Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam się Was

Kto mieszka w bloku i jest z tego zadowolony?

Polecane posty

nie jestem stara ale nie chcialabym zapieprzac 10km zeby sobie chleb kupic bo to bez sensu.dom ma byc do zycia a nie tylko do spania jak dla wiekszosci ludzi ktorych znam,mieszkajacych na obrzezach miasta.no i z imprezy nie ma problemu z powrotem.

Gość to chyba zalezy od sasiadow
i twojego nastawienia. Jako dziecko mieszkalam w domku, jak wprpwadzilismy sie do bloku to uwazalam to za szczyt szczęscia i nowoczesnosci ( bo byl w centrum), potem przenioslam sie do wielkiego mieszkania w starej kamienicy, tez bylo najpierw super, ale kamienica stara i wciaz sie cos psulo. Kupilismy domek. Na poczatku strasznie sie balam sama w nim nocowac , teraz jest lepiej , ale tez sie boje go zostawiac. Na stare lata mam zamiar wrocic do bloiku - no, powiedzmy ladnego mieszknaia w apartamentowcu. Dobrze, ja czlowiek wszytkiego spróbuje, wtedy mu niczego nie zal, wszystko ma swoje plusy i minusy.

a fee z blokami < -- skoro za Tobą nie przepadamy, to może sobie pójdziesz? Po co siedzieć gdzieś, gdzie nie jesteś mile widziana? :)

Gość mizdrzynska
No ja mieszkałam w domku z rodzicami, i w dziecinstwie to było dobrze.Ale w młodości to mi ciążyło. Ja chciałam wychodzić, a tu do przystanku kawałek, wszedzie trzeba dojechać, kazde wyjscie to wyprawa. Teraz mieszkam w bloku, i czasami myśle o domku, ale tak delikatnie, tu mam swobodę poruszania ,tam bym ugrzezła.To przez korki, zeby dojechac do miasta trzeba się przez nie przebić, a miescie tez sa , ale mam dobry punkt, i to zdecydowana oszczednośc czasu.Za chwile, córka na Uniwerek, i dojazd zajmie jej kwadrans,z domu, gdzie mieszkalam dojazd zająłby 1,5 godziny.I wcale nie jest to daleko. Czyli zostajemy, a póżniej, zobaczymy.

Gość uuuuuuuuuu
ale najgorsze jest to ze nie można głośno imprezować, szczególnie jak się ma walniętego sąsiada. Mieszkamy w dużym 16-to piętrowym bloku w centrum Warszawy, a po za tym jest OK, ale i tak myślimy o budowie domu na własnej działce i wtedy IMPRA NA CAŁEGO!!!

Oczywiście blok. W bloku czuje sie bezpieczniejsza. Za tydzień wyprowadzam się z czterpiętrowego bloku, w którym mieszkam na drugim piętrze :) do bloku, w którym będę mieszkać na 10 !!! piętrze :D Już mi się nogi trzęsą na samą myśl o myciu okien. No cóż :P jakieś liny do wspinaczki górskiej muszę sobie sprawić :classic_cool: Minusem mieszkania w bloku są sąsiedzi :o Nade mną mieszkają ludzie z patologicznej rodziny i 3 lata toczyłam wojnę z nimi :P Drugim minusem jest mycie klatki :o całego piętra :o Ogłolnie rzecz biorą jest zadowolona z mieszkania w bloku :D polecam :P:P:P

Gość angela_
mieszkam w bloku i jestem zadowolona, mam w miarę normalnych sąsiadów, czuję się bezpieczniej, dzieci mają większy kontakt z rówieśnikami, mam wszędzie blisko (do sklepów, przedszkola, przystanków itp) minusem jest czynsz mieszkanie w domku też ma swoje plusy ale przyzwyczaiłam się do bloku i ciężko byłoby mi się przestawić

Gość moja siostra mieszka
w bloku ( mniej klopotow) a ja w domku ( wiecej swobody) i nie chciałybysmy sie zamienic

Gość ktosiaczek
Ja mieszkam w bloku i jestem zadowolona. Co nie znaczy,ze nie przeprowadzilabym sie do domku,gdybym miala taka mozliwosc ;) Aczkolwiek mieszkanie w bloku w moim przypadku ma niewatpliwe zalety- jest bezpieczniej, sasiedzi sa fajni (akurat na moim pietrze mieszkaja sami mlodzi), nie mam problemu z robieniem imprez (pod warunkiem,ze nie odbywaja sie dwa razy w tygodniu ;) ), mam wszedzie blisko, myc klatki nie musze, bo placimy co miesiac dodatkowe 20 zl w administracji i klatke myje sprzataczka, nie musze sie martwic o odsniezanie, ogrzewanie, remont dachu (jak juz ktos wczesniej wspomnial).....itp itd. Wszystko ma swoje wady i zalety.

zgadzam sie z wypowiedzia Z antykwariatu zielonego kruka, w bloku czuje sie bezpieczniej jako ze jestem strasznie strachliwa ze pod nieobecnosc domownikow ktos nas okradnie na przyklad,mieszkam na 5.pietrze wiec przez okna mi nie wleza tak jak w domku mogliby-juz w ogole nie ruszalabym sie z domu i pilnowala dobytku:P

Gość w bloku byłoby ok.
gdyby nie było tu tylu meneli

Gość jasne jasne