Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość vestige
PRZECZYTAJCIE UWAZNIE CALA PRAWDE SILVER STOP! W akcie desperacji bo zacząłem siwieć dość wcześnie sięgnąłem po ten specyfik (zuzylem nawet chyba ze 3 butelki). No więc tak z tym działaniem na cebulki to KOMERCYJNA ŚCIEMA. Łatwo to sprawdzić. Stosuj nieprzerwanie przez miesiąc potem ogol do łysa (mowie do facetow) odrastac zaczną zupełnie siwe lub wyrwany siwy polozcie na watkę nasaczona silverstopem - wlos sciemnieje troche (bez dzialania na cebulke). To dziala tylko na wlos zewnetrznie!!! Poprostu zawarte w nim związki jak siarka wypalają siwy włos i nadają mu barwę lekko słomkową złotawą... wizualnie nie jest to takie rażące jak siwuch i nie rzuca się juz w oczy. Pamietajcie tez ze pochlebne komentarze o silverstop sa tez w duzej mierze od samych sprzedawcow ktorzy zyja ze sprzedazy tego badziewia lub ludzi ktorzy zaczeli tego uzywac i zauwazyli lekki zciemnienie wlosow. OT cała prawda o SILVER. STOP!!!

A czy ktoś z Was używał tymianku? Gdzieś czytałam że przywraca siwym włosom naturlany kolor

Gość do chlopak 123
czy ten olejek bhangra dizała?

Gość piotrnet
Jest nowość do Goldwell!!! Został opracowany najnowszy kosmetyk firmy Goldwell Men Reshade. 5-cio minutowy zabieg, który doskonale tuszuje siwiznę, tę już zaawanswaną i pojawiajace się pierwsze siwe włosy. Dostępny w 4 odcienach. Niestety, ale dostępny tylko z usługą w wyspecjalizowanych salonach fryzjerskich z logo Goldwell. Co jest ogromnie ważne nie pozostawia on odrostów i daje tak naturalny efekt, ze nawet bardzo konserwatywnie podchodzący do zabiegów na włosach Panowie chętnie z niego skorzystają. Informacja prasowa: Nowy GOLDWELL Men ReShade jest najbardziej męską formą zatuszowania siwizny. Nowoczesna Hybrydowo-Pianowa Technologia gwarantuje naturalną i transparentną redukcję siwizny dla uzyskania męskiego i naturalnego efektu. Nie widać nawet siwego odrostu i nie ma czerwonego odcienia przy wypłukiwaniu się koloru. Usługa tuszowania siwizny tak prosta, jak mycie włosów! Nowy Men ReShade jest produktem, który efektywnie redukuje siwiznę i jego zastosowanie jest podobne do mycia włosów i równie szybkie. To doskonały produkt dla mężczyzn, którzy chcą natychmiastowej i dyskretnej usługi, bez umawiania się na wizytę w salonie. Aby uzyskać naturalny i zrelaksowany wygląd potrzeba tylko 5 minut. Hybrydowo-Pianowa Technologia Men ReShade to pierwsze połączenie wygodnej aplikacji w formie piany z naturalnymi efektami oksydacyjnej technologii koloryzacji. Komponenty koloru są ze sobą mieszane w specjalnej butelce aplikacyjnej Men ReShade, i dzięki konsystencji pianowej nakładane na włosy przy myjce fryzjerskiej oraz spłukiwane już po 5 minutach. Kompaktowa gama produktów Kompaktowa gama produktów Men ReShade obejmuje 4 chłodne, popielate odcienie (5CA, 6CA, 7CA, 8CA), skoncentrowany Loton oraz innowacyjną butelkę aplikacyjną. Przeszukałem Allegro i nikt tego jeszcze nie sprzedaje, a w zakładach fryzjerskich które to mają oferują ceny ekstuzywne - nastawili się na bogatych klientów. Nigdzie nie znalazłem jeszcze opini osób, które wypróbowały nowość http://www.styling.pl/nowosci/nowosc-od-goldwell-men-reshade-i-dualsenses-for-men.html

