Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
oliwiaaa

Jaką pralkę wybrać?

Polecane posty

Gość nesca1983..
hej,mój mąż pracuje w agd/rtv.Zawszec poleca INDESIT.Natomiast Ardo to niezłe gówno,nie kupuj.Sama mam indesita i jestem bardzo zadowolona.super cichutko pierze.jeszcze ani razu nie było usterki,natomiast natomiast znajomy męża ma Whirpola i spieprzyła sie już 4 razy.Tak więc Whirpla też nie polecam BIERZ INDESITA!!!

Gość podejrzane
mam od kilku lat pralkę Whirpoola, jak dotąd chodzi bezawaryjnie :)

Gość podejrzane
i tak jak inni radziłabym zwrócić uwagę na klasę energetyczną, moja pralka ma AA i odkąd ją kupiłam rachunki za prąd zmiejszyły mi się prawie o 1/3 ! ( bardzo dużo i często piorę ) i jeszcze kwestia obrotów, u mnie jest do wyboru od 0 do 800 i to jak najbardziej wystarczy, już przy 800 obrotach ubrania sie trochę gniotą, jak na mój gust nie potrzeba już większej mocy wirowania. A pralki które mają nawet do 1200 obrotów szybciej się psują, bo szybciej się w nich łożyska szwankują przy takiej prędkości, wiem , bo koleżanka 2 lata wczesniej ode mnie wymieniła pralkę na nową ( 1200 obrotów ma najwięcej i tak była ciągle nastawiana, niestety marki nie pamiętam ale nie Whirpoola, bo inna marka od mojej ) i już zepsuta, wszystkie łożyska do wymiany i pasek klinowy przy okazji

Gość niewiele
mam pralkę Indesit, właśnie taką wąską, już sześć lat, jak dotąd bezawaryjna. Mieści 5 kg prania, polecam.

Gość gorzka
bron Boze indesit, przy wirowaniu halasuja jak odrzutowiec a serwis stwierdza ze "ten typ tak ma" i ogolnie tez glośno chodza.odradzam.

Gość Tamtaramtam
a ja od 4 lat mam Beko. Energooszczędna, 800 obrotów, parę bajerków, tania i dobra. Piorę dużo. Wszystko jest czyściutkie a praleczka chodzi jak złoto.

Gość IZ
A ja mam Gracje,jeszcze....Dziś mi ostatecznie dokopała,nie dość że co jakiś czas cieknie woda spod szuflady na proszek (nawet fachowiec do tego wezwany nie wie jakim cudem) to jeszcze się zbuntowała i nie wiruje.Pompa pracuje,ale bęben ani drgnie.Moja pralka ma 12 lat i już był wymieniany programator.Więcej lat nie będzie mieć bo zaczynam poszukiwania innej ;)

Gość podejrzane
IZ jeśli nie wiruje może pasek klinowy, co ?? ( rozciągnął się, albo pękł, jeśli dawno nie był wymieniany na nowy )

Gość niewiele
to nieprawda, że Indesit głośno pracuje

Gość Marta ewert
Mysle ze przydalaby sie tu strona www.porady.pralka.pl Mi osobiscie ulatwila bardzo kupno pralki

Gość Ambasodorowa
Ja mam lodówkę LG i tv. Obie rzeczy z najwyższej półki, polecam.

Gość najlepiej najlepiej
wybrać Whirpool ale otwieraną od góry. Praleczka super, bezawaryjna, cichutka i malutka a mieści tyle samo prania co te wielkie z "okiem".

ja polecam electroluxa(klasa A)-tylko,że ładowaną od góry,w sam raz do małej łazienki,bardzo duży wybor programów prania.Tylko na początku troszkę się z nią namęczyłam,długo nie mogła znaleźć swojego miejsca podczas wirowania,więc goniłam ją prawie po całym mieszkaniu;) W tej chwili pralka działa bez zarzutu.

Gość Kasiunia128
Moi rodzice mają kupić pralkę jaką wybrać żeby być zadowolona :D tylko piszcie serio

Gość zaciekawiona*
powiedzcie mi prosze jak to jest--> kupuje pralke pierwszy raz wiec nie wiem... jesli ogladamy pralke w sklepie i juz jakas wybierzemy to oczywsicie nie dostajemy tej z ekspozycji tylko nowa,zapakowana z magazynu ale czy te zapakowana mozna obejrzec w sklepie?? czy sprzedawca to proponuje czy sami musimy poprosic?bo przeciez warto sprawdzic czy nie ma jkis wad itp. i czy sprzedawca podlacza pralke aby sprawdzic czy ona w ogole dziala?

