Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość zlemisiesni
Co tu tak cicho ostatnio?

Gość siwkaa
Witam wszystkich! Mam pytanie, może ktoś z Was będzie miał jakąś wiedzę na ten temat. Mianowicie (może to się wyda głupie) czy przedwczesne siwienie ma jakiś związek z bez płodnością? Mam 22 lata i siwieje od 3 lat. Moja ciocia też wcześnie osiwiała-jako nieliczna z rodziny- więc myślę ze mam to po niej i mimo iż całe życie stara się o dziecko nie może go mieć. Jestem przerażona bo bardzo chce mieć dziecko- ale jeszcze nie teraz(za jakieś 3-4 lata) i okropnie się boję że nie będe mogła go mieć. Czy siwienie ma jakiś wpływ na bezpłodność? Czy jako całkiem "biała" na głowie będę mogła mieć dziecko?

Gość slyszal ktos z was o
mydle REMOLAN ktore niby ma przywrocic wlosom dawny kolor. chce kupic ale nie wiem czy to nie jakas kolejna sciema

Gość remolanremolan

Gość siwkaa
Ja osobiście odradzam odsiwiacze, miałam silver stop- zapach- fuj a poza tym strasznie zniszczył mi włosy. W składzie są silne chemicznie i normalnie jak sie przestanie używać widać odrosty dlatego ja osobiście teraz farbuję.

Witam Dalej używam olejku bhangra i dalej nic :) , jestem niestety uparty więc pewnie , jeszcze trochę go powcieram w głowę ;), Co do Remolanu możecie sobie dać spokój to ściema, przynajmniej mi nic nie pomogło ani mydło , ani ten środek , co do płodności , według mnie nie ma czym się przejmować , oczywiście lepiej zapytać naukowca czy doktora ale znam masę ludzi wcześnie siwiejących i mieli dzieci , a tak wogole to ja się coraz mniej tym problemem przejmuje , rozumiem że może to być dla kogoś mniej estetyczne , ale mimo wszystko próbujcie cieszyć się tym co mamy , bo zwykle nie doceniamy tego :) Pozdrawiam

Witam Dalej używam olejku bhangra i dalej nic :) , jestem niestety uparty więc pewnie , jeszcze trochę go powcieram w głowę ;), Co do Remolanu możecie sobie dać spokój to ściema, przynajmniej mi nic nie pomogło ani mydło , ani ten środek , co do płodności , według mnie nie ma czym się przejmować , oczywiście lepiej zapytać naukowca czy doktora ale znam masę ludzi wcześnie siwiejących i mieli dzieci , a tak wogole to ja się coraz mniej tym problemem przejmuje , rozumiem że może to być dla kogoś mniej estetyczne , ale mimo wszystko próbujcie cieszyć się tym co mamy , bo zwykle nie doceniamy tego :) Pozdrawiam

Gość peryskop
Mialem przyjemnosc umyc sobie wlosy nowoscią GOLDWELL MEN RESHADE.Kolorek nawet w miare,chociaz zdecydowana wiekszosc zauwazyla,ze wlosy mialem malowane,a pani z salonu zapewniala,ze nikt tego nie zauwazy.Niestety po tygodniu i trzech myciach kolorek znikl,a mnie nie stac placic 4ry razy w tyg po bagatela 40zl!! No i nie tuszuje rownomiernie.Z jednej strony nie zmienilo sie prawie nic,a z drugiej az za bardzo.Powinni nad tym jeszcze popracowac.

Gość siwkaa
Mhm, troszke będę spokojniejsza

a ja siwieję od 16 r.ż zycia i cóz trzeba się z tym pogodzić. a mam bardzo ciemne włosy prawie czarne.. podobno może to być spowodowane brakiem witaminy H. ale sądzę ze u mnie to raczej genetycznie

Gość I jak sobie z tym radzisz?
Ci robisz? Co ile farbujesz?

Gość siwkaa
Może ktoś z Was wie ile czasu się siwieje? Tzn. od pierwszego siwego włosa do pełnej siwizny?

Gość xkiniax
Masakra , mam 15 lat i pełno siwych włosów ! Wszyscy się ze mnie śmieją , a ja nie wiem dlaczego je mam ;|

Gość panna lanna
ja pierwsze siwe włosy zauważyłam w wieku ok 20 lat teraz ma 30 lat i ok 10 % siwych włosów są one równomiernie rozłożone wśród innych włosy farbuję co ok 6 tygodni

Gość to i tak dobrze bo ja
zaczelam siwiec w wieku 20 lat i dzis w wieku 34 mam juz 95 % siwych. u ciebie powoli to postepuje

Gość Kubanczyk
grey away szampon zwykly szampon ktoru usuwa siwe wlosy ..szok znalazlem to nie dawno i moze warto zobaczyc co o tym myslicie szczegolnie chlopak 123?:)