Gość Titan
Witam tez juz jakis czas walcze z siwieniem, czytam co nowsze posty tego forum i probuje. Zakupilem na allegro olejek kokosowy i olejek Dabur Amla, ktore ponoc przyciemniaja wlosy - no wiec oba olejki w ogole nie daja zadnych rezultatow,(jestem brunetem) jesli chodzi o przyciemnienie siwizny czy pobudzanie melaniny wlosa. Jedyny efekt to ze wlosy sa miekie puszyste i faktycznie sprawiaja ze wlosy nie wypadaja - takze polecam przy wypadaniu wlosow. Moim ostatnim wyprobowanym sposobem - byla plukanka z kory debu+lisci orzecha wloskiego - faktycznie mieszanka farbuje - jest to naturalna plukanka ktora ma same dobroczynne wlasciwosci dla wlosow i skory glowy. Przyciemnila mi siwe wlosy i nie tylko - bo wanne tez :) Wystarczy isc do apteki i kupic paczuszke kory i lisci orzecha koszt - 3 zl max a starcza na 3 do 5 plukan w zaleznosci od potrzeb. Niestety plukanka nie dziala odrazu trzeba kilkakrotnie plukac w tyg. tak z 2-3 razy. Efekt jest w naturalny sposob mozna sprawic ze wlosy troche przyciemnieja. Jestem zadowolony z efektow. Kora debu to ponoc stary sposob stosowany przez cyganki. Wystarczy wrzucic tak z 1/4 kory - 1/4 lisci dolac wody tak okolo 3 szklanek i gotowac az pojawi sie brazowy wywar - ostudzic i nad miska plukac wlosy. Spłukać owinac glowe recznikiem (uwaga najlepiej ciemnym) i pozostawic na 15-20 min poczym splukac woda. Wychodzi na to ze jest to najtanszy sposob na w miare zdrowy efekt, lepsze to niz placic 50 zl za odsiwiacze ktore nie daja efektow. Pzdr

Gość a czy ta plukanka
sprawdzi sie u osoby ze znaczna siwizna?

Gość Piotrnet
Udało mi się kupić Men ReShade Goldwell. Namówiłem właścicielkę sklepu w którym sprzedają produkty profesjonalne dostępne w salonach fryzjerskich, żeby zamówiła dla mnie nowość. Wiedziała, że nie namówi mnie do farbowania w zakładzie fryzjerskim. Na moją pełną opinię musicie jeszcze poczekać, gdyż nie zachowałem odstępu między Wella SP Mause, a nałożeniem GOLDWELL. Sprzedawczymi podpowiedziała mi, że nie muszę zaciemiać włosów ciemnym barwnikiem na tle którego, każdy siwy włos jest widoczny z daleka. Zastosowałem kolor z nazwy jasny brąz ReShade 5CA, który daje efekt męskich szarości, takiego koloru nie zobaczycie u żadnej zafarbowanej kobiety. W opakowaniu jest pięć zakręcanych kapsułek do pięciokrotnej koloryzacji + duża butelka aktywatora i butelka z pompką do bezpośredniego nakładania - poprzez ściskanie boków butelki. Wlałem zawartość buteleczki barwnika do tego shakera:) zapełniła się dokładnie do oznaczonej kreski, dodałem do drugiej kreski aktywator. Po wymieszaniu powstał pieniący się szampon. Właściwie możecie, to nakładać nawet w obecności kobiety:))) Wygląda jak nałożony spieniony szampon do włosów. Należy uważać, żeby w euforii nakładania spienionego szamponu piana nie dostała się do oczu, w myjce fryzjerskiej to nie grozi, a w domu trzeba ostrożnie Po trzech minutach piana na czole przybrała postać kolorytu farby, ale bezproblemowo zmyłem zabarwienia skóry przy płukaniu szamponem zamykającym łuski włosów po farbowaniu (nakładałem rano przed umyciem się - skóra przetłuszczona) Trochę miałem cykora jaki efekt wyjdzie więc skróciłem czas do 4,5 minuty. Nie potrzebie, bo efekt jest naturalny. Siwe włosy nie znikają całkowicie, więc nie ma efektu odrostu. Wyglądem przypomina się a' la George Clooney. Po dłuższym stosowaniu mogę coś więcej obiektywie napisać.