Gość gocha...
Dlaczego wyrażasz sie o Ardo w taki gówniany sposób to, że kupiłeś Indesit nie znaczy, że wszyscy mają sobie taką kupić.Ja mam Ardo, wąską na 39cm, bardzo oszczędna i cicha. Jestem bardzo zadowolona.Polecam.

Gość blitz
ja bym wybrac cos z oferty mastercook sa swieytne chodza jak zegarek ,lub gorenje moza duz wymieniac oczywsice superr sa jeszcze hoover ale i nieco drozsze ja bym pomyslał najpierw mastercook potem gorenje pozdrawiam

Gość przepraszam ale co
a ja mam candy-bardzo ladna mala zgrabna praleczka (33 cm glebokosci)..bardzo cicho chodzi ,swietnie wiruje i dopiera.Polecam,

Gość yerix
Jak można porównywać pralki z przed 10 lat z nowymi? Jedna wielka bzdura. To samo z producentami. Kiedyś mercedes to była klasa, a teraz co? tyle że drogi. To samo ze sprzętem i firmami jedni podupadają a inni poprawiają swoją klasę. Mógł by się ktoś wypowiedzieć o nowych pralkach, a nie "mam gracje 100 letnią i działa" - kiedyś była dobra ale teraz to szmelc.

a ja mam AEG Elektrolux. Jest ładna, cicha, dobrze pierze i ma bardzo funkcjonalne programy. I jestem z niej zadowolona już prawie rok :)

ja chciałabym kupić pralkę LG WD-12391TDK ma dużo programów i panel sterowania super. Czy mogę prosić jakieś opinie na temat tej pralki?

Gość hosaka
a ja piorę od dwunastu lat ręcznie nad rzeką i jeszcze się nie zepsułem. serwisu nie potrzeba i mało energii się zużywa. słabiej z wirowaniem ale wyżymanie jest dosyć ciekawą rozrywką rodzinną więc polecam.

Gość Pralkomator
A ja mam pralke Polar superautomat ps 663s bio i nie narzekam. Chodzi juz 30 lat tylko beben przestal sie ostatnio troche krecic. Naprawialem ja tylko raz - padł programator. Wlasnie uciekam po nowiotka pralke. Pozdrawiam:)

Gość ARA
Indesit to wyjątkowe dziadostwo. Bardzo głośno chodzi, wirowanie to start samolotu lub wiertarka/ podobno tak musi być/. Gdyby to już był koniec to może bym się pogodziła, ale po 2 letniej gwarancji zaczęła rwać ubrania. Wyglądały jak pożarte przez myszy. Pan z serwisu firmowego nie wiedział co to może być ale zaproponował, że zabierze ją do serwisu i tam sprawdzą. Jeśli cena naprawy będzie za duża to zapłacę "tylko" za ekspertyzę ok. 200 zł. Jest to model WS 105 TX.Więcej gówna nie kupię zamówiłam Boscha. W moim przypadku Indesit to w 100% pomyłka.

Gość bosch
Od 2 miesięcy mam boscha wlx 24460pl i jestem baaardzo zadowolona. Ma tylko 40 cm głębokości i mieści 4,5 kg prania. Ma super programy rewelka super krótki 15minut, sport, mix itd. :D Duży czytelny wyświetlacz i w ogóle jak na razie jestem nią zachwycona :D

Gość Kazio
A ja kupiłem Bosha Maxx (Najnowszy model 2006). Po roku się zapaliła grzałka i kable przy grzałce. Pralka spaliła się żywym ogniem. O mały włos nie spaliło się mieszkanie. Pralki nie można już naprawić. Spaliło się 1500 zł.

Gość Dzieweczka piorąca
Ja kupiłam Candy CTG 125 (otwierana od góry). Cena 1100 zł, klasa energo: AA!!, cicha, otwierana od góry. Jestem bardzo zadowolona. Używam od roku.

Gość Dzieweczka piorąca
Aha, mnie odradzali Indesit ze względu na słabą jakość a Whirpool z powodu dużego zużycia wody i prądu (co potwierdziły informacje wypisane przy każdej pralce)

Gość kaskaaaaa
Chciałabym kupic Ariston AVSL 85.Ma ja moja mama i jest bardzo zadowolona.Co o tym sadzicie?Ma ktos taką?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować