Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość Srebrne wlosy
Mam 16 lat i pojawila sie u mnie siwizna jednak co mnie zaskoczylo mam ja w okolicach tylko lewego skronia na prawym nic - jest to troche dziwne ale przestalem sie juz tym przejmowac. Kiedy ostatnio zdarzylo mi sie rozmawiac o tym z moim fryzjerem i trenerem uslyszalem od nich "Nie jestes pierwsza osoba ktora w tak mlodym wieku ma "srebrne" wlosy". Zapytalem ich jakie moga byc tego przyczyny w tak mlodym wieku, wymienili mi kilka po czym czesc z nich odrzucili : Genetycznie - ta przyczyna byla odrzucona bo moj tato jak i dziadek siwieli dopiero okolo 37 roku zycia Stres - tez odpadalo poniewaz kiedys ludzie tak samo sie stresowali i nikt tak szybko nie widywal u siebie siwych wlosow Chemia w jedzeniu jak i szamponach - I tu jednoczesnie wskazali ze to jest glowna przyczyna dzisiejszego siwienia w tak mlodym wieku Farbowanie - Nigdy nie farbowalem wlosow jednak fryzjer mi oznajmil ze kiedys farbowanie nie bylo tak bardzo niszczace wlosy jak jest teraz ;) Dzisiejsza Chemia zabija wszystko co naturalne ;P

Gość Xxxy1996
Ja mam dziś 16 lat (zaczęłam siwieć gdy miałam 12 lat) od 13 roku życia farbuje włosy na kolor naturalny. Jest coraz gorzej... Teraz jak mam odrosty to praktycznie same siwe włosy widać... Masakra, nie wiem co robić. W szkole się ze mnie śmieją...:(

Gość nudy na pudy______
u mnie pierwsze siwe włosy pojawiły się, gdy byłam w liceum teraz jestem po trzydziestce i niewiele się zmieniło, przybyło kilka, ale nie jest to bardzo widoczne włosów nie farbuję i nigdy nie farbowałam

Gość silvermen
re nature trzeba urzywac raz w tygodniu co jest bardzo meczace ;/ chyba kupie ten szampon grey away i zobacze jak to dziala ale znajac zycie nie dziala...

Gość A JA WAM KOCHANE
powiem,że od 2 tygodni stosuję Lady Gracien 2000 i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona efektem.Moje prawie zupełnie siwe włosy zaczynają powoli wyglądać tak jak kilkanaście lat temu.

Gość silvermen
co niezmienia faktu e siwe wlosy pozostana :/ ma ktos cos lepszego od re-nature schwarzkopa?

Gość nie mam niedoczynnosci
tarczyca a szybko zaczelam siwiec. to sprawka genow niestety

Gość Andrzej29
?

Gość Andrzej29
Jestem andrzej mam 29lat i ok 10% siwych od miesiąca stosuje grecian 2000 i jak narazie efekty mizerne

Gość silvermen
szczerze to zaden odsiwiacz nie dziala od razu.. te co trzeba smarowc wlosy płynem to efekty widzialne po 2 tygodniach.. co z tego jak po 2 tydniach musze isc do fryzjera sciac włosy i dale mam siwe.. jednak co farba to farba i re-nature for men sie sprawdza. chciałbym byc juz stary i chodzić z siwymy bez ogólnego zainteresowania innych ludzi.

Gość JA MIAŁAM PRAWIE 90 PROCENT
siwych włosów.Osiwiałam po nieoczekiwanej śmierci rodziców.Jakoś przez lata nie przeszkadzało mi to.Ale przyszedł moment,że moja córka powiedziała,mamo jesteś za młoda na tak siwe włosy,Nigdy włosów nie farbowałam,bo mojej czupryny nie można zaliczyć do bujnej.Znalazłam w internecie lady grecian.Stosuję ten środek już od 5 tygodni i musze przyznać,że działa.Moje siwe włosy zmieniają kolor na taki jaki miałam kiedyś, a co najważniejsze same włosy bardzo mi się poprawiły.Przestały wypadać i odzyskały blask.To prawda,że ten środek jest dla cierpliwych,nie działa natychmiast jak farba.ale też nie niszczy.Naprawdę jest rewelacyjny.

