Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buty bez obcasow

Nie chodze w butach na obcasach!!!!!!!

Polecane posty

Gość buty bez obcasow

mam ponad 20 lat i NIGDY nie nie chodzilam i nie chodze w butach na obcasie. No moze ze 2 razy mialam takie ubrane ale co sie nameczylam... Nie umiem w nich po prostu chodzic-nogi mi sie uginaja w kolanach, chwieje sie i mam wrazenie ze sie tak smiesznie bujam, podczas "chodu". Tez tak macie dziewczyny?

Gość Nie...

Gość o kuźźfa
ja tez nigdy nie chodziłam i nie bede chodzic :) lubie luźny styl..

Gość buty bez obcasow
ufff! juz myslalam, ze jestem sama. Tez lubie luzny styl i jakos nie moge sie przemoc do tych obcasow, chociaz szczerze powiem, ze niektore buciki mi sie podobaja

w butach na obcasie wystapilam kilka razy w swoim 23 letnim zyciu, nie jestem osoba wysoka, mimo to plaskie u mnie na topie :) popieram

Ja do 22 roku życia też nie miałam na nogach butów na obcasach (tylko przymierzałam ze 2 razy) :D Nie umiałam w nich chodzić, nogi mi się rozjeżdżały :D Pierwsze takie buty kupiłam w zeszłym roku, na obronę pracy mgr i absolutorium. Cały czas myślałam o tym, żeby się nie rozpłaszczyć przed ludziskami przy odbieraniu dyplomu :D Potem, wbrew sobie, pochodziłam w nich, i nogi się jakoś przyzwyczaiły, a obcasy zaczęły mi się podobać. Nóżki ponętnie w nich wyglądają ;) Do jednego NIGDY się nie przekonam, do szpilek :o Dla mnie to jakaś magia że babeczki se w nich nóg nie łamią :o

Gość polubiłam wysoki obcas
To kwestia przyzwyczajenia. Ja się właśnie przestawiłam na wysoki obcas i czuję sie w nim bardziej kobieco.

Gość buty bez obcasow
a nie uginaja ci sie nogi w kolanach jak chodzisz? bo ja to z tym najwiekszy problem mialam podczas moich dwurazowych "wystepow" na obcasach

Gość zju
ja buty na obcasie to miałam no może ze dwa razy ubrane i jest mi z tym dobrze:D nie lubie takich butów pozabijac sie można... a moja mam zawsze mówi " ale jak noga ładnie wygląda.." no dobrze może i ładnie wygląda a za to ja się męczy... straszne.. STOP butom na wysokom obcasie;P

Gość Agniewicz
Ja mam 28 lat i nie mam i nigdy nie miałam butów na obcasach;) nie mam nawet takiej potrzeby by je mieć i wcale nie ubolewam z tego powodu:D

Gość hihihihihih
a ja mam szpilki codzień..... czy zima, czy lato... ups- w zakopanym śmigałam w płaskich a latem na plaze w japonkach, a tak to codzień chodze, biegne na autobus w szpilkach 9 cm. i wtedy mam 178 cm :)

Gość kilkaaa
No ja tez należę do ginącego gatuku kobiet, na obcasach.Ja dla odmiany męczę się w butach na płaskim obcasie. Nawet kapcie musze miec na obcasie.Pewnie to kwestia przyzwyczajenia.

Gość Kszaczek
Zgłaszam się jako kolejna "nieobcasowa":P Ja mam tak samo jak autorka topicu! nogi zginają mi się w pół,potykam się...hehe,co jest jeszcze bardziej komiczne niż płaskie buty do np. sukienki;) Zresztą "na płasko" też może być elegancko i ładnie

Gość buty bez obcasow
no przybawa Was troche! boze a ja sie zastanawialam czy to ze mna tylko jest cos nie tak. Ja nie dosc, ze chodze tylko na plaskich butach, to na dodatek wszystkie jakie mam sa w sportowym stylu, a czasem przydatne sa take "plaskie-niesportowe". moze doradzi mi ktoras w tej kwestii? pojecia nie mam co jest w tej chwili modne.

