Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość l.h
znalazłam to na kafeteri pt'urynoterapia",strona 487(i sasiednie)autor:klajka

Gość do siwiejaca klaudia
a probowlas tego preparatu? w jakiej postaci/ i czy rzeczywiscie pomaga na siwe wlosy. mam juz dosc farbowania co 3 tygodnie :-( a ta alma droga jest i nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto

Gość mam 35 lat
geste wlosy i ani jednego siwego wlosa :)

Gość ale my tutaj
nie pytamy sie kto ile ma lat i jaike wlsy. to jest topik dla ludzi siwiejacych i o tym jak sobie radza z tym problemem

Gość to może być terz genetyczne
takie siwienie .... jest taki rezyser (chyba David Cronenberg ale moge się mylić) to on osiwiał w wieku 14 lat całkowicie i własnie spowodowane było jego genami. facet się nie przejmuje i jego siwizna to znak rozpoznawczy

Gość no tak ale to mezczyzna
kobieta z siwymi wlsoami nie wyglada najlepiej niestety :-(

Gość czy ktos moze
potwierdzic skutecznosc urynoterapii? chcialabym sprobowac ale sama nie wiem nie jestem tak do konca przekonana

Gość wujek Stefan
ojej ale się biadolenia kobiecego i męskiego (!) naczytałem.. 17 stron a tylko w kilku wypowiedziach padły jakieś informacje, pozostały tekst to lament typu "kto mnie pokocha", "współczuję..", "co 3 tygodnie muszę farbować, moje życie nie ma sensu". eh jakoś nie doviera do mnie, ze zakochujemy się we włosach albo innych częściach ciała.. Czyżby ludzie byli aż tak prymitywni ? Jako facet promuję konkrety: ktoś już przytoczył skład preparatu lozione k: woda, alkohol denaturowany, gliceryna, chlorek amoniowy, cytrynian bizmutu, perfumy, siarka. z mojej strony jeszcze skład wspominanego re-nature: aqua, cetearyl alcohol, coconut alcohol, sodium laureth-6 carboxylate, sodium myreth sulfate, lauryl glucoside, octyldodecanol, ceteareth-12, ceteareth-20, 5,6-dihydroxyindoline hbr, arginine, ammonium hydroxide, ascorbic acid, parfum, geraniol, citronellol, linalool, benzyl salicylate wygląda to na coś do barwienia, nie pobudzania prawidłowego funkcjonowania organizmu; test empiryczny negatywny (nie działa) z ciekawostek jeszcze egzotyk "Palmer" firmy Plumari rozprowadzany swego czasu przez Argentyna Limited: demineralized water, glycerin, alcohol, ammonium chloride, sulfur, lead acetate, cocamine oxide, polysorbate 80, cetyl acetate, acetyled lanolin alcohol, fragance empiryczny test nieobrazowy, bo zbyt krótki, po "wykryciu" ołowiu w składzie zaprzestałem stosowania na razie zakładam, że wszelkie grzeczne i bezpieczne specyfiki nie dają gwarancji zadziałania (u jednych zadziała, u innych nie), natomiast specyfiki niegrzeczne teoretycznie mogą zadziałać, ale takie zadziałanie nie jest dla mnie warte ryzyka efektów ubocznych -> siwizna głownie przeszkadza innym, NIE WŁAŚCICIELOWI. To kwestia asertywności i wypięcia się na normy i oczekiwania społeczne ; ] Wracając do konkretów, zachęcam do podawania składów innych specyfików, może jakiś chemik postawi diagnozę na temat tych wszystkich cudownych środków

Gość XYZik
mam 31 lat, i calkiem sporo siwych wlosow z przodu... Fryzjerki farbuja mnie z reguly na ciemniejszy kolor niz mam naturalny i powoli wkurza mnie to pojscie na latwizne. aleee Czytajac niektore wypowiedzi zaskakuje mnie tragedia niektorych osob z powodu siwienia?! Nie jestem z tym rowniez za bardzo szczesliwa i do tego z tymi smiesznymi brazami na glowie ale qrcze sa gorsze rzeczy ... wole miec np. siwe wlosy niz zylaki na nogach!!!