Gość Sabina z Krakowa
Witajcie! Ja też mam siwe włosy. Nie wiem ile procent, bo nie przeliczałam:) Ale pewnie sporo jak na 34 latkę. Wiecie co - to tylko kolor włosów i chyba nie można przesadzać - pewnie gdyby można było to byśmy nasadzili całe mnóstwo kolorowych włosów:) Myslę, że to też kwestia przyjęcia siebie takim jakim rzeczywiscie jestem - to sztuka i tego się uczę. Nie mam męża, narzeczonego, chłopaka, ale myślę, że gdy się znajdzie, to pokocha mnie calą, w tym i moje siwe włosy. Pewnie, że estetyczniej bez siwych włosów i pewnie też za niedługo zajmę się farbowaniem, ale póki co pocieszam się, że siwe włosy rosną na mądrej głowie:) Pozdrawiam:) Acha! Nie zapomnijcie, że wszystkie włosy na naszej głowie sa policzone i nic nie dzieje się bez przyczyny. Pozdrawiam!

Gość panna lanna
no u mnie następuje to powoli , ale jednak coraz szybciej ich liczba miedzy 20 a 26 rokim zycie nie zmieniła się bardzo. A teraz pojawianie się nowych następuje bardzo szybko

Gość panna lanna
Ciekawa jestem tego grey away

Gość siwkaa
Jejku, 34 lata i siwe włosy...chciałabym dopiero w tym wieku siwieć, ja mam 22 i pełno siwych:( Naprawde odbiera mi to ochotę do życia...

Gość siwkaa
Witam:) szperając po necie znalazłam "Minerały koloidalne" - wspomagająco dla osób, którym zbyt wcześnie siwieją i wypadają włosy! Czy ktoś z Was wypróbował ten środek?

Gość Titan
Zapomnialem dodac uzywam Henna Color firmy venita - bronze, najlepiej stosowac kolory o zwyklych nazwach typu: czarny, brazowy, blond - bo wygladaja naturalnie. :)

Gość no jak mala siwizne to ok
tez kiedys stosowalam ale teraz przy duzej siwiznie juz sie niestety nie sprawdza bo zamiast brazu wychodzi rudy albo zolty i na dodatek zmywa sie po 3 umyciach

Gość trevvorr
Przyznam, że dziwna sprawa z siwieniem w tym wieku. Może jest to związane z uwarunkowaniami genetycznymi. Jeśli osoby w waszych rodzinach mają skłonność do szybkiego siwienia to was ten problem też będzie dotyczył. W tym przypadku pozostaje chyba tylko farbowanie włosów bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Inna moja hipoteza jest taka, że siwienie może być związane ze stresującym trybem życia. Odpowiedzcie sobie na pytanie co może powodować lęki w waszym życiu codziennym i spróbujcie z tym powalczyć. U mnie przewlekły stres też spowodował problemy z włosami, ale nie siwienie tylko wypadanie. Ostatnio proces ten udało mi się odrobinę zahamować poprzez zmianę diety i stylu życia. Poza tym kupiłem sobie suplement diety do walki ze stresem, maximag się nazywa ( kosztował tylko 13 zł w aptece juventa w łódzkiej manufakturze ). Zawiera dużo jonów magnezu który ma zwalczać skutki stresu, a więc może także to nieszczęsne wypadanie włosów.

Gość ....finka
OSŁABIENIE NEREK--- OBJAWIA SIE SIWIENIEM I ŁYSIENIEM

Gość siwowlosamaggi
Silver stop zdecydowanie odradzam. Śmierdzi okropnie, włosy stale tłuste, a w zaleceniach jest podana informacja, że myć je należy najwyżej 2 razy w tygodniu. Efekty rzeczywiście są, ale takie same jak po użyciu zwykłej farby. Namęczyłam się okrutnie, by odzyskać swój naturalny kolor włosów. Po 2 miesiącach stosowania odstawiłam preparat, bo już nie mogłam znieść tego smrodu i siwizna zaczęła odrastać. Normalnie porażka...

Gość kubanczyk
co sie z wami dzieje tzreba walczyc !!! dzielcie sie doswiadczenieami !!bo czasmi mi sie wydaje ze to forum juz nie istnieje ...a tylko razem mozemy z tym wygrac i sobie pomkagac!!

Gość Szybki
a czy ktos z Was korzystał z preparatu Biferdil? lub z GRECIAN - GRADUAL CONTROL DO WŁOSÓW JASNYCH - to nowości na rynku do szybkiej koloryzacji, opisy produktów brzmią optymistycznie ale czy jest to prawda??

Gość 27 latelk
u mnie proces siwienia zaczął się dośc wczesnie jakieś 17 lat pierwsze siwe włosy, teraz w wieku 27 lat jestem prawie cały siwy , stosowalem greciAN ,SILVER STOP, nogrey , grecian grey control , gerhard , i moge powiedziec że to na mnie nie działa , troszke kolor włosów zmienił sie pod wpływem stosowania RE-NATURE ale tylko troszke , odrastajace włosy siwe . na dzień dzisiejszy głowa na łyso golonA codziennie