Gość JA MIAŁAM PRAWIE 90 PROCENT
a i jeszce dodam,że po tym środku nie ma odrostów,ponieważ środek ten działa na mieszek włosowy, w ktorym wydzielana jest melanina - naturalny barwnik włosa.

Też mam troszkę ;) ...a Ty już 28 lat ;) ...jaki masz kolor ??? Teraz ??? P.s. Podsyłam dwie nowe piosenki Marty... ..."Chłopiec" & "O mnie"... http://youtu.be/3dxd0t5_tAE http://youtu.be/n-hi6eGY0ZE Wkrótce kolejne piosenki (bodajże 14)... Mam nadzieję, że uda się nakręcić interesujące teledyski (pomysły są...)... Na facebook' u ---> https://www.facebook.com/events/1812942186596 85/ Jeśli któraś z piosenek Ci się spodoba... podaj dalej Jeśli nie... to po prostu... Miłego Dnia ...choć upał okrutny!

Gość siwuszka, help
Do "JA MIAŁAM PRAWIE 90 PROCENT" napisz Proszę jak stosowałaś ten środek? Czyli. Gdy rozpoczęłaś kurację jak to wyglądało i jak długo trwało zanim Twoje siwki odzyskały naturalny kolor włosów, oraz czy gdy siwe odzyskały swój naturalny kolor czy należy nadal stosować produkt, oraz jak długo trwa taka kuracja?

Sam olej kokosowy nie przyciemni włosów (sprawdziłam na sobie), ewentualnie może włosy kondycjonować (ale tylko te o niskiej porowatości). Jeżeli chodzi o mniej inwazyjne rozwiązanie problemu, to oferują je sklepy z półproduktami kosmetycznymi - warto poczytać, ale skuteczności nie sprawdzałam więc nie potwierdzę. Najlepiej unikać stresu i stosować dietę bogatą w wit. z grupy B

witam chcialbym sie podzielic z doswiadczeniem z pianka Grecian 2000 PLUS

Wczesnie zaczalem siwiec. Mam ciemny blond kolor wlosow. Nie wygladalo to ciekawie, jak przybywalo siwych wlosow. Robil sie kolor nijaki, w przeciwienstwie do ludzi o ciemnych wlosach jak George Clooney. Gdy siwych bylo ok. 50% postananowilem farbowac farbami do siwych wlosow (normalne farby zmienialy tylko niesiwe wlosy!). Dla oszczednosci dzielilem farbe (wszystkie komponenty markerem) na cztery czesci, i po (a nie przed) strzyzeniem farbowalem. Farba starczyla na ok. pol roku. Wada byly odrosty , i z kazdym myciem kolorstawal sie jasniejszy. Pare lat temu dowiedzialem sie z jakiegos polskiego forum o produkcie Grecian Formula w piance. Dostalem go w miejscowej aptece (mieszkam w Niemczech ) koszt dzisiaj ok. 15 EUR. W instrukcji napisane bylo ze trzeba nakladac co dziennie przez 2 tygodnie, a pozniej 2x na tydzien , mycie glowy raz na tydzien . Musze powiedzic, ze rzeczywiscie po juz drugim uzyciu, siwe wlosy wkomponowaly sie z reszta (niesiwych) razem. Bylem i jestem zadowolony z pianki. Oczywiscie produkt ma wady. W swietle slonca wlosy maja odcien lekko rudy, gdzie w sztucznym oswietleniu z reguly niczego nie mozna dostrzec.Po myciu 50% koloru ginie. Niestety brudzi poduszke, Nie ma zapachu , moze ktos mial nie mile doswiadczenie z innym produktem z duzej rodziny Grecian. Uzywam od lat pianke GRECIAN2000PLUS a nie jak wczesniej Grecian Formula. Nie kupujcie Grecian w plynie, bo moim zdaniem zle sie naklada i slabsze ma dzialanie. Jestem zainteresowany naturalnymi srodkami . Czy ktos ma doswiadczenie z ziolem indyjskim o nazwie Babci na bielactwo skory i wlosow ? Slyszalem tez o plukaniu b. mocnym wywarem z czarnej cherbaty. prosze o rzeczowe komentarze

