Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie no nie

pamiętnik nienarodzonego dziecka.

Polecane posty

Gość marzy mi się
Każdy się deklaruje czy jest przeciwko aborcji czy nie. Obrońcy życia zostają wpisani w specjalny rejestr i za każdym razem kiedy rodzi się dziecko, którego matka nie chce taki dzieciak trafia do "obrońcy życia". Bez dodatkowych funduszy ze strony państwa. Bronią życia, dostają to życie. Ciekawe - jak szybko wypisywali by się z takiego rejestru? :D :D I przestali by być tak zagorzałymi obrońcami zygot, płodów itd.

Gość odpowiadam powaznie
tani wciskacz lez. jedyna droga do ukrocenia aborcji jest propagowanie antykoncepcji.

Gość święty eutanazy
módl się za nami

Gość e-mail
Jak tylko ludzie nauczyli sie dawac zycie,tak szybko nauczyli sie tez je odbierac.I cala dyskusja o tym jest bezsensowna,bo ilu ludzi,tyle metod postepowania i moralnych zasad.Wiec po co to przekonywanie innych do swoich racji? Nie lepiej zajac sie dziecmi ktore juz sie urodzily i naprawde czuja ze cierpia? Bardziej mnie boli wizja noworodka w koszu niz tego dwutygodniowego zarodka.Mozna powiedziec,ze matka wlasnie pozbyla sie kolejnego wielkiego muzyka albo matematycznego geniusza,ale takowy moze wlasnie umierac z glodu w zapyzialej Afryce.Taka prawda.I tyle:)

Gość pseudonimum
glupie

Gość warto odświeżyć

Gość nie warto odświezać

Gość Nena_22
A ja jestem ciekawa,kto z was (uważających,że "zygotka" nie jest człowiekiem i można to coś tak poprostu usunąć tak jak bolący ząb) jest już rodzicem??Bo szczerze powiem,że gdybyście mieli okazje poczuć tak naprawdę jak to jest nosić w sobie coś tak cudownego jak dziecko to zmienilibyście zdanie.Poza tym co do kasy na dziecko to istnieje też becikowe,zasiłek macierzyński,itd...

Gość milena_feniks
Mam propozycję, la tych bidulek, co nie chcą urodzić, bo boją się ciężaru wychowania i napiętnowania społeczeństwa, że dzieciak to bękart: Drogie "mamy", urodźcie te dzieci i spróbujcie unieść ciężar. Jeżeli uznacie, ze wam się nie udaje, to wtedy zabijcie! Ale spróbujcie!!! Zabić zawsze można!! Strach pomyśleć dokąd zmierza świat!!! To kobiety się wypowiadały, czy degeneratki, które usprawiedliwiają morderstwo na wlasnym dziecku, bo najprawdopodobniej je popełniły??!! Znowu zmiana perspektywy: każdy (każda) się pochyla nad śmiercią ofiar II Wojny Śiwatowej. Wiecie ile poległo w ciągu tych 6 lat? Około 60 milionów. 60 milionów zabitych w czasie 6 lat wojny. KOSZMAR!! Ja pochylam sie też nad 50 milionami zabitych nienarodzonych dzieci przez "matki" KAŻDEGO ROKU!!!! Pozdrawiam serdecznie!

Gość Wypowiem sie normalnie
Tekst moim zdaniem bardzo fajny. Czytalam z zaciekawieniem myslac iz bedzie to opis rozwoju dziecka w lonie matki. Czytam date po dacie a tu nagle koniec. Smutne. Ja nie potrafilabym chyba tego zrobic. Dalam zycie lecz nie mam prawa go odbierac.

Gość gniada
to bardzo wzruszający tekst, nie wiem dlaczego, ale po przeczytaniu niektórych z komentarzy odnosze wrażenie, że ludzie nie mają serca. Ktoś pisze o aspektach medycznych, ktoś się dziwi jak dziecko może pisać po śmierci....TO NIE O TO CHODZI. Czytelnik ma zrozumieć, że kobieta w ciąży nie nosi w sobie rzeczy...Że aborcja to jest morderstwo i ja się z tym zgadzam...

Usunięcie ciąży jest zabójstwem! Mówcie sobie co chcecie.Osoby będące za aborcją próbują uspokoić swoje sumienie i wmawiają sobie samym,że nic złego nie robią,żeby potem móc żyć bez wyrzutów."Moje ciało,moja sprawa",pewnie zaraz ktoś napisze.Tyle że w tym Twoim ciele jest dziecko,człowiek. Nigdy tego nie zrozumiem.Nigdy...

a mnie ten tekst bardzo wzruszył... myślę, że daje do myślenia...

ciekawe dlaczego Europa naklania Polske do zalegalizowania aborcji...! aborcja rzecz jak najbatrdziej normalna i predzej czy pozniej znowu bedzie legalna . skoro z was takie matki teresy to zabierzcie te wszystkie biedne dzieci z domow dziecka,rodzin patologicznych i zajmijcie sie nimi

co za znieczulica... może lepiej te dzieci od razu usypiać??? jak Europa na którą tak się powołujesz będzie do tego nakłaniać to też będziesz za???

mieszkalam za granica czesc swojego zycia i tak aborcja to normalka. co ma znieczulica do aborcji?? sa kobiety, ktore nie chca miec dzieci... dajmy im prawo wyboru, nie widze nic w tym zlego... po co sie przejmowac czyjąs macica, zajmij sie swoja !! kazdy robi to, co uwaza za sluszne i sam ponosi tego konsekwencje!

jestem facetem... widzę, że są zakamarki kafeterii gdzie jeszcze mnie nie znają...

