Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie no nie

pamiętnik nienarodzonego dziecka.

Polecane posty

Gość ja to wiem ty to wiesz
okruszek chleba czy bochenek chleba.... chleb.

Gość to już przegięcie
żabka trafna uwaga. Z usuwanego płodu robicie dwukilogramowego człowieka, embrion jest tak mały, że nawet pięść jest na niego za duża.

Gość do to już przegięcie
a co ma do tego rozmiar? pięść czy nie pięść... mały czy duży...

Gość ja sie tylko pytam
Nijak sie to nie ma do wiedzy medycznej i stanu faktycznego. Kobiety ktore chca usunac plod, lub sytuacja bytowa je zmusza do aborcji, taki tekst nie przekona. A jezeli to jest po to by wzbudzac wyrzuty sumienia u takich kobiet to...nie kopie sie lezacego. Podejrzewam ze jest im dosc ciezko i bez takich sentymentalnych przekazow, na dodatek nieprawdziwych,

Gość to po prostu
grafomania. "Trędowata" chyba się kłania :D Tekst jest bez sensu i nie wzbudza we mnie żadnych uczuć - poza śmiechem. Nie jestem zwolenniczką aborcji, tak na marginesie :D

Autorka tematu pytala,co sadzimy o TEKSCIE,a nie o aborcji. Jeszcze raz powtarzam: tekst jest kiepski, nierealistyczny,nie podparty wiedza medyczna. To tak samo,jakbym napisala kryminal, jego akcje umiescilabym w miescie Warszawa,ktore lezy w Zachodnich Niemczech, a glowny bohater zginalby, bo ktos go otrul witamina C. Jak juz cos sie pisze,to trzeba to pisac porzadnie. Ten tekt mogl byc sto razy lepiej napisany i wtedy dopiero robilby wrazenie.

Gość to po prostu
To rozmawiamy o tym tekściku czy o aborcji? Bo się pogubiłam :O

Gość a mnie się podoba

Podoba mi się ten tekst, w tym wypadku bardziej zwracam uwagę na przesłanie, niż na formę. Może jest trochę mało realistyczny, ale dla mnie to nie ma znaczenia, przecież to nie o to chodzi. Ładny. Smutny.

Gość zwolennicza kontrolowania urod
tekst zostal zbudowany z samych nieprawidlowych argumentow, na bledach logicznych i ma nam wejsc na uczucia; zatem zanim sie wzruszymy warto odniesc sie do rozsadku, zlepek komorek nie mysli i nie czuje, i dla niego nie ma znaczenia ze potencjalnie moglby byc kiedys jakims czlowiekiem

Gość zwolennicza kontrolowania urod
jessu, oczywiscie mialo byc "zwolenniczka", no i "urodzin" (ale sie nie zmiescilo)

Gość zwolenniczka-test nicku

Gość Oriana FALLACI
"List do nienarodzonego dziecka. ..."

trzeba czytac między wierszami, a nie pisać \"mądra zygotka\", co za prostactwo.

Gość babol............
tekst jest bardzo wzruszający, szkoda ze taki tragiczny, "nie no nie" - pozdrawiam

Gość mądra zygotka
:D :D :D Geniusz z Kasi chyba miał wyrosnąć. Oj mamusiu coś ty narobiła? :D :D :D Takie teksty normalnie zwalają mnie z nóg. Są głupie i tak infantylne, że nawet normalny dzieciak by to wyśmiał :D :D

Gość eeeeeeee mądrale
czemu piszecie "embrion" czy "płód"? to jest przecież od samego pocątku dziecko, człowiek........czy z tego "embrionu" utworzy się coś innego, a nie człowiek? gdzie jest ten moment gdy ten "embrion" zaczyna być człowiekiem? poczytajcie sobie od kiedy ten nienarodzony człowiek zaczyna odczuwać ból. Nad zwierzętami potraficie się litować, a zabicie człowieka to dla niektórych pozbycie się problemu smutne to i żałosne

Gość dziwię się
wam wasze matki też powinny poddać się aborcjikiedy zaszły w ciążę,bo według was wolno Mniej jest kobiet które zachodzą w ciążę w wyniku gwałtu niż tyc co zachodzą podczas zwykłego sexu. Tylko miło jest siębzykać na potęgę z kim popadnie a trudniej jest ponieść konsekwencje.Najlepiej zabić . Co do tekstu to nieważne jak jest napisany ,mnie wzruszył.

Nie ma sensu kłótnia o umiejętnosci literackie tego dziecka, bo to przenośnia tylko, wiadomo, że dziecko w brzuchu nie gada iani tym bardziej nie pisze pamiętnika! Nie popadajmy w przesadę. To metafora! Gdy bajka leci w TV też krzyczycie, że przecież miś i zajączek nie potrafią rozmawiać?! :D Nie uważam jednak, by coś takiego przyniosło jakiś skutek. Przeczytałam to, ale nie wzbudziło to we mnie żadnych emocji, ani dobrych ani złych. A i pogląd nt aborcji mam dalej taki sam.

To przykre, że ludzie nie szanują życia \"Bronic życia i umacniac je, czcic je i kochać-oto zadanie, ktore Bóg powierza kazdemu czlowiekowi...\"(Jan Paweł II) Dzięki, że to wkleiłaś a byc może uratujesz komuś życie, może nawet dwa bo matka, ktora zabija swoje nienarodzone dziecko przegrywa życie i poza zagrożeniem śmiercią nie ma na to usprawiedliwienia!

Gość a może ta kasia
to z gwałtu?Bo tego w pamiętniku zygotki nie ma.Może w pamiętniku mamy jest.Jak ją bili, jak zmuszali,jak cierpiała i prosiła o litośc. Poproszę o pamiętnik mamusi. Oszołomy cholerne!!!!!!!

Gość lala la
nie podoba mi sie ten tekst, uwazam, ze jesli ktos wzial sie za napisanie takiego moralizatorskiego utworu, powinien zrobic to z glowa, a nie pisac bzdury starajac sie pograc na uczuciach, ktos tu naiwnie napisal, ze moze kogos ten tekst przekona i uratuje czyjes zycie - brednie Grzeń - jesli nie umiesz sie kulturalnie wypowiedziec, to siedz cicho, przy okazji: czytaj ze zrozumieniem, padlo pytanie o to, co sadzimy o tekscie, a nie o aborcji, a to, ze komus sie sie ten pamietnik nie podoba, nie mowi nic o jego pogladach

Ja to sie tylko czasami zastanawiam dlaczego kobieta tak strasznie boi urodzic ?! Urodzic to dziecko i oddac je, dac mu szanse na zycie ?! Boi sie czego rozstepow, kilogramow, reakcji innych ? A jakie ma to znaczenie? A moze boi sie ze moglaby pokochac tego malego stworka ? Wykluczam ekstremalne sytuacje, czyli ciaza z gwaltu bo takich jest stosunkowo niewiele, w wiekszosci to ciaza z... glupoty, nieodpowiedzialnosci. Jaki ma to wszystko w ogole sens skoro mimo tego, ze ciaza zostaje usunieta, zostaja wielkie wyrzuty sumienia, jakies pietno na cale zycie...

przyjaciółka Agathy Christe - dzięki :) czytam uważnie każdą wypowiedź i jednoczesnie dziękuję, ze niewiele pojawia się żałosnych i wulgarnych wpisów. Chociaż one pewnie też są szczere ;)