Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość Kubanczyk do smile_please
smile_please prosze Cie bardzo powiedz mi po jakim czasie stosowania olejka szałwiowego odsiwij Tobie włosy..:) z gory bardzo dziekuje Tobie za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam:)

Gość Siwucha
Ja nie wierzę w żadne odsiwiacze. Z siwizną nie wygrasz :( Meczę się z nią już bardzo długo i jest coraz gorzej, bo siwych włosów przecież przybywa a dodatkowo od farbowania są coraz słabsze i wypadają garściami. Nie mam juz siły. Chyba się zakochałam z wzajemnością ale muszę to uczucie zniszczyć, bo nigdy nie wyznam chłopakowi, że mam siwe włosy. NIe zniosłabym też jego pytań. Dlatego skazana jestem na samotnosć do końca życia. Moje najpiękniejsze lata to borykanie się z tym problemem, farbowanie. To moje najgorsze lata i będzie coraz gorzej. Zastanawiamm się czemu akurat mnie to spotkało. Mam dosyć życia. :(

Gość do siwucha
dziewczyno co ty bredzisz!!!! dlaczego chcesz niszczyc uczucie??? tylko z powodu siwych wlosow?? przeciez ten chlopak na pwno juz je zauwazyl i mu one nie przeszkadzaja :-) dodam ze tez mimo mlodego wieku mam cala mase siwych wlosow

Gość Siwucha
Nie zauważył, bo miałam "świeżo" zafarbowane włosy. Dzieli nas odległośc, więć widujemy się rzadko... I zapewnie nie wiem o moim "sekrecie". Myśl, że przez cały życie będę sama, samotna sprawia, że bue chce mi sie żyć. Nie widzę sensu. Nie wiem po co żyję. Wszystko straciło sens przez te siwe włosy.

Gość dziewczyno przesadzasz
i to bardzo. myslisz ze facetowi zalezy czy ty masz siwe wlosy i je farbujesz czy masz naturalny kolor wlosow. faceci nie sa zbyt spostrzegawczy

Gość Siwucha
Nawet ślepy zauważy , bo to nie sa pojedyńcze włosy ale bardzo dużo. Widocznie nie masz tego problemu (zazdroszczę ci) więc nie wiesz jak jest mi ciężko. Ile bym dała, żeby miec normalne włosy.....

no wlasnie pisze to tobie bo tez mam problem siwych wlosow i wiem co mowie faceci na to nie zwraaja uwagi wazne zebys je co jakis cas farbowala wiadomozebys nie chodzila z 10 cm odrostami na glowie

Gość Siwucha
Naprawdę nie przesadzam. Gdybyś widziała moje włosy sama współczułabyś mi!! Uczucie już zniszczone. Jestem samiusieńka..

ja juz mam prawie wszystkie wlosy siwe i nie robie dramatu. na moim osiedlu mieszka dziewczyna ktora wogole nie ma wlosow bo zaczela lysiec ktoregos dnia i teraz chodzi caly czas z chustka na glowie. ma meza i dziecko. a powiem ci ze kiedys miala piekne geste krecone dlugie wlosy godne pozazdroszczenia....

Gość Siwucha
Mam wrażenie, że skopiowałaś ten post. Był już chyba wcześniej na tym topiku. A ile masz lat i czy masz faceta? Pytam się , poniewąz jestem tylk ciekawa czy mu powiedziałas o siwych włosach czy moze sam zauważył, pytał się etc. Mi tez wypadają włosy fgarściami. Także powodów do radości to ja nie mam.

obecnie nie mam faceta. ale jak wczesniej spotykalam sie z chlopakami to nie stanowilo to dla nich problemow. a na pewno widzieli. jeden np bardzo lubil dotykac moje wlosy bo mowil ze sa takie mieciutkie i delikatne :-) moja kuzynka tez ma duzo siwych wlosow i ma narzeczonego

Gość Siwucha
Ja nie potrafię nie przejmowac się. Kiedy patrzę się w lustro płakać mi się chce. To jest nienormale, żeby w tak młodym wieku borykac się z tym problemem. Nikt mi nie powie, że nie ma sie czym rzejmowac i że przesadzam. Dla mnie to prawdziwy dramat, a najgorsze jest to , że zawsze będę sama. I nic tego nie zmieni. Naprawdę nie przesadzam.

jak nie zmienisz nastawienia i bedziesz sie uzalac to na pewno nie znajdziesz nikogo. ale uwazam ze powinnas dac sobie szanse i nie odrzucac tego chlopaka tylko z tego powodu.

Gość Siwucha
CZy ja się użalam? Tak mnie życie pokarało a ja mam się cieszyć? Gdbym miała dośc odwagi to bym ze sobą skończyła. NIgdy się z tym nie pogodzę i niestety samotoność to mija wierna przyjaciółka. Trudno.

twoj wybor. widzialas dzisiejszy express reporterow? co maja powiedziec bohaterowie reportazy ktore dzis pokzazno w tym programie?