Gość siasiulka
a ja slyszalam ze keratyna pomaga na wlosy

Gość siasiulka
ja zesiwialm w przeciagu osttnich 3 miesiecy-mam 31 lat i nigdy wczesniej nie mialam ani jednego siwego wlosa, ggenetycznie u mnie w rodzinie siwieli w wieku ok 40 lat i po,dla tego jak zobaczyla moje odrosty od wrzsnia i te siwe wlosy ktorych wczesniej przed farbowaniem nie mialam to sie zalamalam-faktem jest ze siwiejemy od stresu i naduzywania uzywek-co jest mozliwe w moim przypadku w ostatnim czasie ale zeby w tak szybkim tepie?????? nie wierze. zaczelam czytac na ten temat i wyczytalam ze keratyna moze pomoc tylko jeszcze nie wiem czy w tabletkach czy srodek do smarowania bo w to drugie nie woerze. zostaje chyba farbiwanie wlosow co 2 tygodnie:((((

Gość Siwucha
zniszczysz włosy tak jak ja. Wypadają , wypadają..

Gość Piotrnet
W temacie odsiwiaczy tych stosowanych codziennie przez dwa tygodnie, mogę powiedzieć że różnią się tylko nazwą handlową sładniki aktywne są podobne: Cytat: Dotarłem do pewnej książki - "Chemia praktyczna dla wszystkich" WNT 1974 i tam oto znalazłem takie dwa przepisy na "odsiwiacze do włosów": Przepis I Cytat: W kolbie lub zlewce mieszamy dokładnie 15 g octanu bizmutu, 10 g kwasu octowego 20%, 20 g siarki strącanej, 250 g gliceryny oraz 2500 ml wody destylowanej. Mieszaninę przechowujemy w szczelnie zamkniętej butli. Przepis II Cytat: Do kolby o pojemności 500 ml odważamy 25 g cytrynianu bizmutu, 15 g tiosiarczanu sodowego i dodajemy porcjami wodę amoniakalną 25 % aż do rozpiszczenia się składników. Po rozpuszczeniu dodajemy 500 ml wody destylowanej i otrzymany preparat przechowujemy w szczelnie zamknietej flaszce. Informacje pobrałem ze strony forum chemików: http://www.chemiczne.fora.pl/chemia-w-praktyce,21/odsiwiacz-do-wlosow,250.html PS Zatrucia bizmutem, a także arsenem, czy talem powoduje łysienie anagenowe, podobnie jak chemioterapia.

Gość Do Titan
a ile miesięcy stosowałeś te olejki ??

Gość Daniel do chlopak123
Chciałem zapytać bo jestem ciekaw jak przebiega ta kuracja z tym olejkiem?? daje to coś?. Pozdrawiam:)

Witam Niestety jak na razie nic :/, ale stosuje dalej , ponieważ czas minimum stosowania olejku po którym rzekomo włosy siwe znikają to 6 miesięcy, przynajmniej taką dostałem informacje ... ciągle się zastanawiam jak to możliwe że to taki problem w dzisiejszym świecie :) Pozdrawiam

Witam Niestety jak na razie nic :/, ale stosuje dalej , ponieważ czas minimum stosowania olejku po którym rzekomo włosy siwe znikają to 6 miesięcy, przynajmniej taką dostałem informacje ... ciągle się zastanawiam jak to możliwe że to taki problem w dzisiejszym świecie :) Pozdrawiam

Gość Daniel do chlopak123
Dzieki za info trzymam za ciebie kciuki!!:) no niestety dla Mnie też to jest dziwne że w dzisiejszym swiecie nadal to jest problem( choc byc może za gruba kasę jakis sposób napewno jest tylko nie stać na niego zwykłych ludzi). Piosenkarz Elthon John który byl łysy jak kolano miał przeszczepianych mnóstwo cebulek u jakiegos wysokiej klasy spaecjalisty i warto dodac nie swoich cebulek... które siwe nie były.... W kazdym razie bede monitorował ten problem na bieząco jak bedzie jakis efekt albo jego brak to daj znaka na forum Ja jak cos znajde konkretnego to też sie tutaj podziele:) tak nawiasem mówiąc mam siwe boki... Pozdrawiam

Gość do Titan
Titan a jak zrobi sie ten napar to mozna go przelac do sloika i uzywac przez nastepne dni? oczywiscie nie ten sam:) tylko to co by zaostawalo po kolejnym splukaniu? ja jak zrobilem z 1/4 torebek i 3 szklanek wody to splukiwalem juz a raczej namaczalem obficie juz 2 razy swoje krotkie wlosy i jeszcze sporo mi zostalo.

Gość Titan
Tez mi sporo zostalo i przelalem do sloika - po tygodniu splesnialo :) wiec tam max kilka dni mozna trzymac no chyba ze w lodowce ;) Pzdr

Gość do Titan
mi sie zawekowuje za kazdym razem:)) na siwizne narazie nie dziala, przyciemnia zdrowe wlosy;/

Gość siwkaa
Witam Mam 22 lata i sporo siwych włosów, pierwszy zauważyłam w wieku ok 18 lat. od 2 lat inwestuje w najlepsze odżywki,szampony, różnorodne tabletki na włosy i paznokcie, nawet stosowałam maseczkę z oleju kokosowego i nic, robiłam badania na tarczycę i również z nią jest wszystko ok!!! Im więcej dbam o swoje włosy tym bardziej siwieję... ;( Myślę że nie ma sposobu na zatrzymanie siwienia, jestem zmuszona farbować włosy co 2 tygodnie. Bardzo się wstydzę i boję się tego że ktoś zauważy moje siwe odrosty. To jest straszne!

Gość siwkaa
Bardzo przykro mi to stwierdzić, ale nie ma sposobu-jak na razie- na siwiejące włosy. Nie da się pokonać tej siły natury. Zostaje nam tylko czekać aż jacyś cudowni naukowcy wymyślą złoty środek na nasz problem:(

mi tez sie pojawiaja srebrne wloski na szczescie sa to pojedyncze wlosy jeden czy dwa wiec zaraz sobie je wyrywam... :) slyszalam ze jedna kobieta zesiwiala z dnia na dzien doznala szoku z powodu jakiejs drastycznej wiadomosci....

Gość dave283
Mam 23 lata i tez juz sporo siwych wlosow. na pierwszej strone tego tematu wlasnie przeczytalem o RE-NATURE i mimo ze zapowiadalo sie ciekawie pozniej okazalo sie ze to bylo wyslane w 2006 :/ Stosowal ktos tego preparatu?? wie ktos czy to faktycznie dziala??

Gość to chyba jest podobne do farby
z tym ze barwi na kolor podobny do naturalnego jaki sie mialo przd siwymi. ale normalnie sa odorsty i trzeba zabieg powtarzac jak przy farbowaniu

Gość też siwowłosa
Jak dla większości z was dla mnie to też była i czasami jest tragedia Staram się nie przejmować, zdarza się, że inni bardziej się przejmują moim problemem niż ja sama. Jakoś moja siwizna tak do końca nie zatłukła we mnie radość życia. Mam czasami dołki. Staram się regularnie farbować włosy i trzymam kciuki za naukowców. Dodam, że zaczęłam siwieć w dostrzegalnie w wieku 21 lat wcześniej miałam pojedyńcze włoski. Dziś mam 35 lat (70% siwych włosów) i coraz częściej myślę, że niedługo inni zrównają się ze mną i jakoś to będzie. Rozumiem wszystkich, których ten problem dotyka, jednak zamartwiając się tylko pomagamy naszej siwiźnie. Czy nie szkoda czasu na te wszystkie zabiegi? Lepiej jest zacząć żyć, bawić się niż umartwiać. Takie jest moje zdanie z perspektywy czasu. Pozdrawiam.

Gość uuppppppppppppp
ja musialabym juz farbowac wlosy co 10 dni po po takim czasie juz mam spory odrost farba przy skorze zaczyna sie zmywac albo wogole zle pokrywa siwizne a mam ja juz prawie w 100 procentach:-(boje sie ze od tego farbowania wylysieje i sie zatruje tymi chemikaliami :-(

Gość daniel do chlopak123
Witam Ciebie ponownie i Wszystkich jak twoje kuracje przebiegły?? Może jest cos nowego na rynku?? Pozdrawiam serdecznie.