Gość Siwucha
Wolałabym mieć milion żylaków na nogach niż siwe (i wypadające) włosy na głowie. Już nie wiem czy wpierw osiwieję czy wyłysieję. I co, mam udawac, że wszystko ok, bo mam dwie ręce i nogi? Owszem, inni saąw gorszej sytuacji niż ja, ale ja tez ma przechlapane. Ten, kto nie ma tego problemu nie zrozumie. Lamentuję, bo jestem sama, samotna i wsyd mi z powodu siwych włosów. Z tego powodu trace pewnośc siebie, jest to mój kompleks. Mam twarz i posturę 20 latki a na włosach srebro. Stare 45letnie chłopy czasami nie mają ani jednej srebrnej nitki na głowie i jak ja mam się czuć? Niedawno farbowałam włosy i juś stan jest krytyczny, muszę znowu zafarbować, a włosy coraz słabsze. Ale co tam, przeciez przesadzam, jak niektórzy tutaj uważają.

Gość 225
Mam baaardzo gęste, ciemne i w dodatku kręcone włosy i zawsze noszę je spięte bo nawet jak je wyprostuję to mają mega objętość i mi przeszkadzają. Ostatnio schudłam 7 kilo, zauważyłam, że w okresie kiedy byłam na diecie zaczęło wypadać mi strasznie dużo włosów, odkryłam wtedy, że mam też mnóstwo siwych. Czy zła dieta może mieć tak ogromny wpływ na moje włosy?? Nie wiem czy te siwe to genetyczne uwarunkowanie czy sama sobie krzywdę zrobiłam. Moja mama zaczęła farbować włosy dopiero przed 40.

Gość Dobkowska
bardzo mozliwe - wczesne siweienie siwienie ma 3 przyczyny: geny, stres lub właśnie brak składników odzywczych. Albo wszystko razem

Gość Remedium Natura Poznań
proszę admina o wykasowanie pierwszego posta (bledna strona www)

Gość tylko ze ten silverstop
zawiera w swoim skladzie jakies bardzo szkodliwe substancje. nie pamietam dokladnie jakie ale gdzies czytalam nannecie sklad tego preparatu

Gość Remedium Natura
Skład zmienił sie 2 lata temu - zniknął problematyczny octan ołowiu, teraz wygląda następujaco: SKŁAD: woda, spirytus, gliceryna, siarka, chlorek amonu, kwas cytrynowy, recorzyna 0,5%, chlorek cynku, aromat kosmetyczny. Usunięcie w/w octanu nie wpłyneło na jakość produktu. Pozdrawiam :)

Gość pojawia sie pytanie czy ten
octan olowiu naprawde zniknal ze skladu produktu czt tylko z etykietki?

Gość Remedium Natura
Wyjasniajac watpliwosc - octan ołowiu zniknął na stałe z preparatu

Gość ciekawska_
\"Preparat jest skuteczny praktycznie w 100%, w czasie naszej sprzedazy - ani razu nie skarzono sie na brak oczekiwanych efektow. W razie czego gotowi jestesmy zwrocic pieniadze \" Panie importerze, wiele razy byłam zawiedziona kosmetykami i nie skarżyłam się sprzedawcom, więc Pana argument nie trafia do mnie i nie dowodzi, że jest to preparat skuteczny Poza tym, co Pan powie jeżeli klient kupi preparat, od razu sprzeda go w innym opakowaniu albo zwyczxajnie wyleje, a od Pana zażąda zwrotu gotówki pokazując na swoje siwe włosy. Weźmie Pan klienta pod wykrywacz kłamstw czy zwyczajnie zaufa jego uczciwości. A może w cenę praparatu zwyczajnie wliczoline są takie \"polskie: przypadki, tj. stosuje Pan marżę np. 1/2

Gość arkads
Witam a co można napisać na temat słowackiego preparatu? Sedivacek skład: - Keratyna - Melanina - Propyleneglicol - Merkaptoetanol - Sulphur Pulvis - Etanol

Gość Siwki
Mam takie pytanko czy któraś z was próbowała maseczki do włosów z nafty kosmetycznej żółtka olejku rycymowego i soku z cytryny czy ona pomaga chodzi mi o to czy po niej włosy mniej wypadają?!

