziej że tak chcesz i czujesz. Powszechne jest nadawanie dzieciom imion po dziadkach, którzy nie jednokrotnie nie zyją, wiec nadanie imienia po mamie (która w sumie byłaby babcia dla Twojego dziecka) jest piekne.

Dziękuje Wam za te piękne rady. Tak macie racje:-) Dodaliście mi odwagii w tej decyzji. Tak głębiej się nad tym zastanawiając to dzięki temu imieniu ,jakaś maleńka cząstka mojej mamy pozostanie w rodzinie:) A ja napewno dzięki temu poczuje się szczęśliwsza.Zawsze to za mną chodziło aby moje córka miała na imie Urszulka,wachałam się ale trzeba iść za głosem serca a jakiś dobry duszek ciągle mi podpowiada,że to imie Urszula nie może być zapomniane i łączone tylko z tragedią.Więc przestane słuchać zabobonów i pójde za głosem serca...Mama jak by żyła napewno była by szczęśliwa,że jej wnuczka ma na imie Urszula:)

Nadanie imienia po mamie to dobry pomysł :) Idź za głosem serca. Przecież w wielu rodzinach pewne imiona przechodzą z pokolenia na pokolenie, a przecież wiadomo, ze ich właściciele też jakoś odeszli z tego padołu... Odwagi, imię jest piękne i nic nie stoi na przeszkodzie, zeby Twoja córcia tak się nazywała :)

Gość u mnie w rodzinie
byl taki przypadek. A dziecko ma juz 20 lat i jest bardzo szczesliwe

uważam, że bardzo dobrze postępujesz :) Mój mąż ma imię po swoim zmarłym wujku i śmieje się, że \"ma więcej szczęścia niż rozumu\" i ze napewno nad tym szczęściem czuwa jego wujek :)A więc zycze Ci wszystkiego najlepszego i ślicznego, a przede wszystkim zdrowego dzidziusia :)

Gość Mebd
Skoro czujesz, że tak będzie dobrze, to zrób to. To Twoja radość przeleje się na dziecko a nie urojone fatum. Zdrówka zyczę Wam obu/ obojgu :)