Gość Siwucha
Widziałam i współczuję im bardzo. Jakoś jednak nie jest mi lżej z tego powodu, że ktoś jest w gorszej sytuacji . Przecież są też ludzie normalni, zdrowi, piękni, bez defektów!! A ja ??!!!. Jestem jak uszkodzony towar - użyję takiego określenia. I nadal się psuje, bo siwych włosów coraz więcej. Nie mam pojęcia co będzie za rok, dwa. Idę spać. Życzę dobrej nocy. Pa

ja tez mam 22 lata i liczne pojedyncze siwe włosy na początku je farbowałam ale włosy wypadały mi garściami więc przestałam doszłam do wniosku że wole byc siwa niz łysa moja mama też miala ten problem zna ktoś jakis skuteczny sposób by zakryc te siwizne. czekam na odpowiec porosze :(

Gość Kasiuuulek
ja mam 15 lat i juz mam siwe kudły.. ;/ a że mam czarne włosy to trochę je widać ;/

Gość Siwucha100
ja też mam czarne włosy :/

Gość Siwucha
czarne czy siwe?

Gość start siwa
Widzę ze rozmowa toczy sie juz od 2006 roku. Przyznam to bardzo powazny problem. mam 22 lat i od co najmniej roku pojawiaja sie siwe włosy u mnie. to jest bardzo dolujace. staram sie tak czesam zeby zaczesywac siwe wlody i chowac je pod moim normalnym ciemnobrazowym kolorem. jesli chodzi o ta dziewczyne ktora jest zalamana ze jest skazana na samotnosc ze wzgledu na jej siwe włody, to chce powiedziec, ze faceci nie zwracaja uwagi na to jak wygladamy. Jesli on Cie naprawde kocha to nie bedzie robilo mu roznu=icy jaki masz kolor wlosow. Ja stoje teraz przed dylematem czy zaczac farbowac wlosy czy nie, bo wiem ze po tym slabna one i z czasem wypadaja. a co jais czas borykam sie z tym problemem, wypadania wlosow i doporowadza mnie to depresji. Dlaczego my kobiety musimy borykac sie z takimi problemammi.

Gość Siwucha100
jaką farbe polecasz najbardziej slyszalam że loreal jest dobra bo niezawiera amoniaku i jakie odżywki do tego by nie niszczyc włosów a je zregenerowac

Gość wiesiunia
cynk, selen i krzem zapobiegają utracie koloru włosów-oczywiście to tylko minerały ale warto spróbować

Gość ....finka
Naturalne farby do wlosow---pokrywaja siwizne ,barwia i odzywiaja wlosy.

Gość blond czy brąz
Ja mam 32 lata a siwieje od 23 roku życia.Kiedyś się z tego smiałam a teraz...,beczeć mi się chce.Tym bardziej że siwych włosów na skroniach przybywa.Rozmawiałam z fryzjerem z dermatologiem i jest to naturalny proces części populacji,genetyczny,stresogenny.Słyszałam to juz kilka razy ,ale nie wierzę ,że z tym nie da się nic zrobić.Może jest tu jakiś mędrzec,naukowiec ktokolwiek kto opracuje dla nas miksturę?! Kiedyś znajoma powiedziała mi,że też miała sporo siwych włosów ale ich nie ma.Niby ,że b-karoten łykała.Ja zaczęłam,ale nic narazie się nie dzieje. Mam jeszcze jeden problem.Z natury mam włosy jasny brąz więc te siwe widać bardzo.Farbuję włosy na blond,zaczęło się od pasemek.Ale...czuję się "głupia"w tych włosach i chciałabym wrócić do naturalnego odcienia włosów.Poradźcie co zrobić.Czy przygotowywać siebie i otoczenie do białych włosów czy farbować na ciemniejszy kolor.

Gość start siwa
Powiem wam drogie panie w koncu zafarbowalam wlosy, udalo mi sie uzyskac kolor identyczny z tym co mialam, nie mam siwych wlolsow, czuje sie z tym cudownie. Polecam!! nie jest tak strasznie z tym farbowaniem :))

Gość Siwacha100
Wiecie co musze sie przyznac ze stosuje ten Silver Stop juz ponad 4 tyg ale nie jestem z niego zadowolona wprawdzie zakrył mi siwe włoski ale nie do konca i nie całkim zostały małe odrosty przy skuże głowy na pirwszy rzut oka nie widac ale odczuwam pewien dyskomfort i zle mi z tym i chyba wróce do farbowania jedyna zaleta to ta że wlosy zrobiły mi się grubsze i nie wypadają jak przy farbowaniu :)

Gość ....finka
Naturalne farby do wlosow ;herbaciano -jajeczna, herbaciano kefirowa .Przepisy podam na gg.

Gość Siwucha100
A co to za przepisy, znaczy co one dają?

Gość ....finka
Czyzbym to ja znalazla sposob na siwe wlosy.....Wlosy pluczemy w wywarze az uzyskaja naturalny kolor-tak pisze. .........