Gość madzieeek
A ja uwielbiam wysokie obcasy i noszę je namiętnie mimo 177cm wzrostu :) Ostatnio nawet wskoczyłam w klasyczne szpiiiilki, i też jest git ;) Czasami miałam tylko wrażenie że wyglądam jak żyrafa... ale kolega, który miał doczynienia z naszymi złotymi siatkarkami stwierdził, że do nich mi i tak jeszcze daleekoooo... ;)

Gość facio-macio
Jestescie powalone, ja mam zajebiste szpilki 9cm i kozaki tez takie, i uwazam ze sa super i lubie w nich chodzic. Niestety na ulice nie moge za bardzo wyjsc, bo panuje tu rasizm!

Gość tak se
hie?? ja zawsze umiałam chodzić w butach na obcasie :) wydawało mi się DOTĄD że te problemy z chodzeniem na obcasach np w komediach są przerysowane

Gość Kszaczek
tak se----> nie są przerysowane:P:P

No dobrze, a może któraś ma radę jak się \"bezboleśnie\" do obcasów przyzwyczaić i nauczyć ładnie w nich poruszać? Ja też nie bardzo umiem w tym chodzić, a bardzo mi się podobają buty na obcasie - niekoniecznie szpile, ale jakiś zgrabny obcasik zawsze dodaje kobiecości.

a ja bym chciala.tylko budowa mej stopy niezbyt mi na to pozwala..nawet jak przymierzam jakies odkryte sandalki czy pantofelki mimo,ze w placach sza za ciasne to po bokach za duze..mam tak wąską stope ,ze moge lazic jedynie w zabudowanych butach typu adidasy mokasyny itd..:O a mam tego dosc:O

Gość Napakowany Leszczyk
krenca mnie kobiety w bikini i na wysokich obcasach. lubie jak stoja mi na klacie.

Gość ja lubie a nie chodze
nie kolysze sie, moze nawet ladnie chodze, umiem....i niby jest ok, ale jednak jak mam kilka par butow, tak zawsze wybiore bez obcasow... po prostu- wygoda wygoda wygoda nie boli mnei kregoslup, nie nabawie sie chorob - mam nadzieje i zawsze mozna uciec jak trzeba....

Ja obiście szpilki ostatni raz miałam na 100dniówce. Stawiam na wygodę. Oczywiście jezeli od czasu do czasu ubierze się szpilki to się nic takiego nie stanie, ale z tego co pamiętam to w momencie gdy ubieramy wysokie obcasy następuje przeciążenie stawów biodrowych oraz kręgosłupa, na stopach tworzą się haluksy. Jak ja widzę kosię zastanawiambiety, który dzień w dzień chodzą w takich butach to czy nie bolą je nogi :)

Kilka lat chodziłam tylko w glanach. Potem kilka lat tylko w butach na obcasie. I to baaardzo wysokim obcasie. Skręciłam nogę w kostce i przez dłuzszy czas nie mogłam chodzić w takim obuwiu. Cóż to była za katorga! :D Poważnie, tak samo trudno jest nauczyć się chodzić w szpilkach jak \"zejść na ziemię\". Teraz wolę średni obcasik lub obuwie sportowe. Nogi mi się jakoś \"rozczłapały\" czy coś...

Gość buty bez obcasow
Tak naprawde , to platfusa mam ! Sorki , ze Was tak nudzilam .

Ja też mam 20 lat, i chciałam zawsze nauczyć się chodzić w butach na obcasach. Ale mój chód jest tak komiczny, że jednak zrezygnowałam z nauki :D Bardzo bolą mnie palce, śródstopie, łydki. Raz poszłam do pracy w botkach z 8cm obcasem - na drugi dzień miałam takie zakwasy w nogach, że musiałam wziąć dzień wolny, bo nie mogłam się ruszyć. Ja też wolę luźny, sportowy styl...ale trudno uwieźć faceta na taki brak seksapilu w ubiorze ;) Ja sobie wyrwałam skate\'a :D dla niego taki ubiór to podstawa.