Gość Lazione K śmierdziel
Chciałem kupic silverstop, bo wszyscy chwalili i wogole, ale niestety ludzie pisali, ze smierdza włosy siarka. Szukalem szukalem i znalazlem produkt Lazione K, ktory ma przyjemny zapach itp - taki byl opis. Natychmiast kupilem. Niestety moja kuracja trwala 3 dni, dluzej nie wytrzymam, bo wole miec siwe wlosy niz żeby się ludzie za mna ogladali i mowili ze smierdze lub dziwny mam zapach wlosów - SMIERDZI SIARKA. Nie wiem czy istnieje jakis normalny produkt, który uwolni od kompleksów siwych włosów nie przysparzając innego np smrodu. W każdym razie NIE POLECAM LAZIONE K.

Gość Lozione K śmierdziel
Przepraszam pomyłka w nazwie produkty LOZIONE K

Gość pro zdrowie
pomoc w przywruceniu wlosom naturalnego koloru amigo350@wp.pl

Gość pro zdrowie
przywrócic kolor wlosow da sie naturalnie dla chetnych podaje kontakt amigo350@wp.pl

Gość silvermen
stosował już ktoś ten nowy odsiwiacz z allegro JUST FOR MEN?? lepszy jest niz re-nature? bo mnie juz kurwca dopada z tymi włosami...

Gość I tak
co Cię dopada???masz za mało miedzi w organizmie,z tąd siwe włoski

Gość na siwe wlosy jeszcze nie
wynaleziono zadnego cudownego srodka . niestety:-( zadne suplementy diety typu miedz czy inne mineraly czy witaminki czy zdrowe odzywianie na nic sie zdaja jak ktos jest genetycznie obciazony wczesnym siwiieniem

Gość siwy35
Próbowałem wielu odsiwiaczy ale większosć nie spełniła oczekiwań, najlepsze efekty daje piaknka wella SP men dostepna w dwóch kolorach, czarnym i brązowym.Efekt nie jest może idealny ale włosy wygladaja w miare naturalnie,ładnie pachną,i i są dobrze odżywione.

Gość siwienie w mlodym wieku
to cos okropnego :-( zwlaszcza dla kobiety. po 10 dniach od farbowania pojawia sie odrost:-(

Gość możeolejrycynowy
Olej rycynowy!!! Mam 29 lat i od jakiegoś miesiąca myję głowę szamponem z kroplą oleju, ostatnio farbowałam włosy jakieś 3 mieś temu (kolor bardzo zbliżony do naturalnego -brąz)dziś przeczesując włosy znalazłam siwy włos. Wyrwałam :) i oglądając go zauważyłam od końca kolor farby, potem jakieś 3 cm od cebulki kolor siwy i na końcu ostatni 1 cm kolor brązowy naturalny. Bardzo mnie to zdziwiło, i w sumie to nie wiem czy to napewno przez ten olej, nic innego na włosy nie stosuję.

Gość swięty_M
ja mam ten sam problem. żadne preparaty, drogie preparaty nie pomogły. więc nie zostaje mi nic innego jak golić sie na łyso;]

Gość aleksandra1903
polecam na siwe wlosy szampon i odzywka z firmy tian de. uzywam go od pewnwgo czasu i juz widac roznice