Gość bezwenyyyy
a czy ten czeski preparat jest dostepny w polsce???

Gość arkads
Słowacki. Jest na Allegro na przykład. Tam wszystko prawie jest.

Gość ale czy dobry jest ten prepara
t czy ma sklad taki jak ten stop silver czy lepszy. troche boje sie stossowac tych odsiwiaczy zeby potem sie nie okazalo ze one jakies mega szkodliwe sa

Gość Jejku /
Nie można umniejszać czyiś problemów tylko dlatego, że wydają nam się błahe. Ja też borykam się z problemem siwych włosków, mam 18 lat, a zaczęło się to kiedy miałam 14 lat. Jednak mam też jeden o wiele wiele poważniejszy problem zdrowotny - nerwicę lękową. W skali tego problemu (który tak naprawdę przeorganizował mi całe życie, praktycznie nie wychodzę z domu) siwe włosy SĄ błahym problemem. No, ale każdy przejmuje się takimi problemami z jakimi się boryka. I przepraszam, ale szlak mnie trafia jak jakies - no przepraszam - niedojrzałe kobiety piszą, że nie mają szansy na związek ect z poowdu siwych włosów - to ja naprawdę współczuję postrzegania świata! Wartościowi mężczyźni zwracają uwagę na charakter, ogólny styl bycia itd., a z całą pewnością nie na to, że macie więcej siwych włosów. Litości, ludzie!!

Gość marta_grzechu_warta
witam, poczytałam o Waszych problemach i chciałabym się podzielić moimi doświadczeniami włosy zaczęły mi siewieć w wieku 18 lat, stopniowo były w coraz gorszym stanie, stały się matowe, wypadały rozmaite witaminy, specjalne szampony, "domowe" maseczki niewiele pomagały przypadkiem poszłam do lekarza w zupełnie innej sprawie i zasugerował zbadanie tarczycy, okazało się, że mam niedoczynnosć tarczycy teraz biorę hormony, stan włosów znacznie się poprawił, przestały wypadać i wyglądają o niebo lepiej jeżeli siwieją wam wcześnie i wypadają włosy, a dodatkowo jeżeli macie inne objawy niedoczynności tarczycy (poszukajcie w Internecie) idźcie jak najszybciej do lekarza po skierowanie na podstawowe badania tarczycy, albo zróbcie je prywatnie

Gość Siwucha
Do Jejku Zobaczymy jak będzisz w moim wieku i będziesz miała tyle siwych włosów co ja, do tego wypadanie ( a raczej łysienie) ia przez to niska samoocena i do tego stresy, nerwy, i nie wiem co jeszcze. Zobaczysz jak to fajnie jest farbować włosy co miesiąc i widzieć jak są coraz słabsze. Może mnie wtedy zrozumiesz. ..Oczywiście nie życzę ci tego. Siwienie w wieku 20lat to nie jest normalna sprawa i nie sądzę, aby 20-sto letnia siwiejąca dziewczyna nie przejmowała się tym problemem (nie byłoby tego topiku).

Gość kajkaaa
Podobno jest w drogeriach sztyft na odrosty golden rose dzięki ktoremu można wydłużyć okresy pomiędzy kolejnymi farbowaniami. Tylko gdzie go kupić, szukałam i na razie nic z tego.

Gość marnewlosyy
powiedzcie mi czy stosujecie odsiwiacze? czy pomagaja wam? jakiej firmy? i czy nie zawieraja czegos szkodliwego dla zdrowia?

Gość marnewlosyy
i czy preparat ten moze byc stosoany przez kobiety w ciazy?