Gość kiko90
jak możesz decydowac o swoim macierzyństwie skoro już jesteś MAMĄ??

Gość tekst jest równie
idiotyczny i pochodzi z nauk oazowych, o podobnym stopniu debilizmu co przykład o Beethovenie, łzawy i głupi i ma się tak do pracowań naukowych jak pięść do nosa, wymyślony przez jakąś nawiedzoną debilkę

Gość asie
Dziecko juz po 14 dniach posiada serduszko, w pierwszych dniach od zaplodnienia tworzy sie mozg, w 10 tg dziecko wyglada jak dziecko... Jak mozna zabic to malenstwo? Piszecie ze lepiej usunac niz zostawic, pozucic. Ja jestem porzuconym dzieckiem, wchowanym bez milosci ale zyje! za 5 mieseicy sama zostane mama, za pare dni poczuje swoje dziecko! Kocham je nad zycie! Mimo ze dorastalam bez milosci miloscia jestem przepelniona! Nie zabierajcie nienarodzonym na napisanie tego co ja pisze- Jestem Szczesliwa!

Gość ...zu...
ludzie ! wy serca nie macie...po waszych pierwszych wypowiedziach juz nie chcialo mi sie czytać do końca. dziecko to cud i nikt nie ma prawa go zabijać. pomysl sobie że to Twoja matka postanowiła usunąć ciąże, zabic cie.... tak, to jest dramat! gwałt, brak środków do utrzymania tego dzicka... ale przez zwykłą bezmyslność , nieostrożność!!!??? dla zabawy? no prosze was! wytłumaczenie aborcji tym że ma 15 lat i nie wiem kto jest ojcem, to nie wytłumaczenie. to błąd którego powinna załować przez całe życie! ja nie wiem co bym zrobiła gdybym zaszła w ciążę z gwałcicielem, ale tekst jest piękny i wzrószający...! może i te dziecko nie myśli, ale coś czuje i sie rozwija, może nie myśli o swoim imieniu ale tam czuje sie bezpiecznie, najbezpieczniej!

Gość ...zu...
ASIE tak ciesze sie że jesteś! Bo ci któży skrytykowali ten tekst pokazują jaka znieczulica panuje dziś na świecie. nie znam Cie , ale gratuluje Ci macierzyństwa!! i tak ci zazdroszcze!!:*:* serdeczne pozdrowienia! wierze że dasz Twojemu dziecku całą miłość jakiej Ty nie otrzymałaś!:):*

Gość ...zu...
po tylu negatywnych opiniach, nie chciało mi sie już dalej czytać...prawie straciłam wiare w czlowieka...ale znalazlam dalsze opinie! pozytywne!!! fantastycznie, że niektórzy używają serca!! zgadzam sie: jak można zabić takie BEZBRONNE maleństwo??!!

Gość dobre to
zu>>>no i właśnie dlatego ja prawie nigdy nie udzielam się w tego typu dyskusjach. Nie chcę szarpać sobie nerwów. Pamiętaj, że ludzie, którzy są bardzo proaborcyjni, zazwyczaj mają nikłe pojęcie o tym co popierają. Wiem, bo sama kiedyś taka byłam. Nie docierały do mnie żadne argumenty, później zainteresowałam się problemem, zaczęłam szukać informacji i odkryłam, że środowiska pro-choice robią ludziom wodę z mózgu. Teraz zapytana wprost, wyrażam swój pogląd, ale w pyskówki nie daję się wciągać.

Gość tragedia.
Co się dzieje z tym narodem...?! Autor tego tekstu nie myślał o tym, że tekst nie zgadza się z medycyną..! Tu chodzi o coś więcej, chodzi o pokazanie, że nawet pieprzona zygota jest człowiekiem, więc nie mówcie, że można ją usunąć, bo nie posiada świadomości. ! Zasrane bzdury !! Czuje tak samo jak ja, Wy, Oni... i ma TAKIE SAMO PRAWO do życia jak ja, Wy, Oni ! Zawsze jest opcja, że matka może urodzić dziecko i je oddać... niż je zabijać. Mówię NIE aborcji !

Gość Nie czytałam całego tematu ale
autorko poprosiła o wypowiedź na temat tego tekstu więc się wypowiem. Tekst jest niepoprawny ani stylistycznie ani kompozycyjnie. Jest to przede wszystkim tekst fantastyczny, bo cos takiego nie może mieć miejsca. W tekście można dostrzec próbe manipulacji uczuciami czytelnika, niestety jest to próba nieudolna. Pomysł kiepski, bo juz sam tytuł wskazuje na zakończenie i sedno problemu, który autor chce poruszyć. Jak na literacką próbę to wypadło bardzo słabiutko.