Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -iga79-

pepsi w ciąży??

Polecane posty

Gość -iga79-

Czy picie pepsi w ciąży może zaszkodzić dziecku?? Jestem w piątym miesiącu.

Gość malyna
nie przesadzajmy,ciąza,nie choroba i moznma czasem sobie pozwolic.Jednak wazne,zeby nie przesadzic tez z nadmiarem,w koncu pepsi to kofeina i sporo chemii,jaka jest we wszystkich słodzonych napojach..Jednak powiem Ci szczerze,ze to co jadasz i pijesz w zyciu płodowym ma tez znaczenie dla Twojego pozniejszego karmienia piersią-jesli dziecko pozna juz w zyciu płodowym smak np:pikantny,czy ostry zapach czosnku i wtedy kiedy bedziesz karmic będziesz sobie mogła pozwolic na odrobine szalenstwa bez obaw,ze malenstwo bedzie marudne,lub złapie je niestrawnosc.Pozdrawiam

nie zaskodzi raczej, ale wskazane nie jest, bo gazowane, pełne chemii..ale ja miałam okropną ochotę i popijałam (tzn. w czasie całej ciąży moze ze 2 szkalnki wypiłam;) )podobno w pierwszym trymestrze moze zagrazac poronieniem, no ale to chyba litrami by trzeba było pic...

Ogolnie kobiety w ciazy pija... bo mamy zachcianke na pepsi czy cole jak nigdy.. mojej znajomej gin polecil np zeby pila cole jak ja zgaga piecze..i naprawde pomaga.. ale jest jedno ALE!! napoje gazowane wyplkuja witaminy z organizmu... wiec to zalezy od ciebie... zazwyczaj kazda z nas podpija sobie po cichaczu male lyczki :) ja osobiscie juz ze 2 miesiace nie mialam jej w ustach..ale znow nachodzi mnie szal cial :) wiec pewnie zakupie sobie :) aby sie nie meczyc :)

jeżeli nie będziesz jej piła hektolitrami, to nie powinna zaszkodzić, parę łyków od czasu, do czasu- nie spowoduje nic złego:) ale ogólnie, w ciąży, nie należy pić napojów gazowanych:) pzdrm. p. 🖐️

Ja w 6 miesiącu ciąży miałam na pepsi taaaaką ochotę, że mój mąż kilka razy w nocy po nią jechał:) Ginekolog powiedział, że najzdrowsze to to może nie jest, ale na tym etapie ciążyu w odpowiednich ilościach napewno nie zaszkodzi.

w pierwszej ciąży piłam litrami, w drugiej szklankami, nic się nie stało. No po prostu nie mogłam się opanować.

Gość -iga79-
Dzieki najlepsze jest to ze przed ciąża prawie tego nie piłam :) No ale podobno smaki sie zmieniają :) Staram sie ograniczań pozdrawiam wszystkie ciezarne z zachciankami :)

Gość nie pij dziewczyno tego
Do samochodu wlewamy najlepsze paliwo. Nasz organizm to taki samochod, a pokarmy, ktore jemy to wlasnie takie paliwo. Ciaza to nie choroba, ale wyjatkowy czas, a to co jemy wplywa nie tylko na nas, ale takze (moze przede wszystkim) na dzidziusia.

Hej hej, ja też w ciąży miałam ogromną ochotę na pepsi i od czasu do czasu wypijałam szklaneczkę. Dostałam od gina jeden warunek - nie przekraczać tej szklanki dziennie. Pozdrowionka :)

Gość nie pij dziewczyno tego
Oczywiscie, ze nie powinno popadac sie w paranoje Ale myslmy o tym CO jemy i co pijemy. Mozemy przeciez pewnych rzeczy unikac. A napoje tego typu... no umowmy sie, do zdrowych na pewno nie naleza.

niby jest nie wskazana bo to gaz,bo nie takie ma składniki ale ja się opanowac nie mogłam

Gość --lol---
Wydaje mi sie, ze idealny srodek do czyszczenia rdzy nie jest nalepszym napojem dla kobiet w ciazy...

Ja jak czasami zatęsknię za tym szczypiącym w język smaczkiem, to bez zastanowienia kupuje lodowatą puszkę:P

Nie wiem na ile jest to sprawdzone, ale podobno picie napojów gazowanych w ciąży, sprzyja powstawaniu kolek u dzidziusia (po urodzeniu oczywiście)

Moje dzieci też nie miały kolek, a piłam napoje gazowane w ciąży.

Gość u mnie było inaczej
Ja piłam pół litra coca-coli dziennie. Jadlam chipsy, pikantne potrawy, fast foody, tłustą kiełbasę z grilla, nie przytyłam dużo, ani nie zaszkodziłam dziecko. Synek ma roczek i jest zupełnie zdrowy.

Gość nie pij tego dziewczyno
Tylko pogratulowac

Ja w ciąży już w drugim trymestrze piłam hektolitry fanty pomarańczowej i nie mogło mnie nic powstrzymać... I teściowa kupowała razem z moja mama kilogramy mandarynek.. a mój synek zdrowiutki i śliczny jest i pomaranczowy ale nie z tego powodu tylko z takiego ze za duzo dawałam mu marchewki. Ale zachcianka na fante to była straszna nie mogłam spac bez wypicia szklanki fanty...

MóJ SYNEK KOLEK NIE MA :)nie sadze ze gazowane pite przez mame w cizy moze spowodowac podatnosc dziecka na kolke .. przed ciaza nie piłam nic gazowanego bo nie lubiłam a w cizay szok ale musze przyznac ze straszlkiwie tesknie za tym okresem bo tak wspaniale sie czułam i nic mi nie dolegało a teraz cierpie chyba na chroniczne zmeczenie i stres ... samo życie