Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka taka

pomysł na noc poślubną

Polecane posty

witajcie licze na Wasza wyobrażnie w ten wekeend jest wesele mojej kuzynki. wraz z inna kuzynka ( siostra panny młodej) wynajełysmy pokoj na noc poslubna dla młodej pary:-) wczoraj byłysmy zobaczyc jak ten pokój wyglada. jest bardzo fajnie czysciutko i sympatycznie jednak czegos brakuje. postanowiłysmy postroic ten pokoj jakies balony itp. a teraz pytanie do Was czy któraś tak miała taka niespodzianke w noc posluubna? macie jakies pomysły na wystrój tego pokoju , cos fajnego pomysłowego cos co ich zaskoczy :-) z góry dzieki za odpowiedz, pozdrawiam

Gość hej hej hej hej hej hej
Pomysl jest niezly, chociaz upewnij sie, czy w miejscu gdzie jest wesele ( np jakis hotel) nie ma oferowanego apartamentu dla mlodych gratis, bo tak czesto bywa. A co do wystroju.... balony jakos zle mi sie kojarza, w ogole jestem uczulona na gume tego typu i glowa mnie boli od zapachu balonow... a moze tak kwiaty?? albo rozsypane platki roz i swiece przygotowane, ktore mozna tylko zapalic?? Pozdrawiam:)

wiem wiem , te balony odpadaja napewno , na innym forum popisałam dosc na ten temat i balony kategorycznie odpadaja:-)) kwiatki weselne chce ustawic , no i te płatki i swieczki. a moze jeszcze jakies pomyły ?????

Na innym topicu przeczytalam, ze panna mloda jest w ciazy w 3 lub 4 miesiacu i nieco zmienilam zdanie. Moze takie "aranzowanie" nastroju na noc poslubna nie jest na miejscu?? Moze panna mloda bedzie w cichosci ducha troche zniesmaczona sprawa??? Moze w ciazy nie uprawiaja seksu, a taka "aranzacja" sprawy nie kojarzy sie ze spaniem, czy pielegnacja ciezarnej, a raczej typowo z igraszkami:) Chyba sklonilabym sie ku innej niespodziance:) Pozdrawiam

Celebracja nocy poslubnej mysle ze jest fajna... ale... Moze mam glupie poglady poprostu, nie wiem. Skoro zyja jak malzenstwo, z widocznym owocem tego, to chyba TĘ noc maja juz za soba... Sama wspolzyje, ale nie jestem w ciazy. Planujemy slub, stad szwedam sie po tym dziale. Noc poslubna bedzie dla mniie wazna, bo to bedzie noc za pewnym progiem, ale ten prog kojarzy mi sie domowo ze stabilizacja... A co do niespodzianki... to... mozna np dolozyc te pieniadze pzreznaczone na te niespodzianke do fajnego wyjazdu dla nich:), cokolwiek;) Nie obraz sie na mnie, ale poprostu bylam kiedys na slubie, kobietka byla w ciazy w 6 miesiacu ( ciaza juz b. widoczna) i wszyscy przesadnie dbali o to, by wszystkie symbole czystosci byly zachowane. Welon jak najokazalszy, bukiet slubny z lilii itp. Jakos takie "aranzowanie" nocy poslubnej tez kojarzy mi sie z czystoscia. Nie jestem dewotka ani osobka jakas nawiedzona. Poprostu wynajmowanie pokoju na noc poslubna dla pary spodziewajacej sie dziecka jakos mi nie pasuje... Nie wiem

hej bardzo dobrze Cie rozumie i sie nie obraze na ciebie :-)) wiesz moja kuzynka jak by nie ciąża pewnie niewychodziłaby teraz za mąż. niemaja mieszkania wyremontowanego itp jakos tak do slubu im sie nie spieszyło . to nie sa jakies małolaty ona 26 on 32. ale wiem ze o ślubie nic nigdy nie gadali. nieuwazam tez ze zle robia ze sie pobieraja z powodu dziecka , gdyz tak nie jest kochaja sie i kiedys by sie napewno pobrali , ale ze bedzie dziecko to stwierdzili ze nadszedł ten czas:-))) jej czystosci a raczej nieczystości :p nieda sie ukryc , ma fajny brzuszek. wiesz ja niewiem czy to tak dokonca dobry pomysł ale hmmmmm jednak chyba na tym pozostanie , napewno sie ucieszą , beda mieć spokuj chwile dla siebie. w domu kuzynek jest duzo ludzi u niego w domu tak samo , a tam w tym hotelu ta jedna noc tylko dla nich. ja osobiscie wole zajsc w ciaze po slubie, ale wiadomo niezawsze jest tak jak bysmy sobie wysnili. byłam kiedys na slubie kolezanki walsnie była juz chyba w 6-7 miesiacu i niezadobrze to znosciła bolaly nogi i wogóle , a przeciez na weselu trzeba skakac , bawic sie itp

W takim razie zycze Twojej kuzynce pzrede wszystkim tego, aby malzenstwo bylo udane. Szkoda, ze jest tak, ze nie rozmawiali wczesniej o slubie. Nie dlatego, ze jakies ciotki, czy ktos sie burzy, ale wydaje mi sie ze sama kobieta w takim ukladzie sie gorzej czuje... Chyba jest taki cien, ze jednak zdecydowal sie na ten krok pod wplywem dziecka i poczucia odpowiedzialnosci, chyba czasem kobieta moze czuc sie troche zepchnieta na dalszy plan. Ale nie o to chodzi:) Jesli oboje maja taki tumult w domkach, no to faktycznie kiepsko. Wiem, ze to pewno jest niemozliwe, ale...:) mnie sie podoba system amerykanski:) Nie jestem enstuzjastka wesel:) Para mloda jest na weselu chwile, obiadek itd i oni wyfruwaja w podroz, a Ci, ktorych wesele cieszy, czyli cale rodzinki bawia sie dalej, a rodzice mlodych sa gospodarzami:) Gdyby tak sie dalo:) i gdybyscie mieli wieksza grupe wsparcia finansowego:) to byloby extra;) Jest wesele, a Wy ich "wyrzucacie" w pewnym momencie, wsadzacie w jakis srodek transportu i wysylacie gdzies na kilka dni, na niespodziankowa podroz;) Pozdrawiam:)

tak dla sprostowania , to oni mnie nigdy nic o slubie nie gadali:-)) a w domu moze tak , nie jestem tak na 100% pewna , cały czas im mówiłam ze chce isc na ich weselu bo juz czas a oni sie tylko smiali:-) a te Twojewyobrazenia o ślubie są całkiem fajne:-)))

Gość ddopisuje sie
hej ja mysle ze to fajny pomysl po weselu jest fajnie nie miec tych wszystkich gosci w domu bo to rozprasza my wrocilismy do naszego mieszkanka sami i choc przed slubem cos juz bylo to jednak bardzo chcielismy tej nocy zeby byla wyjatkowa i byla cudna przygotujesz im pokoj fajnie sie beda czuli niekoniecznie przeciez musza sie kochac bo ciaza itp ale bedzie im bardzo milo ze ktos im taka niespodzianke zrobil i beda mogli pospac spokojnie rano poleniuchowac spokojnie ranek jest super jak sie budzisz z bajki tak jakby i patrzysz suknia wisi to nie byl sen i na nowo ...

A ja uważam, ze to dobry pomysł..i co ma ciaza do tego? Ślub to ślub , noc poslubna to noc...a że ona jest w ciąży? Z tego powodu mają być gorsi i nie poczuć się jak \"nowożecy\"? 3-4 miesiąc to jeszcze nic strasznego, daje głowe ze sie kochają! Ponoć można sie bzykać do 8-9 miesiaca, jesli wszystko jest oki:-) We wrzesniu sama wraz z moim Misiem, rzecz jasna :-D staniemy na slubnym kobiercu, nie jestem w ciazy, ale ten pomsyl mi sie podoba, ja bym sie ucieszyla! Samo to, ze ktos sprawił im taka niespodzianke jest baaardzo mile. Reszta nalezy do nich :-D A o klimat trzeba zadbac. Napisze na wlasnym przykladzie :-P rozsypane płatki róż na pościeli (najlepiej sztuczne, bo prawdziwe sie brudzą :-P, świece...najlepiej duzo,np. wkladow..dookola łóżka itp. kwiaty, ale nie za duzo i bezzapachowe..no i moze jakies kadzidelko, ktore jesli beda mieli ochote-chodzi o mloda w ciazy, to sobie samie zapalą ....a i jakas nastrojowa muzyka, moze ich wspolna, ulubiona piosenka??? Zycze powodzeniaTobie w przygotwaniu a Młodym w uzytkowaniu!

Gość sloneczko80
ja sie zastanawiam czy po calonocnej zabawie, a wczesniej po dlugich i meczacych przygotowaniach np. panna mlodam ma jeszcze ochote na noc poslubna??

Gość sloneczko80
??????

sloneczko80 ja Cię popieram :-) bo ja sama się zastanawiam... Będziemy mieli całą chałupę gości. Chcieliśmy sobie hotelik jakiś miły wynająć ale się zastanawiam czy nie będę tak zrypana że nie będzie sensu :-D

witajcie , juz po wszytkim , wystroiłam ten pokoj wygladał cudownie , a nowozencom sie bardzo podobał:-) ciagle chwalili sloneczko80 - ja ci odpowiem , pani młoda ma ochote. niebyłam panno młoda ale kuzyneczka conieco powiedziała heheheheh zachwyceni byli niespodzanka i przegadali do 4 przegadali no i nie tylko:p